TV vodič

Ponedjeljak

 

LAUDATO TV PROGRAM ZA PONEDJELJAK 24.07.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50  Katolički kalendar – sv. Kristina

08:15  Zgode Emily i Alexandera –  crtani serijal – 3. epizoda – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45 Radosna priča –  11. epizoda – ”Dobar glas u pravi čas”. brinemo se zbog nevolja s grlom jednoga neobuzdanoga pjetlića. ”Radosna priča” serijal je s ilustriranim bajkama i basnama nadahnutima nekim važnim događajima iz Evanđelja, kao i Isusovim prispodobama. Osobita im je namjera približiti Radosnu vijest najmlađima preko dražesnih likova životinja, biljaka, stvari i pojava koje i Isus spominje kako bi slikovito opisao velike istine. I što je najvažnije, svi oni na kraju shvate poruku. I pouku. A ona glasi – uz Isusa je najveća radost. Budite radosni uz Radosnu priču! (R)

09:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

09:30 Božanstvena komedija – 4. epizoda – Tema: egzodus mladih Hrvata iz Hrvatske. Posljednjih smo mjeseci svjedoci egzodusa mladih (i obrazovanih) Hrvata iz Hrvatske. To je jedan od ogromnih problema naše zemlje koji još uvijek nije riješen. Zašto mladi odlaze? Je li u Hrvatskoj zaista sve tako crno? Da li u inozemstvu zaista teku med i mlijeko? O tim i sličnim pitanjima razgovarat ćemo s bračnim parom Irenom i Ivicom Grković; doktorima znanosti i profesorima na Medicinskom fakultetu u Splitu, ujedno povratnicima iz Australije; te s Vidom i Ivanom Runje, mladim i obrazovnim bračnim parom koji je odlučio ostati u Hrvatskoj i boriti se za bolje sutra. Za bolje sutra bori se i ekipa Božanstvene komedije svojom emisijom i svojim skečevima i začinima. Ne propustite. (R)

10:30 Moja voljena Hrvatska (2015.). Dokumentarni film Jakova Sedlara o proslavljenom hrvatskom nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću. U filmu on iznosi svoju istinu o slučaju „Za dom spremni“ i suspenziji koju je zbog toga zaradio, te o svojim nogometnim počecima u Australiji i kasnijem razvoju karijere.

12:00  Angelus – Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Rapski mir (2009). Dokumentarni film Sanjina Badurine o životu časnih sestara Benediktinki u rapskom samostanu. Film svjedoči o njihovom životu u molitvi, radi i šutnji. Samostan Sv. Andrije Apostola u Rabu postoji već gotovo tisuću godina. Drži se da ga je u prvoj polovici XI. stoljeća osnovao rapski biskup Madije, što dokazuju i iskapanja u trobrodnoj romaničkoj crkvi Sv. Andrije. Usmena predaja navodi 1018. godinu. Na romaničkom zvoniku stoji natpis da je podignut 1181. godine za vrijeme opatice Oinanne, što potvrđuje da je samostan već postojao i bio dobro strukturiran. Samostan kontinuirano živi, nikad nije bio zatvoren i uvijek je bilo hrabrih djevojaka i žena koje su odlučile živjeti skrovitim životom po Pravilu Svetog Benedikta. Danas u Samostanu Sv. Andrije, na samoj hridi, moli i radi deset monahinja (koludrica), koje su se Bogu posvetile po monaškom posvećenju i predale u potpunosti svoj život Bogu, da budu tu, uzdignutih ruku, za cijeli svijet. Molitva i rad se izmjenjuju. Molitva diže srce koludrice uvis, u Božju prisutnost, a rad omogućuje da s Njim bude sustvarateljica, kreativna žena koja nalazi zadovoljstvo u djelu svojih ruku. Koludrice izrađuju ručne radove, ljekovite masti, razne vrste marmelada, Rapsku tortu, peku hostije, obrađuju samostanski vrt, brižno održavaju čistoću samostana i crkve sv. Andrije i skromno žive od “Božje providnosti” i darova dobročinitelja. (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar – sv. Kristina (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

13:30 Vjera i nada – U ljetnoj shemi emisija Vjera i nada uz meditacije, donosimo skladbe s ovogodišnjeg festivala ‘Dobri Pastir’ Varaždinske biskupije, održanog u travnju ove godine u Koprivnici. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo nastupe: Zbora mladih Iuventus Christi, Zbora mladih Varaždinske biskupije, Zbora mladih Stepinčeva mladež, i Zbora mladih Benedictus. (R)

14:15 Recepti oca Lea – 18. epizoda – Otac Leo, katolički svećenik, stručnjak za borilačke vještine i breakdance, sprema jela veličanstvenog okusa prema receptima koji će začiniti vašu vjeru.  Svakim receptom, gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom. Otac Leo, hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude! (R)

15:00 Božanstvena komedija – 4. epizoda – Tema: egzodus mladih Hrvata iz Hrvatske. Posljednjih smo mjeseci svjedoci egzodusa mladih (i obrazovanih) Hrvata iz Hrvatske. To je jedan od ogromnih problema naše zemlje koji još uvijek nije riješen. Zašto mladi odlaze? Je li u Hrvatskoj zaista sve tako crno? Da li u inozemstvu zaista teku med i mlijeko? O tim i sličnim pitanjima razgovarat ćemo s bračnim parom Irenom i Ivicom Grković; doktorima znanosti i profesorima na Medicinskom fakultetu u Splitu, ujedno povratnicima iz Australije; te s Vidom i Ivanom Runje, mladim i obrazovnim bračnim parom koji je odlučio ostati u Hrvatskoj i boriti se za bolje sutra. Za bolje sutra bori se i ekipa Božanstvene komedije svojom emisijom i svojim skečevima i začinima. Ne propustite. (R)

16:00 Dudo i prijatelji – 11. epizoda – Unatoč nedostacima na vlastitom tijelu oni su uspjeli postići velike sportske rezultate. Dubravko Šimenc – Dudo razgovarao je sa Sandrom Paović i Kristijanom Vincetićem te bivšim paraolimpijcem Darkom Kraljem. Voditelj emisije Dubravko Šimenc, poznatiji kao Dudo široj će publici predstaviti mlade i talentirane hrvatske sportaše, a cilj emisije je pomoći mladoj sportašici ili sportašu da izgradi uspješnu sportsku karijeru uz savjet sportašice ili sportaša koja/koji je uspio u određenom sportu. (R)

17:00 Sveta Hrvatska (2015), dokumentarni film. Film predstavlja i prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjeljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj crkvi.

18:00   Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Kristina (R)

18:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija

18:30  Svjedočanstva – 22. epizoda – Svjedočanstvo Sanje Orešković, supruge bivšeg premijera u našoj domovini. Kako djecu potiče na molitvu, kako je uzela Isusa za najboljeg prijatelja, te kako predaje Gospodinu i one najteže situacije. (R)

19:00 Svetište Gospe Vrpoljačke (2012), dokumentarni film. U samom šibenskom zaleđu, desetak kilometara od grada smješteno je Vrpolje. Uz plodno malo polje omeđuju ga brežuljci obrasli niskim raslinjem, maslinom, vinovom lozom i smokvom. Župa je posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo ili, kako je popularno zovu, Gospi Vrpoljačkoj. Župna crkva ujedno je i marijansko svetište Šibenske biskupije. Kako stoji u dokumentima, u 13. stoljeću Vrpolje je imalo svoju kapelicu, a sliku BDM iz 14. stojeća, odnosno iz 1380. Potom je nastalo svetište i upravo po toj slici Majke Božje Vrpolje je bilo poznato sve do Drugoga svjetskog rata. Štoviše, bilo je poznatije nego Sinj i okolna marijanska svetišta. U posljednje vrijeme svetište se ponovno  budi i vraća mu se postupno onaj povijesni sjaj.

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje –75. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje.

20:20 Neslomljivi kardinal (The untameable cardinal, 2014), dokumentarni film. Catholic Television and Radio Networka  snimila je filmo hrvatskom blaženiku i velikom mučeniku Crkve modernog doba Alojziju Stepincu. Život ovoga, u vrijeme proglašenja, najmlađega biskupa Katoličke crkve u svijetu obilježen je sukobima s totalitarnim režimima – fašizmom, nacizmom i komunizmom. Režim Kraljevine Jugoslavije smatra ga simpatizerom “crvenih”. Nijemci ga nazivaju “prijateljem Židova”. Ustaše drže da je “mrzitelj Nijemaca”, a partizani su ga proglasili “ustašom“ i “neprijateljem naroda”. Na montiranom sudskom procesu jugoslavenski sud ga osuđuje na višegodišnju robiju za kazneno djelo političke suradnje s okupatorom i neprijateljsku propagandu. Stepinac je jedini kardinal koji nije osobno primio kardinalski šešir iz Papinih ruku i nikada nije obukao znakove svoje časti. U kućnom pritvoru spreman je umrijeti, čvrstog uvjerenja da Kristova Crkva ne može biti rob nijednog čovjeka, niti ijedne države. U filmu se pojavljuju svjedoci koji su ga osobno poznavali i po prvi puta otkrivaju činjenice iz njegova života o kojima se do sada malo znalo i govorilo.

21:15  Prosudbe – 72. emisija – Aktualna zbivanja na političkoj sceni, socio-ekonomski problemi i društvena pitanja koja izazivaju polemike zahtijevaju promišljanje. U emisiji Prosudbe o vrućim temama tjedna razgovaramo s uglednim novinarima, intelektualcima i stručnjacima. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

22:15  Heroji Vukovara, dokumentarna serija – 8. epizoda – Vlatko Voloder, Miro i Tomislav Josić i nekolicina njihovih prijatelja u roku od par dana odolijevali su napadima više od 500 neprijateljskih vojnika. Ishod je bio nevjerojatan, oni su pobijedili. Rat za Vukovar službeno je završen 18. 11. 1991. a 19. 11. 1991. u dijelu Vukovara popularno nazvanom Peyton vodila se jedna od najkrvavijih bitaka. Četiri čovjeka su se borila sa cijelom vojskom. Na kraju su se predali nakon što su dobili bitku jer Miro Josić nije htio ostaviti curu, a Vlatko Voloder ranjenog brat te nisu otišli u proboj. Ovo je također priča kako su preživjeli logore i osude na smrt na sudu u Beogradu. Spada u vjerovali ili ne.

23:15  Zašto Dubrovnik? (2011), dokumentarni film. Prikaz  razorenog Dubrovnika, autora Miljenka Dujele bez ijedne riječi govori dovoljno,  ostavlja u nevjerici i  pitanju: Zašto? Miljenko Dujela bio je dugogodišnji novinar i urednik talijanske državne televizije RAI, te jedan od čelnika Hrvatsko-talijanske udruge Rim. Kao novinar talijanske državne televizije RAI boravio je tijekom Domovinskog rata na području Hrvatske, te snimio niz vrijednih dokumentarnih filmova kojima je svjetskoj javnosti prikazao istinu o agresiji na Hrvatsku i njezinom legitimnom pravu na obranu od agresora.

00:00 HIMNA

00:02 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

00:25  Mile Grgas (2008), dokumentarni film. Kipar i slikar Mile Grgas stvorio je brojna umjetnička djela koja su izložena u javnim prostorima i privatnim zbirkama diljem Hrvatske i inozemstva. Film je snimljen o 50. godišnjici Grgasova umjetničkog rada. Autoica: Nevenka Nekić

01:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 75. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

01:30 Svjedočanstva – 22. epizoda – Svjedočanstvo Sanje Orešković, supruge bivšeg premijera u našoj domovini. Kako djecu potiče na molitvu, kako je uzela Isusa za najboljeg prijatelja, te kako predaje Gospodinu i one najteže situacije. (R)

02:15  Vjera i nada – U ljetnoj shemi emisija Vjera i nada uz meditacije, donosimo skladbe s ovogodišnjeg festivala ‘Dobri Pastir’ Varaždinske biskupije, održanog u travnju ove godine u Koprivnici. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo nastupe: Zbora mladih Iuventus Christi, Zbora mladih Varaždinske biskupije, Zbora mladih Stepinčeva mladež, i Zbora mladih Benedictus. (R)

03:00 Prosudbe – 72. emisija – Aktualna zbivanja na političkoj sceni, socio-ekonomski problemi i društvena pitanja koja izazivaju polemike zahtijevaju promišljanje. U emisiji Prosudbe o vrućim temama tjedna razgovaramo s uglednim novinarima, intelektualcima i stručnjacima. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

04:00 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

04:30 Heroji Vukovara, dokumentarna serija – 8. epizoda – Vlatko Voloder, Miro i Tomislav Josić i nekolicina njihovih prijatelja u roku od par dana odolijevali su napadima više od 500 neprijateljskih vojnika. Ishod je bio nevjerojatan, oni su pobijedili. Rat za Vukovar službeno je završen 18. 11. 1991. a 19. 11. 1991. u dijelu Vukovara popularno nazvanom Peyton vodila se jedna od najkrvavijih bitaka. Četiri čovjeka su se borila sa cijelom vojskom. Na kraju su se predali nakon što su dobili bitku jer Miro Josić nije htio ostaviti curu, a Vlatko Voloder ranjenog brat te nisu otišli u proboj. Ovo je također priča kako su preživjeli logore i osude na smrt na sudu u Beogradu. Spada u vjerovali ili ne. (R)

05:45 Zašto Dubrovnik? (2011), dokumentarni film. Prikaz  razorenog Dubrovnika, autora Miljenka Dujele bez ijedne riječi govori dovoljno,  ostavlja u nevjerici i  pitanju: Zašto? Miljenko Dujela bio je dugogodišnji novinar i urednik talijanske državne televizije RAI, te jedan od čelnika Hrvatsko-talijanske udruge Rim. Kao novinar talijanske državne televizije RAI boravio je tijekom Domovinskog rata na području Hrvatske, te snimio niz vrijednih dokumentarnih filmova kojima je svjetskoj javnosti prikazao istinu o agresiji na Hrvatsku i njezinom legitimnom pravu na obranu od agresora.  (R)

06:30 Sveta Hrvatska (2015), dokumentarni film. Film predstavlja i prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjeljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj crkvi. (R)

 

Utorak

LAUDATO TV PROGRAM ZA UTORAK 25.07.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50  Katolički kalendar –  sv. Jakov, apostol

08:15  Zgode Emily i Alexandera –  crtani serijal – 4. epizoda  – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:40  Tjedni vrtuljak – Tema: IZUMI. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

09:00 Mali veliki – 13. epizoda – Tema: Isus. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz.   (R)

09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30  Vijesti iz Svete Zemlje – 75. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

10:00  Prosudbe – 72. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

11:00 Sveta Hrvatska (2015), dokumentarni film. Film predstavlja i prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjeljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj crkvi. (R)

12:00  Angelus – Molitva Anđeo Gospodnji

12:30 Mile Grgas (2008), dokumentarni film. Kipar i slikar Mile Grgas stvorio je brojna umjetnička djela koja su izložena u javnim prostorima i privatnim zbirkama diljem Hrvatske i inozemstva. Film je snimljen o 50. godišnjici Grgasova umjetničkog rada. Autoica: Nevenka Nekić (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar – sv. Jakov, apostol (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija. (R)

13:30 Vijesti iz Svete Zemlje – 75. informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

14:00 Kršćani u suvremenom svijetu – 1. epizoda – edukativan serijal o ulozi kršćana u suvremenom društvu na temelju socijalnog nauka Crkve i najpoznatijih socijalnih enciklika.

14:30 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 8. emisija – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

15:00 Zlatni savjeti – 3. epizoda – Čišćenje može biti lako i bez jakih kemikalija svjedoči fra Juro Marčinković. Saznajte kako svoj dom možete očistiti sodom bikarbonom! (R)

15:30 Rim čuvar vjere – 3. nastavak – Rim je središte kršćanskog svijeta i čuvar vjere već 2000 godina. Kroz važne povijesne događaje i previranja, Vječni je Grad uspio zadržati svoj izvorni duh. Ova dokumentarna serija nastala je kao rezultat pomnih istraživanja te prolazi najvažnijim rimskim crkvama koje imaju i veliku umjetničku vrijednost. Tako gledatelje vode najznačajnijim putevima crkvene povijesti od početka do naših dana. U svakom se nastavku, uz tumačenje stručnjaka poznatih rimskih sveučilišta, na poseban način živi umjetnička, povijesna i religijska veličina Grada i kršćanske vjere.

16:00 Susret u Riječi – 25. emisija – Gost: dr. sc. Stijepo Mijovič Kočan.  Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

17:00  Prosudbe – 72. emisija – Aktualna zbivanja na političkoj sceni, socio-ekonomski problemi i društvena pitanja koja izazivaju polemike zahtijevaju promišljanje. U emisiji Prosudbe o vrućim temama tjedna razgovaramo s uglednim novinarima, intelektualcima i stručnjacima. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

18:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Jakov, apostol (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Blagoslovljen tek – 11. epizoda –  Kakav okus imaju lignje na Sljemenu kad ih sprema uspješni hrvatski sportaš Dubravko Šimec. A koga je ugostio na večeri pogledajte u novoj epizodi Blagoslovljenog teka! (R)

19:15 Prijelomni dan za kršćanstvo – Priča o Milanskom ediktu (2013), dokumentarni film. Kako bi današnji naraštaj upoznali sa stvarnim utjecajem kršćanstva na zapadnu civilizaciju s posebnim naglaskom na Hrvatsku, Italiju i Europu, snimljen je dokumentarni film o Milanskom ediktu, povijesnom dokumentu je 2013. godine obilježio 1700. godišnjicu objave. O tom prijelomnom trenutku za kršćanstvo i svijet govore vrhunski hrvatski stručnjaci za povijest i arheologiju. Film je producirao Laudato, a režiju potpisuje nagrađivani autor Jerko Ban.

20:00  Šahovnica – 41. emisija – Što znači lijeva politička orijentacija, a što desna? Što je fašizam, a što antifašizam? Što je liberalizam?  Što znači nacionalno osviješten pojedinac ili skupina? To su samo neki od politoloških pojmova o kojima ćemo iscrpno tumačenje na primjeru hrvatske političke zbilje, ali i  fikcije koja se često krije iza nje čuti od dr. Dubravka Ljubića. Urednica i voditeljica: Nada Prkačin.

21:15  Dođi, slijedi me (Come Follow me, 2013.) kratkometražni igrani film. Kakav je bio odnos između Isusa i apostola Petra? mOd dana kada je Petar čuo Isusov poziv do razgovora nakon uskrsnuća u kojem ga zove ‘pasti Njegove ovce’ ovaj kratki film prekrasno opisuje Petrovu transformaciju iz plašljivog kukavice u hrabrog vođu prve Crkve.

22:00  Zapisi s hodočašća na kraju svijeta (2016), dokumentarni film. Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije.

23:20  Novo srce – 4. epizoda – Gost: Ivan Majić, franjevački postulant. Emisija fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor u Samoboru želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. (R)

00:00  HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20  Blagoslovljen tek 11. epizoda –  Kakav okus imaju lignje na Sljemenu kad ih sprema uspješni hrvatski sportaš Dubravko Šimec. A koga je ugostio na večeri pogledajte u novoj epizodi Blagoslovljenog teka! (R)

01:00 Zlatni savjeti – 3. epizoda – Čišćenje može biti lako i bez jakih kemikalija svjedoči fra Juro Marčinković. Saznajte kako svoj dom možete očistiti sodom bikarbonom! (R)

01:40 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 8. emisija – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

02:15 Jeste li znali? – 68. epizoda – Tema: Mrežalica – P. Ivan Ike Mandurić, SJ i Anđela Krivić iz SKAC-a Palma, Zagreb predstavili su nam Mrežalicu – novu društvenu mrežu za mlade katolike. Mrežalica je već zaživjela, a kako se prijaviti i sudjelovati na ovoj društvenoj mreži, doznajte u emisiji! Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica. (R)

03:15 Vjera i nada – U ljetnoj shemi emisija Vjera i nada uz meditacije, donosimo skladbe s ovogodišnjeg festivala ‘Dobri Pastir’ Varaždinske biskupije, održanog u travnju ove godine u Koprivnici. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo nastupe: Zbora mladih Iuventus Christi, Zbora mladih Varaždinske biskupije, Zbora mladih Stepinčeva mladež, i Zbora mladih Benedictus. (R)

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 Šahovnica – 41. emisija Što znači lijeva politička orijentacija, a što desna? Što je fašizam, a što antifašizam? Što je liberalizam?  Što znači nacionalno osviješten pojedinac ili skupina? To su samo neki od politoloških pojmova o kojima ćemo iscrpno tumačenje na primjeru hrvatske političke zbilje, ali i  fikcije koja se često krije iza nje čuti od dr. Dubravka Ljubića. Urednica i voditeljica: Nada Prkačin. (R)

05:30  Prijelomni dan za kršćanstvo – Priča o Milanskom ediktu (2013), dokumentarni film. Kako bi današnji naraštaj upoznali sa stvarnim utjecajem kršćanstva na zapadnu civilizaciju s posebnim naglaskom na Hrvatsku, Italiju i Europu, snimljen je dokumentarni film o Milanskom ediktu, povijesnom dokumentu je 2013. godine obilježio 1700. godišnjicu objave. O tom prijelomnom trenutku za kršćanstvo i svijet govore vrhunski hrvatski stručnjaci za povijest i arheologiju. Film je producirao Laudato, a režiju potpisuje nagrađivani autor Jerko Ban. (R)

06:40 Susret u Riječi – 25. emisija – Gost: dr. sc. Stijepo Mijovič Kočan.  Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

 

Srijeda

LAUDATO TV PROGRAM ZA SRIJEDU 19.07.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50  Katolički kalendar – sv. Makrina mlađa

08:15  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 22. epizoda  – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45  Prozor sv. Josipa – 54. emisija  – Prečasni Stjepan Bradica, svećenik Sisačke biskupije u novom Prozoru sv. Josipa svjedoči o blagoslovljenom životu kada ga Bog vodi i kako je čudesno, po zagovoru sv. Josipa izgrađena crkva u Lasinji. Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml.  (R)

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:45 SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka prijenosa od srijede, 25.1.2017. Stručni suradnik: don Mihovil Kurkut.

11:00  Intervju s Ester Gitman – razgovor s američkom povjesničarkom židovskog podrijetla, koja se u svojim istraživanjima založila kako bi pobila optužbe protiv Stepinca. Razgovor vodi don Damir Stojić, SDB. (R)

11:45  Vepric – posvećeno Majci Božjoj Lurdskoj, reportaža

12:00  Molitva Anđeo Gospodnji

12:15  G. K. CHESTERTON – Apostol zdravog razuma  – 10. epizoda – U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje gl  umca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Keitha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma. (R)

12:58  INFOKANAL

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar  – sv. Makrina mlađa (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Prozor sv. Josipa – 54. emisija  – Prečasni Stjepan Bradica, svećenik Sisačke biskupije u novom Prozoru sv. Josipa svjedoči o blagoslovljenom životu kada ga Bog vodi i kako je čudesno, po zagovoru sv. Josipa izgrađena crkva u Lasinji. Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml.  (R) 

14:00  Šahovnica – 40. emisija  – Čim je završio Drugi svjetski rat komunističke su vlasti prionule krivotvorenju povijesti. Njihova uloga u toj lažnoj povijesti uvijek je bila pobjednička. Jedna od takvih, lažnih istina, odigrala se 27. srpnja 1941. u mjestu Srb nedaleko od Gračaca. Desetljećima slavljen kao početak antifašističkog ustanka, tim su datumom u stvarnosti počela protjerivanja, ubijanja i uništavanja svega što je imalo pridjev hrvatski. Tako je bilo i u do rata bogatom i lijepom mjestu Boričevac koji je u četničko-komunističkom pohodu početkom kolovoza 1941. izgorio u samo sat vremena. A njegovi su stanovnici morali u progonstvo po cijeloj Hrvatskoj ali i svijetu. O tim je događajima iscrpnu knjigu pod nazivom “Dossier Boričevac” napisao gost ”Šahovnice” Josip Pavičić čija je obitelj također protjerana sa svojih ognjišta. Pored mnogih pitanja na koja do danas nema odgovora, jedno je od iznimne važnosti: zašto u demokratskom Hrvatskoj potomcima prognanih Hrvata još uvijek nije vraćena davno oteta zemlja? Urednica i voditeljica: Nada Prkačin (R)

15:00  Jeste li znali? –  66. emisija – Egipat i Kristov grob – Prof. Livio Marijan upoznat će nas sa nedavnim milenijskim događajem otvaranja Kristova groba u Svetoj Zemlji kao i o društvenoj situaciji u Jeruzalemu. Također će se osvrnuti i na nedavni posjet Svetoga Oca  Franje Egiptu kojim je Papa donio poruku nade i mira progonjenim kršćanima. Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica. (R)

15:45  Blagoslovljen tek 10. emisija – Uz ogromnu dozu radosti i veselja Blagoslovljen tek donosi vam savršen ljetni roštilj kao i svjedočanstva članova molitvene zajednice Božja pobjeda! (R) 

16:25  Svjedočanstva – 14. emisija – Pogledajte svjedočanstvo karmelićana, br. Dražena Marije Vargaševića koji progovara o svom pozivu, redovničkom životu, radikalnoj karmelskoj duhovnosti te svakodnevnim izazovima i borbama. Gdje crpi snagu i zašto njegov govor oduševljava za ”karmel”? Pogledajte! (R)

17:00 Habsburgovci i Opatija (2012), dokumentarni film. Autor filma Vanja Vinković predstavlja Opatiju kao turistički biser bogate i slavne prošlosti. U njoj je u 19. stoljeću rođen turizam istočne obale Jadrana s vladarskim pečatom Habsburgovaca. (R)

18:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Makrina mlađa (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka prijenosa od srijede,  11.01.2017. Stručni suradnik: vlč. mr. Željko Faltak, koordinator trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije

19:45  Prozor sv. Josipa – 54. emisija  – Prečasni Stjepan Bradica, svećenik Sisačke biskupije u novom Prozoru sv. Josipa svjedoči o blagoslovljenom životu kada ga Bog vodi i kako je čudesno, po zagovoru sv. Josipa izgrađena crkva u LasinjiZavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml.  (R)

20:15 Recepti oca Lea – 18. epizoda – Otac Leo, katolički svećenik, stručnjak za borilačke vještine i breakdance, sprema jela veličanstvenog okusa prema receptima koji će začiniti vašu vjeru.  Svakim receptom, gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom. Otac Leo, hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude! (R)

20:45 VINA CROATIA VINA MOSAICA – 8. epizoda – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te snubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj

21:15  Jeste li znali? 67. epizoda – Zahvaljujući mladom dijalektologu prof. dr. Filipu Galoviću, otkrivamo bogatstvo hrvatskog jezika – dijalekte i narječja. Razgovaramo o mnogim zanimljivostima hrvatske jezične baštine i sjajnoj jezičnoj povijesti kako bi istaknuli važnost očuvanja materinskog jezika. Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica.

22:05 Zapisi s hodočašća na kraju svijeta (2016), dokumentarni film. Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije.

23:20 Novo srce – 14. epizoda – O svojem iskustvu susreta sa živim Bogom kojem je na kraju predala cijeli svoj život svjedoči sestra Dijana Lončarek, milosrdna sestra svetoga Križa. Iako u obitelji nije imala primjere autentičnog kršćanstva, Bog joj je u srce usadio poziv, a danas svojom radošću i pjesmom oduševljava mlade diljem zemlje. Pronađite odgovore na neka svoja traženja u ovoj emisiji! (R)

23:59 INFOKANAL

00:00 HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20  Prozor sv. Josipa – 54. emisija  – Prečasni Stjepan Bradica, svećenik Sisačke biskupije u novom Prozoru sv. Josipa svjedoči o blagoslovljenom životu kada ga Bog vodi i kako je čudesno, po zagovoru sv. Josipa izgrađena crkva u Lasinji .Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

00:50 Intervju s Ester Gitman – razgovor s američkom povjesničarkom židovskog podrijetla, koja se u svojim istraživanjima založila kako bi pobila optužbe protiv Stepinca. Razgovor vodi don Damir Stojić, SDB. (R)

02:15 Zapisi s hodočašća na kraju svijeta (2016), dokumentarni film. Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije. (R)

03:30 Svjedočanstva – 14. emisija – Pogledajte svjedočanstvo karmelićana, br. Dražena Marije Vargaševića koji progovara o svom pozivu, redovničkom životu, radikalnoj karmelskoj duhovnosti te svakodnevnim izazovima i borbama. Gdje crpi snagu i zašto njegov govor oduševljava za ”karmel”? Pogledajte! (R)

03:59  INFOKANAL

04:00  Izdvojeno – informativna emisija  (R)

04:20  Prozor sv. Josipa – 54. emisija  – Prečasni Stjepan Bradica, svećenik Sisačke biskupije u novom Prozoru sv. Josipa svjedoči o blagoslovljenom životu kada ga Bog vodi i kako je čudesno, po zagovoru sv. Josipa izgrađena crkva u Lasinji .Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

04:50  Jeste li znali?67. emisija – Zahvaljujući mladom dijalektologu prof. dr. Filipu Galoviću, otkrivamo bogatstvo hrvatskog jezika – dijalekte i narječja. Razgovaramo o mnogim zanimljivostima hrvatske jezične baštine i sjajnoj jezičnoj povijesti kako bi istaknuli važnost očuvanja materinskog jezika. Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica. (R)

05:40 Blagoslovljen tek –  10. emisija – Uz ogromnu dozu radosti i veselja Blagoslovljen tek donosi vam savršen ljetni roštilj kao i svjedočanstva članova molitvene zajednice Božja pobjeda! (R)

06:30 Zlatni savjeti – 4. emisija – U ovoj emisiji fra Juro Marčinković donosi vam nekoliko zlata vrijednih savjeta o tome kako domaćim pripravcima možete pripremiti svoje tijelo za sunčanje, zaštititi kožu od štetnoga zračenja i nevjerojatno brzo izliječiti izgorjelu kožu. (R

07:00 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 8. epizoda –– Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te snubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

07:40  INFOKANAL­­­­­­­­­­­­

 

­­­­­­­­­­­

­­­­­­­­­

­­­­­­­­­

­­­­­­­­­­

Četvrtak

LAUDATO TV PROGRAM ZA ČETVRTAK 20.07.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – sv. Ilija Prorok

08:15 Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal –  26. epizoda – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:45  Dudo i prijatelji – 31. epizoda  – Drugu sezonu emisije ”Dudo i prijatelji” završavamo s ljudima koji svoje rezultate ostvaruju u vodi, odnosno u ronjenju na dah. Dubravko Šimenc u studiju je razgovarao s Andreom Andrijanić i Budimirom Šobatom. (R)

10:45  SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu prenosimo Papine opće audijencije s katehezama, na hrvatskom jeziku. Kroz srpanj nema općih audijencija stoga izdvajamo najupečatljivije emisije ”Papa s nama” iz protekle sezone – snimka prijenosa od srijede, 19.10.2016. Stručna suradnica: s. Dijana Marija Mlinarić, karmelićanka Božanskog Srca Isusova

12:00 Angelus  – Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Svetište Gospe Vrpoljačke (2012) –  dokumentarni film – U samom šibenskom zaleđu, desetak kilometara od grada smješteno je Vrpolje. Uz plodno malo polje omeđuju ga brežuljci obrasli niskim raslinjem, maslinom, vinovom lozom i smokvom. Župa je posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo ili, kako je popularno zovu, Gospi Vrpoljačkoj. Župna crkva ujedno je i marijansko svetište Šibenske biskupije. Kako stoji u dokumentima, u 13. stoljeću Vrpolje je imalo svoju kapelicu, a sliku BDM iz 14. stojeća, odnosno iz 1380. Potom je nastalo svetište i upravo po toj slici Majke Božje Vrpolje je bilo poznato sve do Drugoga svjetskog rata. Štoviše, bilo je poznatije nego Sinj i okolna marijanska svetišta. U posljednje vrijeme svetište se ponovno  budi i vraća mu se postupno onaj povijesni sjaj.

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – sv. Ilija Prorok (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30 Susret u Riječi – 24. epizoda – Gost: dr. sc. Nedjeljko Mihanović, član suradnik HAZU Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

14:15  Dudo i prijatelji – 31. epizoda  – Drugu sezonu emisije ”Dudo i prijatelji” završavamo s ljudima koji svoje rezultate ostvaruju u vodi, odnosno u ronjenju na dah. Dubravko Šimenc u studiju je razgovarao s Andreom Andrijanić i Budimirom Šobatom. (R)

15:05  Božanstvena komedija – 39. epizoda – Praznovjerje? Što je to? I je li sve što tim imenom nazivamo zaista to što mislimo ili ima tu nešto dublje, drukčije, opasnije? U ovoj emisiji bavimo se osjetljivim područjem na granici vjere i praznovjerja. Pokušat ćemo sagledati okvire praznovjerja u Hrvatskoj kao i neke nekršćanske duhovne prakse koje nam nude brza rješenja za naše probleme. Za gosta smo otišli skroz do Benina i iz te države doveli Odilona-Ggbenoukpoa Singboa te smo usput u Splitu porazgovarali i sa Sanjom Skelin, osobom više nego upućenom u temu i pitanje reikija. Naravno da će emisija, kao i inače, biti ispunjena skečevima, dosjetkama, anegdotama, vicevima i pošalicama. Uživajte! (R)

16:00 Ti si Božje djelo – 8. epizodaViše od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji ”Ti si djelo Božje” kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo.

16:35 Credo – 7. epizoda – Tema: Što je pasija Isusa Krista? – Edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način. (R)

16:40 SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu prenosimo Papine opće audijencije s katehezama, na hrvatskom jeziku. Kroz srpanj nema općih audijencija stoga izdvajamo najupečatljivije emisije ”Papa s nama” iz protekle sezone – snimka prijenosa od srijede 4.1.2017. Stručni suradnik: prof. Livio Marijan., podđakon i kancelar Križevačke grkokatoličke eparhije.

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Ilija Prorok (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Credo – mjuzikl talijanske zajednice Cenacolo na zanimljiv način prikazuje Biblijske priče.

20:00  Što nam kaže Sveto pismo –  45. epizoda  –  Tema: Magdalena i Isus na dan uskrsnuća (Iv 20,11-18). Čuvena Marija Magdalena uvijek iznova privlači maštu i misli pisaca tijekom stoljeća, izvorni evanđeoski prikaz međutim ostaje daleko napetiji sa sedmerostrukim preokretima na njezinu životnom putu s Kristom koji čine radosnom vjesnicom i za same apostole. Emisija ”Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ.

20:30  CHESTERTON Apostol zdravog razuma  – 11 . epizoda –  U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje glumca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Keitha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma. (R)

21:15 Božanstvena komedija – 3. epizoda – Tema: U potrazi za srećom. Ova epizoda Božanstvene komedije bavi se najvažnijim ljudskim pitanjem: srećom. Koliko smo samo puta posljednjih dana čuli: sretna ti Nova Godina! No, što nam s tim zapravo ljudi žele? Ono što oni smatraju srećom. A to možda uopće nije jednako onome što bismo sami sebi htjeli. No, ovisi li sreća o onome što ljudi sebi žele? Ili ljude istinski sretnima čine iste stvari? Gosti u emisiji su poznati scenarist, urednik i voditelj Robert Knjaz, priznati kazališni glumac i zabavljač Vid Balog te tadašnji rektor zagrebačkog sjemeništa vlč. Domagoj Matošević. Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba, nego na ismijavanje određenih ideja koje urednički trio smatra štetnima. (R)

22:15  Život na stijeni – 20. epizoda – U novoj epizodi ”Života na stijeni” gosti su studenti fakulteta Lafayette u Louisiani – Ragin’ Cajun katolici. Opisuju razne događaje koje organiziraju na kampusu poput uprizorenja postaja Križnog puta. Pričaju i o biblijskim grupama na kojima pripremaju studente za svjedočenje vjere. Voditelji Doug Barry i fra Mark Mary, OFM razgovaraju o kršćanima koji proživljavaju teške trenutke na Bliskom istoku te pozivaju gledatelje na molitvu, post i klanjanje za njih.

23:15  ZUM – Zajedno U Mladosti – 22. epizoda  –  U novoj emisiji družimo se s onima koji nesebično pomažu drugima, a da pri tome ne traže ništa zauzvrat. U studju su bile dvije volonterke koje su dio svoga vremena odlučile pokloniti onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Aleksandra Krizmanić rekla nam je nešto o svome iskustvu volontiranja u Africi, no prije nje u studiju je bila jedna od osnivačica Centra Pričaj mi, koja svojim veselim pričama redovito razveseljava malenu djecu u nekoliko bolnica u Zagrebu Antonia Ćosić. (R)

00:00 HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:25  Što nam kaže Sveto pismo –  45. epizoda  –  Tema: Magdalena i Isus na dan uskrsnuća (Iv 20,11-18). Čuvena Marija Magdalena uvijek iznova privlači maštu i misli pisaca tijekom stoljeća, izvorni evanđeoski prikaz međutim ostaje daleko napetiji sa sedmerostrukim preokretima na njezinu životnom putu s Kristom koji čine radosnom vjesnicom i za same apostole. Emisija ”Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

01:00 Božanstvena komedija – Božanstvena komedija – 39. epizoda – Praznovjerje? Što je to? I je li sve što tim imenom nazivamo zaista to što mislimo ili ima tu nešto dublje, drukčije, opasnije? U ovoj emisiji bavimo se osjetljivim područjem na granici vjere i praznovjerja. Pokušat ćemo sagledati okvire praznovjerja u Hrvatskoj kao i neke nekršćanske duhovne prakse koje nam nude brza rješenja za naše probleme. Za gosta smo otišli skroz do Benina i iz te države doveli Odilona-Ggbenoukpoa Singboa te smo usput u Splitu porazgovarali i sa Sanjom Skelin, osobom više nego upućenom u temu i pitanje reikija. Naravno da će emisija, kao i inače, biti ispunjena skečevima, dosjetkama, anegdotama, vicevima i pošalicama. Uživajte! (R)

02:00  Credo – mjuzikl talijanske zajednice Cenacolo na zanimljiv način prikazuje Biblijske priče. (R)

03:40  Vepric – posvećeno Majci Božjoj Lurdskoj, reportaža

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:25  Što nam kaže Sveto pismo –  45. epizoda  –  Tema: Magdalena i Isus na dan uskrsnuća (Iv 20,11-18). Čuvena Marija Magdalena uvijek iznova privlači maštu i misli pisaca tijekom stoljeća, izvorni evanđeoski prikaz međutim ostaje daleko napetiji sa sedmerostrukim preokretima na njezinu životnom putu s Kristom koji čine radosnom vjesnicom i za same apostole. Emisija ”Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

05:00  Božanstvena komedija – 3. epizoda – Tema: U potrazi za srećom. Ova epizoda Božanstvene komedije bavi se najvažnijim ljudskim pitanjem: srećom. Koliko smo samo puta posljednjih dana čuli: sretna ti Nova Godina! No, što nam s tim zapravo ljudi žele? Ono što oni smatraju srećom. A to možda uopće nije jednako onome što bismo sami sebi htjeli. No, ovisi li sreća o onome što ljudi sebi žele? Ili ljude istinski sretnima čine iste stvari? Gosti u emisiji su poznati scenarist, urednik i voditelj Robert Knjaz, priznati kazališni glumac i zabavljač Vid Balog te tadašnji rektor zagrebačkog sjemeništa vlč. Domagoj Matošević. Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba, nego na ismijavanje određenih ideja koje urednički trio smatra štetnima. (R)

06:00  ZUM – Zajedno u mladosti – 22. epizoda  –  U novoj emisiji družimo se s onima koji nesebično pomažu drugima, a da pri tome ne traže ništa zauzvrat. U studju su bile dvije volonterke koje su dio svoga vremena odlučile pokloniti onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Aleksandra Krizmanić rekla nam je nešto o svome iskustvu volontiranja u Africi, no prije nje u studiju je bila jedna od osnivačica Centra Pričaj mi, koja svojim veselim pričama redovito razveseljava malenu djecu u nekoliko bolnica u Zagrebu Antonia Ćosić.. (R)

06:40  Dudo i prijatelji – 31. epizoda  – Drugu sezonu emisije ”Dudo i prijatelji” završavamo s ljudima koji svoje rezultate ostvaruju u vodi, odnosno u ronjenju na dah. Dubravko Šimenc u studiju je razgovarao s Andreom Andrijanić i Budimirom Šobatom. (R)

 

Petak

 

LAUDATO TV PROGRAM ZA PETAK  21.07.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – sv. Lovro Brindiški

08:15 Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 1. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45 Mali veliki – 23. epizoda – Tema: Ljetni oratorij. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz. (R) 

09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R) 

09:30 Božanstvena komedija – 3. epizoda – Tema: U potrazi za srećom. Ova epizoda Božanstvene komedije bavi se najvažnijim ljudskim pitanjem: srećom. Koliko smo samo puta posljednjih dana čuli: sretna ti Nova Godina! No, što nam s tim zapravo ljudi žele? Ono što oni smatraju srećom. A to možda uopće nije jednako onome što bismo sami sebi htjeli. No, ovisi li sreća o onome što ljudi sebi žele? Ili ljude istinski sretnima čine iste stvari? Gosti u emisiji su poznati scenarist, urednik i voditelj Robert Knjaz, priznati kazališni glumac i zabavljač Vid Balog te tadašnji rektor zagrebačkog sjemeništa vlč. Domagoj Matošević. Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba, nego na ismijavanje određenih ideja koje urednički trio smatra štetnima. (R)

10:30 Što nam kaže Sveto pismo –  45. epizoda  –  Tema: Magdalena i Isus na dan uskrsnuća (Iv 20,11-18). Čuvena Marija Magdalena uvijek iznova privlači maštu i misli pisaca tijekom stoljeća, izvorni evanđeoski prikaz međutim ostaje daleko napetiji sa sedmerostrukim preokretima na njezinu životnom putu s Kristom koji čine radosnom vjesnicom i za same apostole. Emisija ”Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

11:00 ZUM – Zajedno U Mladosti – 22. epizoda  –  U novoj emisiji družimo se s onima koji nesebično pomažu drugima, a da pri tome ne traže ništa zauzvrat. U studju su bile dvije volonterke koje su dio svoga vremena odlučile pokloniti onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Aleksandra Krizmanić rekla nam je nešto o svome iskustvu volontiranja u Africi, no prije nje u studiju je bila jedna od osnivačica Centra Pričaj mi, koja svojim veselim pričama redovito razveseljava malenu djecu u nekoliko bolnica u Zagrebu Antonia Ćosić. (R)

12:00 Angelus  –  Molitva Anđeo Gospodnji

12:02 Život na stijeni – 20. epizoda – U novoj epizodi ”Života na stijeni” gosti su studenti fakulteta Lafayette u Louisiani – Ragin’ Cajun katolici. Opisuju razne događaje koje organiziraju na kampusu poput uprizorenja postaja Križnog puta. Pričaju i o biblijskim grupama na kojima pripremaju studente za svjedočenje vjere. Voditelji Doug Barry i fra Mark Mary, OFM razgovaraju o kršćanima koji proživljavaju teške trenutke na Bliskom istoku te pozivaju gledatelje na molitvu, post i klanjanje za njih. (R)

13:00 Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima (R)

13:05  Katolički kalendar – sv. Lovro Brindiški (R)

13:30  Što nam kaže Sveto pismo –  45. epizoda  –  Tema: Magdalena i Isus na dan uskrsnuća (Iv 20,11-18). Čuvena Marija Magdalena uvijek iznova privlači maštu i misli pisaca tijekom stoljeća, izvorni evanđeoski prikaz međutim ostaje daleko napetiji sa sedmerostrukim preokretima na njezinu životnom putu s Kristom koji čine radosnom vjesnicom i za same apostole. Emisija ”Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

14:00 Uzimam! – 2 .epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku. (R)

14:30 POĐI ZA MNOMKRIŽNI PUT –  Meditacija prema postajama križnog puta autora Tomislava Ivančića u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Teovizije Zagreb.

15:00  Krunica Božjeg milosrđa

15:30 Križarski ratovi – dokumentarni serijal u produkciji EWTN-a – 2. epizoda Nova epizoda govori o  križarskim  državama koje su osnovane nakon čudesnog uspjeha Prvog križarskog rata, o formiranju vojnih redova kao što su vitezovi templari, ponovnom osvajanju Iberijskog poluotoka, kao i usponu sultana Saladina i njegovom osvajanju Jeruzalema. Dokumentarni serijal u produkciji EWTN-a. U povijesti kršćanstva hodočašća su imala važnu ulogu u vjerskom i pokajničkom životu kršćana. Od Kristova vremena, najvažnija odredišta hodočašća bila su u Svetoj zemlji, a najčešće Jeruzalem. Ovo je priča koja rasvjetljuje vječna pitanja o motivima i ciljevima Križarskih ratova (R)

16:00 Prosudbe – 71. emisija – Je li doista nužna ratifikacija tzv. Istanbulske konvencije? Zašto je javna rasprava otvorena usred turističke sezone i koje bi promjene morali uvesti njenom potpunom primjenom? U studiju govori Mario Vojvodić iz Vigilarea. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

17:00 Božanstvena komedija – 3. epizoda – Tema: U potrazi za srećom. Ova epizoda Božanstvene komedije bavi se najvažnijim ljudskim pitanjem: srećom. Koliko smo samo puta posljednjih dana čuli: sretna ti Nova Godina! No, što nam s tim zapravo ljudi žele? Ono što oni smatraju srećom. A to možda uopće nije jednako onome što bismo sami sebi htjeli. No, ovisi li sreća o onome što ljudi sebi žele? Ili ljude istinski sretnima čine iste stvari? Gosti u emisiji su poznati scenarist, urednik i voditelj Robert Knjaz, priznati kazališni glumac i zabavljač Vid Balog te tadašnji rektor zagrebačkog sjemeništa vlč. Domagoj Matošević. Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba, nego na ismijavanje određenih ideja koje urednički trio smatra štetnima. (R)

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Lovro Brindiški (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  Iz srca Europe – 34. emisija  – Teme emisije: 4 godine članstva Hrvatske u EU, analize, procjene ostvarenog, gdje je Hrvatska bila uspješna, gdje je zakazala  te hrvatsko-slovenski odnosi i kroz prizmu članstva u EU. Gosti u studiju: Ivica Tolić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu; Franc Bogovič, slovenski zastupnik u Europskom parlamentu; Slavko Vukadin, dopisnik agencija HINA, Bruxelles; Peter Žerjavič, dopisnik slovenskog dnevnika Delo, Bruxelles. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović.

19:00  Dobri ljudi iz Val di Susa (2015), dokumentarni film  Film, čiji je scenarist i redatelj don Pavao Crnjac koji je u vrijeme Domovinskog rata i sam bio član župne zajednice Navještenja Marijina,  pripovijeda o Talijanima dobrotvorima iz pokrajine Val di Susa koji su od 1992. do 1995. godine dovozili  humanitarnu pomoć u hrani i odjeći prognanicima i izbjeglicama u Velikoj Gorici.

20:00  Svijet očima Vatikana – 81. informativna emisija Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.

20:30  Moje srce za Irsku (My heart for Ireland, 2016), dokumentarni film. Zašto su crkve u Irskoj sve praznije posljednjih 30 godina? Zašto se sveprisutna i moćna Crkva našla na marginama Irskog društva? Kako oživjeti vjeru tog naroda koji je kroz povijest slao tisuće misionara po cijelom svijetu (iznjedrio)? Otac Gašpar ima rješenje. On dijeli radost Evanđelja sa ircima kroz svoj osmijeh i široko srce.

21:15 Jeste li znali? – 68. emisija – Tema: Mrežalica – P. Ivan Ike Mandurić, SJ i Anđela Krivić iz SKAC-a Palma, Zagreb predstavili su nam Mrežalicu – novu društvenu mrežu za mlade katolike. Mrežalica je već zaživjela, a kako se prijaviti i sudjelovati na ovoj društvenoj mreži, doznajte u emisiji! Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica.

22:15 Duns Scot (Duns Scotus, 2011), igrani film. Priča o Dunsu Scotusu, franjevcu, teologu i filozofu iz 13. stoljeća koji se suprotstavio francuskom kralju kako bi obranio svoje ideale. Odbivši kraljev dekret protiv Pape, kralj ga je prognao. Na kraju, raspravljat će s dominikancima o Bezgrešnom začeću Djevice Marije. Ovo je priča o događajima koji su doveli do rasprave koju je blaženi Duns Scot dobio.

23:58  INFOKANAL

00:00  HIMNA

00:02   Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:25   Svijet očima Vatikana – 81. informativna emisija Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

00:45  Iz srca Europe – 34. emisija  – Teme emisije: 4 godine članstva Hrvatske u EU, analize, procjene ostvarenog, gdje je Hrvatska bila uspješna, gdje je zakazala  te hrvatsko-slovenski odnosi i kroz prizmu članstva u EU. Gosti u studiju: Ivica Tolić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu; Franc Bogovič, slovenski zastupnik u Europskom parlamentu; Slavko Vukadin, dopisnik agencija HINA, Bruxelles; Peter Žerjavič, dopisnik slovenskog dnevnika Delo, Bruxelles. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović. (R)

01:15 Fra Odorik Badurina – kroničar i dokumentarist (2011), dokumentarni film. Fra Odorik Badurina rođen je u Stanišću kraj Jakišnice  na otoku Pagu 1894. godine a umro je u Dubrovniku 1969. godine. Cijeli svoj život dokumentaristički je prepisivao arhive samostana, župa, gradskih arhiva. Bio je neumorni Božji čovjek koji je zaslužio da se o njemu više dozna u mjestima u kojim je živio (Badija, Košljun, Kraj na Pašmanu, Kampor, Dubrovnik) pa i šire. U svim tim mjestima ostavio je pisani trag (Kronike). Najduže je boravio u Kamporu na otoku Rabu, čak 20 godina. Na Rabu je napisao Veliku Kamporsku Kroniku koja se sastoji od 6 knjiga i 3 knjige Indexa. U tih 20 godina pročitao je preko 320 000 stranica rukom pisanog teksta na više jezika i time spasio mnoge arhive koje su poslije propale ili nestale. U filmu sudjeluju ljudi koji su ga poznavali i koji ga opisuju kao poslušnog, jednostavnog, marljivog tj. neumornog samozatajnog Božjeg čovjeka.

02:15 Jeste li znali? – 68. emisija – Tema: Mrežalica – P. Ivan Ike Mandurić, SJ i Anđela Krivić iz SKAC-a Palma, Zagreb predstavili su nam Mrežalicu – novu društvenu mrežu za mlade katolike. Mrežalica je već zaživjela, a kako se prijaviti i sudjelovati na ovoj društvenoj mreži, doznajte u emisiji! Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica.  (R)

03:00 POĐI ZA MNOMKRIŽNI PUT –  Meditacija prema postajama križnog puta autora Tomislava Ivančića u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Teovizije Zagreb.

03:30 Krunica Božjeg milosrđa

03:59 INFOKANAL

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 Svijet očima Vatikana – 81. informativna emisija Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

04:50 Iz srca Europe – 34. emisija  – Teme emisije: 4 godine članstva Hrvatske u EU, analize, procjene ostvarenog, gdje je Hrvatska bila uspješna, gdje je zakazala  te hrvatsko-slovenski odnosi i kroz prizmu članstva u EU. Gosti u studiju: Ivica Tolić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu; Franc Bogovič, slovenski zastupnik u Europskom parlamentu; Slavko Vukadin, dopisnik agencija HINA, Bruxelles; Peter Žerjavič, dopisnik slovenskog dnevnika Delo, Bruxelles. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović. (R)

05:20 Dobri ljudi iz Val di Susa (2015), dokumentarni film  Film, čiji je scenarist i redatelj don Pavao Crnjac koji je u vrijeme Domovinskog rata i sam bio član župne zajednice Navještenja Marijina,  pripovijeda o Talijanima dobrotvorima iz pokrajine Val di Susa koji su od 1992. do 1995. godine dovozili  humanitarnu pomoć u hrani i odjeći prognanicima i izbjeglicama u Velikoj Gorici. (R)

06:15  Prosudbe – 71. emisija – Je li doista nužna ratifikacija tzv. Istanbulske konvencije? Zašto je javna rasprava otvorena usred turističke sezone i koje bi promjene morali uvesti njenom potpunom primjenom? U studiju govori Mario Vojvodić iz Vigilarea. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

07:15 Što nam kaže Sveto pismo –  45. epizoda  –  Tema: Magdalena i Isus na dan uskrsnuća (Iv 20,11-18). Čuvena Marija Magdalena uvijek iznova privlači maštu i misli pisaca tijekom stoljeća, izvorni evanđeoski prikaz međutim ostaje daleko napetiji sa sedmerostrukim preokretima na njezinu životnom putu s Kristom koji čine radosnom vjesnicom i za same apostole. Emisija ”Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R) 

07:40 INFOKANAL

 

Subota

LAUDATO TV PROGRAM ZA SUBOTU 22.07.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – sv. Marija Magdalena

08:00  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal –  2. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:25  Radosna priča – crtani serijal – 10. epizoda –”Večera za pamćenje”. Pratimo kako su suhi, tvrdi kruščići završili na večeri koja će promijeniti svijet. ”Radosna priča” serijal je s ilustriranim bajkama i basnama nadahnutima nekim važnim događajima iz Evanđelja, kao i Isusovim prispodobama. Osobita im je namjera približiti Radosnu vijest najmlađima preko dražesnih likova životinja, biljaka, stvari i pojava koje i Isus spominje kako bi slikovito opisao velike istine. I što je najvažnije, svi oni na kraju shvate poruku. I pouku. A ona glasi – uz Isusa je najveća radost. Budite radosni uz Radosnu priču!

08:40  Iz srca Europe – 34. epizoda  – Teme emisije: 4 godine članstva Hrvatske u EU, analize, procjene ostvarenog, gdje je Hrvatska bila uspješna, gdje je zakazala  te hrvatsko-slovenski odnosi i kroz prizmu članstva u EU. Gosti u studiju: Ivica Tolić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu; Franc Bogovič, slovenski zastupnik u Europskom parlamentu; Slavko Vukadin, dopisnik agencija HINA, Bruxelles; Peter Žerjavič, dopisnik slovenskog dnevnika Delo, Bruxelles. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović. (R)

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30  Lika od početaka hrvatske države do Crkve hrvatskih mučenika (2009), dokumentarni film. Snimanje ovog filma inicirala je Gospićko-senjska biskupija povodom proslave 10. obljetnice postojanja. Redatelj filma je Jakov Sedlar, koji je, kako sam kaže, u taj film unio svoj pogled i dio svoje duše. Tekst je napisao Hrvoje Hitrec, namjeravajući dati pregled povijesti ovog prostora od početaka hrvatske države do realizacije Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, kako stoji u podnaslovu. Hitrec je obuhvatio sve glavne događaje koji su se zbili i sva glavne osobe koje su svojim djelom obogatili povijest ovih prostora. Dan je opširan izvadak iz govora predsjednika Tuđmana u Gospiću nakon „Oluje“. Uz Hitrecov tekst tu su i interventi biskupa gospićko-senjskog Bogovića, župana ličko-senjskog Jurkovića i ravnatelja Nacionalnog parka „Plitvička jezera“ Šutića. U filmu su posebno dojmljive snimke pejzaža, ali i povijesnih fakata kao što su Krbavska bitka ili pak stradanja i pobjede u Domovinskom ratu.

10:25 Svijet očima Vatikana – 81. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

10:45 Zapisi s hodočašća na kraju svijeta (2016), dokumentarni film. Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije.

12:00 Angelus  – Molitva Anđeo Gospodnji

12:02 Dobri ljudi iz Val di Susa (2015), dokumentarni film  Film, čiji je scenarist i redatelj don Pavao Crnjac koji je u vrijeme Domovinskog rata i sam bio član župne zajednice Navještenja Marijina,  pripovijeda o Talijanima dobrotvorima iz pokrajine Val di Susa koji su od 1992. do 1995. godine dovozili  humanitarnu pomoć u hrani i odjeći prognanicima i izbjeglicama u Velikoj Gorici. (R)

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – sv. Marija Magdalena (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Svijet očima Vatikana – 81. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

14:00 Jeste li znali? –  68. epizoda – Tema: Mrežalica – P. Ivan Ike Mandurić, SJ i Anđela Krivić iz SKAC-a Palma, Zagreb predstavili su nam Mrežalicu – novu društvenu mrežu za mlade katolike. Mrežalica je već zaživjela, a kako se prijaviti i sudjelovati na ovoj društvenoj mreži, doznajte u emisiji! Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica.  (R)

15:00  Zlatni savjeti – 3. epizoda – Čišćenje može biti lako i bez jakih kemikalija svjedoči fra Juro Marčinković. Saznajte kako svoj dom možete očistiti sodom bikarbonom! (R)

15:30 Svjedočanstva – 22. epizoda – Svjedočanstvo Sanje Orešković, supruge bivšeg premijera u našoj domovini. Kako djecu potiče na molitvu, kako je uzela Isusa za najboljeg prijatelja, te kako predaje Gospodinu i one najteže situacije. (R)

16:00 Recepti oca Lea – 18. epizoda – Otac Leo, katolički svećenik, stručnjak za borilačke vještine i breakdance, sprema jela veličanstvenog okusa prema receptima koji će začiniti vašu vjeru.  Svakim receptom, gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom. Otac Leo, hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude! (R)

16:30  CHESTERTON Apostol zdravog razuma  – 11. epizoda –  U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje glumca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Keitha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma. (R)

17:00 Život i zdravlje – 5. epizoda – Mnogi od nas suočili su se s bolnim gubitkom voljenih osoba i individualno proživjeli proces žalovanja. Kako se nositi s tim situacijama u emisiji iz vlastitog iskustva svjedoče i struke govore eminentni psihijatri prof. dr. sc. Vladimir Gruden te doc. dr. sc. Trpimir Glavina, rukovoditelj Klinike za psihijatriju KBC Split. Urednica i voditeljica : prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med. (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Marija Magdalena (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Tjedni vrtuljak – Tema: IZUMI. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

19:00 Radosna priča –  11. epizoda – ”Dobar glas u pravi čas”. brinemo se zbog nevolja s grlom jednoga neobuzdanoga pjetlića. ”Radosna priča” serijal je s ilustriranim bajkama i basnama nadahnutima nekim važnim događajima iz Evanđelja, kao i Isusovim prispodobama. Osobita im je namjera približiti Radosnu vijest najmlađima preko dražesnih likova životinja, biljaka, stvari i pojava koje i Isus spominje kako bi slikovito opisao velike istine. I što je najvažnije, svi oni na kraju shvate poruku. I pouku. A ona glasi – uz Isusa je najveća radost. Budite radosni uz Radosnu priču!

19:25 Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal  – 27. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

19:50  Mali veliki – 13. epizoda – Tema: Isus. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz.  (R)

20:00  Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC.

20:30  Novo srce – 28. epizoda – Po prvi puta na Laudato televiziji blibičar fra Darko Tepert govori o svom pozivu, svećeničkom putu i životu u Svetoj zemlji. Kako je otkrio katoličanstvo, što ga je potaknulo da primi sakrament krštenja u dvadesetim godinama i kako je postao svećenik? Emisija fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor u Samoboru želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. (R)

21:15  Križarski ratovi – 3. epizoda – Nova epizoda donosi pogled na Treći križarski rat, kojeg su vodili engleski kralj Rikard I. Lavljeg srca, francuski kralj Filip II. August i njemačko-rimski car Fridrik I. Barbarossa. Saznajemo sve o značajnom susretu sv. Franje Asiškoga i sultana Al-Kamila te što kako je privrženost apostolu Jakovu i hodočašću u Santiago de Compostelu pridonijela uspješnosti križarskih ratova. Dokumentarni serijal u produkciji EWTN-a. U povijesti kršćanstva hodočašća su imala važnu ulogu u vjerskom i pokajničkom životu kršćana. Od Kristova vremena, najvažnija odredišta hodočašća bila su u Svetoj zemlji, a najčešće Jeruzalem. Ovo je priča koja rasvjetljuje vječna pitanja o motivima i ciljevima Križarskih ratova

21:50  Isus (Jesus, 1979.), igrani film. Snimljen na izvanrednim lokacijama u Svetoj zemlji film prati stope Isusa Krista na temelju Evanđelja po Luki. Ovaj igrani film prikazuje Gospodinov život od njegovog rođenja, poziva upućenog apostolima, učenja i javnih čuda pa sve do smrti na križu i njegova uskrsnuća. Ovaj film preveden na više od tisuću jezika (uključujući i više od deset verzija znakovnih jezika) slovi za najprevođeniji film u povijesti. ‘Isus’ donosi autentični pogled na život čovjeka koji je zauvijek obilježio čovječanstvo i objašnjava zašto je njegov primjer i poziv aktualan i privlačan stotinama tisućama i danas.

00:00 HIMNA

00:02 Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20 Svjedočanstva – 22. epizoda – Svjedočanstvo Sanje Orešković, supruge bivšeg premijera u našoj domovini. Kako djecu potiče na molitvu, kako je uzela Isusa za najboljeg prijatelja, te kako predaje Gospodinu i one najteže situacije. (R)

01:00  Život i zdravlje – 5. epizoda – Mnogi od nas suočili su se s bolnim gubitkom voljenih osoba i individualno proživjeli proces žalovanja. Kako se nositi s tim situacijama u emisiji iz vlastitog iskustva svjedoče i struke govore eminentni psihijatri prof. dr. sc. Vladimir Gruden te doc. dr. sc. Trpimir Glavina, rukovoditelj Klinike za psihijatriju KBC Split. Urednica i voditeljica : prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med. (R)

02:00  Zlatni savjeti – 3. epizoda – Čišćenje može biti lako i bez jakih kemikalija svjedoči fra Juro Marčinković. Saznajte kako svoj dom možete očistiti sodom bikarbonom! (R)

02:30  Novo srce – 28. epizoda – Po prvi puta na Laudato televiziji blibičar fra Darko Tepert govori o svom pozivu, svećeničkom putu i životu u Svetoj zemlji. Kako je otkrio katoličanstvo, što ga je potaknulo da primi sakrament krštenja u dvadesetim godinama i kako je postao svećenik? Emisija fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor u Samoboru želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. (R)

03:15  Jeste li znali? –  68. epizoda – Tema: Mrežalica – P. Ivan Ike Mandurić, SJ i Anđela Krivić iz SKAC-a Palma, Zagreb predstavili su nam Mrežalicu – novu društvenu mrežu za mlade katolike. Mrežalica je već zaživjela, a kako se prijaviti i sudjelovati na ovoj društvenoj mreži, doznajte u emisiji! Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica.  (R)

04:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC. (R)

04:20 Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:50 Lika od početaka hrvatske države do Crkve hrvatskih mučenika (2009), dokumentarni film. Snimanje ovog filma inicirala je Gospićko-senjska biskupija povodom proslave 10. obljetnice postojanja. Redatelj filma je Jakov Sedlar, koji je, kako sam kaže, u taj film unio svoj pogled i dio svoje duše. Tekst je napisao Hrvoje Hitrec, namjeravajući dati pregled povijesti ovog prostora od početaka hrvatske države do realizacije Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, kako stoji u podnaslovu. Hitrec je obuhvatio sve glavne događaje koji su se zbili i sva glavne osobe koje su svojim djelom obogatili povijest ovih prostora. Dan je opširan izvadak iz govora predsjednika Tuđmana u Gospiću nakon „Oluje“. Uz Hitrecov tekst tu su i interventi biskupa gospićko-senjskog Bogovića, župana ličko-senjskog Jurkovića i ravnatelja Nacionalnog parka „Plitvička jezera“ Šutića. U filmu su posebno dojmljive snimke pejzaža, ali i povijesnih fakata kao što su Krbavska bitka ili pak stradanja i pobjede u Domovinskom ratu. (R)

05:40  Jeste li znali? – 24. epizoda – “Hrvatska žena grana broj 1“, društvo je koje u Chicagu okuplja žene čije je djelovanje usmjereno čuvanju i prezentiranju vjerskih, kulturnih i tradicijskih vrijednosti koje čine hrvatski identitet. Ugostili smo predsjednicu društva, gospođu Nevenku Jurković. (R)

06:50  Hrvatska župa u New Yorku i Chicagu (2012), dokumentarni film. Film Jakova Sedlara o prvih 100 godina hrvatskih župa u SAD-u i životu Hrvata u tim župama.

 

Nedjelja

LAUDATO TV PROGRAM ZA NEDJELJU 23.07.2017.

 

08:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC. (R)

08:20 Katolički kalendar – blagdan sv. Brigite Švedske (R)

08:25 Mali veliki – 13. epizoda – Tema: Isus. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz. (R)

08:30 Tjedni vrtuljak – Tema: IZUMI. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

09:00  Moja katolička obitelj –  sv. Dominik –  crtani serijal

09:30  Uzimam! – 3 .epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku. (R)

10:00 Novo srce – 1. emisija – 28. epizoda – Po prvi puta na Laudato televiziji blibičar fra Darko Tepert govori o svom pozivu, svećeničkom putu i životu u Svetoj zemlji. Kako je otkrio katoličanstvo, što ga je potaknulo da primi sakrament krštenja u dvadesetim godinama i kako je postao svećenik? Emisija fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor u Samoboru želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. (R)

10:35 Što nam kaže Sveto pismo –  45. epizoda  –  Tema: Magdalena i Isus na dan uskrsnuća (Iv 20,11-18). Čuvena Marija Magdalena uvijek iznova privlači maštu i misli pisaca tijekom stoljeća, izvorni evanđeoski prikaz međutim ostaje daleko napetiji sa sedmerostrukim preokretima na njezinu životnom putu s Kristom koji čine radosnom vjesnicom i za same apostole. Emisija ”Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

11:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 74. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

11:30 Križarski ratovi – 3. epizoda – Nova epizoda donosi pogled na Treći križarski rat, kojeg su vodili engleski kralj Rikard I. Lavljeg srca, francuski kralj Filip II. August i njemačko-rimski car Fridrik I. Barbarossa. Saznajemo sve o značajnom susretu sv. Franje Asiškoga i sultana Al-Kamila te što kako je privrženost apostolu Jakovu i hodočašću u Santiago de Compostelu pridonijela uspješnosti križarskih ratova. Dokumentarni serijal u produkciji EWTN-a. U povijesti kršćanstva hodočašća su imala važnu ulogu u vjerskom i pokajničkom životu kršćana. Od Kristova vremena, najvažnija odredišta hodočašća bila su u Svetoj zemlji, a najčešće Jeruzalem. Ovo je priča koja rasvjetljuje vječna pitanja o motivima i ciljevima Križarskih ratova. (R)

12:00 PRIJENOS: Molitva i nagovor uz Angelus iz Vatikana – Papa Franjo, nikad bliži u vašem domu, na hrvatskom jeziku! Prenosimo njegov nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji s Trga sv. Petra i Vatikanu. Sveti Otac kroz srpanj ne održava opće audijencije srijedom, ali želi biti sa svojim narodom nedjeljom uz kratko razmatranje i molitvu. Ohrabrite se u svojoj svakodnevici riječima vrhovnog poglavara Katoličke Crkve!

12:30 Svijet očima Vatikana – 81. emisija Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

13:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC. (R)

13:20  Katolički kalendar – blagdan sv. Brigite Švedske (R)

13:25 Život katolika u Švedskoj – Kratkometražni dokumentarni film o razvoju katoličanstva u Švedskoj i životu Katoličke crkve i njezinih vjernika danas.

13:30  Izdvojeno – informativna emisija – tjedni pregled

14:30  Zlatni savjeti – 16. emisija – Sočan odrezak namočen u soku od cikle, ukusne pljeskavice od janjetine i ćevapi tajnog recepta – sve to na roštilju priprema naš fra Juro.  Majstor ukusnog roštilja postanite uz pravo ljetno izdanje Zlatnih savjeta. (R)

15:00  Tjedni vrtuljak – Tema: IZUMI. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

15:30  Moja katolička obitelj – sv. Antun – crtani serijal

16:00  U potrazi za sv. Antunom: od izgubljenosti do vječnosti (Finding Saint Anthony: A Story of Loss and Light, 2013), dokumentarni film. Film ”U potrazi za sv. Antunom: od izgubljenosti do vječnosti” je putovanje koje otkriva sve razmjere života jednog od najvećih svetaca Katoličke Crkve. To je put isprekidan padovima i gubicima, usponima i svetim odlukama, a potraga za njegovim životom kroz Portugal i Italiju najednom postaje potraga onog što je on sam tražio – i našao.

17:00  Dudo i prijatelji – 11. epizoda – Unatoč nedostacima na vlastitom tijelu oni su uspjeli postići velike sportske rezultate. Dubravko Šimenc – Dudo razgovarao je sa Sandrom Paović i Kristijanom Vincetićem te bivšim paraolimpijcem Darkom Kraljem. Voditelj emisije Dubravko Šimenc, poznatiji kao Dudo široj će publici predstaviti mlade i talentirane hrvatske sportaše, a cilj emisije je pomoći mladoj sportašici ili sportašu da izgradi uspješnu sportsku karijeru uz savjet sportašice ili sportaša koja/koji je uspio u određenom sportu. (R)

18:00  Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC. (R)

18:20  Katolički kalendar – blagdan sv. Brigite Švedske (R)

18:25 Vjera i nada – U ljetnoj shemi emisija Vjera i nada uz meditacije, donosimo skladbe s ovogodišnjeg festivala ‘Dobri Pastir’ Varaždinske biskupije, održanog u travnju ove godine u Koprivnici. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo nastupe: Zbora mladih Iuventus Christi, Zbora mladih Varaždinske biskupije, Zbora mladih Stepinčeva mladež, i Zbora mladih Benedictus.

19:00  Rapski mir (2009). Dokumentarni film Sanjina Badurine o životu časnih sestara Benediktinki u rapskom samostanu. Film svjedoči o njihovom životu u molitvi, radi i šutnji. Samostan Sv. Andrije Apostola u Rabu postoji već gotovo tisuću godina. Drži se da ga je u prvoj polovici XI. stoljeća osnovao rapski biskup Madije, što dokazuju i iskapanja u trobrodnoj romaničkoj crkvi Sv. Andrije. Usmena predaja navodi 1018. godinu. Na romaničkom zvoniku stoji natpis da je podignut 1181. godine za vrijeme opatice Oinanne, što potvrđuje da je samostan već postojao i bio dobro strukturiran. Samostan kontinuirano živi, nikad nije bio zatvoren i uvijek je bilo hrabrih djevojaka i žena koje su odlučile živjeti skrovitim životom po Pravilu Svetog Benedikta. Danas u Samostanu Sv. Andrije, na samoj hridi, moli i radi deset monahinja (koludrica), koje su se Bogu posvetile po monaškom posvećenju i predale u potpunosti svoj život Bogu, da budu tu, uzdignutih ruku, za cijeli svijet. Molitva i rad se izmjenjuju. Molitva diže srce koludrice uvis, u Božju prisutnost, a rad omogućuje da s Njim bude sustvarateljica, kreativna žena koja nalazi zadovoljstvo u djelu svojih ruku. Koludrice izrađuju ručne radove, ljekovite masti, razne vrste marmelada, Rapsku tortu, peku hostije, obrađuju samostanski vrt, brižno održavaju čistoću samostana i crkve sv. Andrije i skromno žive od “Božje providnosti” i darova dobročinitelja.

20:00  Susret u Riječi – 25. emisija – Gost: dr. sc. Stijepo Mijovič Kočan. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović.

21:15 Božanstvena komedija – 4. epizoda – Tema: egzodus mladih Hrvata iz Hrvatske. Posljednjih smo mjeseci svjedoci egzodusa mladih (i obrazovanih) Hrvata iz Hrvatske. To je jedan od ogromnih problema naše zemlje koji još uvijek nije riješen. Zašto mladi odlaze? Je li u Hrvatskoj zaista sve tako crno? Da li u inozemstvu zaista teku med i mlijeko? O tim i sličnim pitanjima razgovarat ćemo s bračnim parom Irenom i Ivicom Grković; doktorima znanosti i profesorima na Medicinskom fakultetu u Splitu, ujedno povratnicima iz Australije; te s Vidom i Ivanom Runje, mladim i obrazovnim bračnim parom koji je odlučio ostati u Hrvatskoj i boriti se za bolje sutra. Za bolje sutra bori se i ekipa Božanstvene komedije svojom emisijom i svojim skečevima i začinima. Ne propustite. (R)

22:15  Gospodin Vinko (Monsieur Vincent, 1947), igrani film. Impresivna biografska priča o životu sv. Vinka Paulskog; sadržajno bogatih dijaloga, vješto oslikava život velikog pomagača siromaha, osnivača katoličkih redova lazarista i Družbe sestara milosrdnica.

00:00 HIMNA

00:02  Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna. (R)

01:00  Moja voljena Hrvatska (2015.). Dokumentarni film Jakova Sedlara o proslavljenom hrvatskom nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću. U filmu on iznosi svoju istinu o slučaju „Za dom spremni“ i suspenziji koju je zbog toga zaradio, te o svojim nogometnim počecima u Australiji i kasnijem razvoju karijere.

01:30  Dudo i prijatelji – 11. epizoda – Unatoč nedostacima na vlastitom tijelu oni su uspjeli postići velike sportske rezultate. Dubravko Šimenc – Dudo razgovarao je sa Sandrom Paović i Kristijanom Vincetićem te bivšim paraolimpijcem Darkom Kraljem. Voditelj emisije Dubravko Šimenc, poznatiji kao Dudo široj će publici predstaviti mlade i talentirane hrvatske sportaše, a cilj emisije je pomoći mladoj sportašici ili sportašu da izgradi uspješnu sportsku karijeru uz savjet sportašice ili sportaša koja/koji je uspio u određenom sportu. (R)

02:30  Vjera i nada – U ljetnoj shemi emisija Vjera i nada uz meditacije, donosimo skladbe s ovogodišnjeg festivala ‘Dobri Pastir’ Varaždinske biskupije, održanog u travnju ove godine u Koprivnici. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo nastupe: Zbora mladih Iuventus Christi, Zbora mladih Varaždinske biskupije, Zbora mladih Stepinčeva mladež, i Zbora mladih Benedictus. (R)

03:00 Susret u Riječi – 25. emisija – Gost: dr. sc. Stijepo Mijovič Kočan. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

04:00  Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna. (R)

05:00 Božanstvena komedija – 4. epizoda – Tema: egzodus mladih Hrvata iz Hrvatske. Posljednjih smo mjeseci svjedoci egzodusa mladih (i obrazovanih) Hrvata iz Hrvatske. To je jedan od ogromnih problema naše zemlje koji još uvijek nije riješen. Zašto mladi odlaze? Je li u Hrvatskoj zaista sve tako crno? Da li u inozemstvu zaista teku med i mlijeko? O tim i sličnim pitanjima razgovarat ćemo s bračnim parom Irenom i Ivicom Grković; doktorima znanosti i profesorima na Medicinskom fakultetu u Splitu, ujedno povratnicima iz Australije; te s Vidom i Ivanom Runje, mladim i obrazovnim bračnim parom koji je odlučio ostati u Hrvatskoj i boriti se za bolje sutra. Za bolje sutra bori se i ekipa Božanstvene komedije svojom emisijom i svojim skečevima i začinima. Ne propustite. (R)

06:00  Rapski mir (2009). Dokumentarni film Sanjina Badurine o životu časnih sestara Benediktinki u rapskom samostanu. Film svjedoči o njihovom životu u molitvi, radi i šutnji. Samostan Sv. Andrije Apostola u Rabu postoji već gotovo tisuću godina. Drži se da ga je u prvoj polovici XI. stoljeća osnovao rapski biskup Madije, što dokazuju i iskapanja u trobrodnoj romaničkoj crkvi Sv. Andrije. Usmena predaja navodi 1018. godinu. Na romaničkom zvoniku stoji natpis da je podignut 1181. godine za vrijeme opatice Oinanne, što potvrđuje da je samostan već postojao i bio dobro strukturiran. Samostan kontinuirano živi, nikad nije bio zatvoren i uvijek je bilo hrabrih djevojaka i žena koje su odlučile živjeti skrovitim životom po Pravilu Svetog Benedikta. Danas u Samostanu Sv. Andrije, na samoj hridi, moli i radi deset monahinja (koludrica), koje su se Bogu posvetile po monaškom posvećenju i predale u potpunosti svoj život Bogu, da budu tu, uzdignutih ruku, za cijeli svijet. Molitva i rad se izmjenjuju. Molitva diže srce koludrice uvis, u Božju prisutnost, a rad omogućuje da s Njim bude sustvarateljica, kreativna žena koja nalazi zadovoljstvo u djelu svojih ruku. Koludrice izrađuju ručne radove, ljekovite masti, razne vrste marmelada, Rapsku tortu, peku hostije, obrađuju samostanski vrt, brižno održavaju čistoću samostana i crkve sv. Andrije i skromno žive od “Božje providnosti” i darova dobročinitelja.! (R)

07:00   Novo srce – 28. epizoda – Po prvi puta na Laudato televiziji blibičar fra Darko Tepert govori o svom pozivu, svećeničkom putu i životu u Svetoj zemlji. Kako je otkrio katoličanstvo, što ga je potaknulo da primi sakrament krštenja u dvadesetim godinama i kako je postao svećenik? Emisija fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor u Samoboru želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. (R)

 

Loading...