Jesen na Laudato TV

ČUDESA S LAUDATO TV-a

Jesen za sve generacije na obiteljskoj televiziji

Prava sapunica o pravim svecima, besplatno hodočašće u Svetu Zemlju, bračni i poslovni savjeti, najljepša svetišta svijeta, filozofija ‘par excellence’

Svoju prvu pravu jesensku TV shemu Laudato ispunjava zanimljivim, pametnim i zabavnim sadržajem koji mogu zajednički pratiti sve generacije. Nove emisije, serije i povratak zaštitnih emisija ove televizije okosnica su nove TV sezone među kojima prednjače ‘Čudesa’. Prva prava sapunica o pravim svecima! Ovo je priča o svecima na posve drugačiji način. U maniri najboljih Televisinih uradaka napeto i dramaturški Laudato vas vodi kroz život najznačajnih svetih osoba Crkve. Mnogo više od putopisa je emisija ‘Katoličanstvo’, vrhunska produkcija koja prikazuje ljepotu katoličke vjere u više od 15 zemalja, od Svete zemlje preko veličanstvenih svetišta Europe do srca Ugande. Još jedno iznimno TV putovanje je ono Svetom Zemljom; jedinstveni dokumentarni serijal istoimenog naziva nudi besplatno hodočašće u Isusovu domovinu putem malih ekrana. Odgovori na izazove suvremenog braka i obitelji su u emisiji ‘In familia Dei’, poslovni savjeti uspješnim biznismenima u ‘Snazi dobrote’, a smijeh do suza radosnica u novoj sezoni sada već kultne ‘Božanstvene komedije’.

To je samo početak jeseni na LTV-u od 4. rujna 2017.!

 

ČUDESA

Istiniti događaji o čudesima po zagovoru svetaca. Prava sapunica o pravim svecima, priča o svecima na posve drugačiji način. U maniri najboljih Televisinih uradaka napeto i dramaturški Laudato vas vodi kroz najznačajne svete osobe Crkve. Priče o običnim ljudima koji su za života ostvarili svetost i danas se po molitvi za njihov zagovor događaju brojna uslišanja, ozdravljenja, obraćenja i još mnoga ohrabrujuća čudesa. U ovom jednosatnom igranom serijalu o svecima kao što su Majka Terezija iz Kalkute, Ivan Pavao II. i Padre Pio učite o njihovim životima i uvjerite se da vjera premješta brda!

 

KATOLIČANSTVO

Prvi puta ljepota i istina katoličke vjere prikazane su u serijalu koji vizualno oduzima dah. Putujte s poznatim autorom, govornikom i teologom, biskupom Robertom Barronom na više od pedeset mjesta u petnaestak zemalja. Od Svete Zemlje do srca Ugande, od veličanstvenih svetišta Italije, Francuske i Španjolske pa sve do ulica Meksika, Kalkute i New Yorka misterij se otkriva. Otkrijte puni smisao vjere u novim nastavcima serije Katoličanstvo.

 

SNAGA DOBROTE 

Ohrabrite se uz razgovore s uspješnim vlasnicima različitih poduzeća koji se u svojem radu vode Biblijom! Katoličke vrijednosti prožimaju njihov posao, usmjeravaju odnose sa zaposlenicima i oblikuju njihove živote. Sve ih to ne ograničava u poslovnom svijetu, dapače! Emisija je rađena u koprodukciji EWTN-a i Američkog katoličkog sveučilišta, a voditelj je poznati autor brojnih poslovnih knjiga, profesor, filozof i teolog dr. Jay Richards.  

 

PUTUJEMO SVETOM ZEMLJOM

Putujte Svetom zemljom uz dva osobna vodiča. Dokumentirano hodočašće dopustit će vam da koračate stopama osobe koja je obilježila ljudsku povijest i odakle se katolička vjera proširila cijelim svijetom. Autentične lokacije uz stručno pojašnjenje dvojice fratara omogućit će vam besplatno hodočašće u Isusovu domovinu. Hodočastite s nama!

 

IN FAMILIA DEI – NOVA EMISIJA LAUDATO TV-a

Kršćani u braku i obitelji imaju posebnu zadaću u okviru zajednice. Obitelj je kućna Crkva i nukleus društva, o tome govori II. Vatikanski koncil, ali i povijest civilizacije. U vremenu u kojemu se sve rjeđe sklapaju brakovi, a oni sklopljeni se rastavljaju, ova emisija želi u prvi plan staviti ljepote i izazove kršćanskoga braka i obitelji. Kako i u obitelji živjeti s Bogom, pitanje je na koje zajedno tražimo odgovor u ovoj ohrabrujućoj emisiji. Uređuje i vodi Diana Tikvić.

 

BOŽANSTVENA KOMEDIJA

Satirični i topli u isti mah, aktualni i univerzalni u isti čas, novi nastavci megapopularne Božanstvene komedije iščekuju sve generacije. U novoj sezoni na velika se vrata glavnog hrvatskog grada u studio LTV-a vratio Splićanin Matej Sunara, a dežurni kritičar svega, pa i ove emisije, širi perspektivu vlastitog obzorja sa Splitske rive. Kao što smo i navikli, emisija vrvi temama, obiluje gostima, odlikuje se prilozima i skečevima te se diči svakovrsnim kreativnim inovacijama u još duljim i luđim epizodama.

 

BLAGOSLOVLJEN TEK

Novi nastavci gastro-razgovorne emisije upotpunit će jesenski TV stol. Nikad poletniji Rafael Droplulić poznatiji kao Rafo neumorno pronalazi ‘male’ ljude velikih priča koji uz pojedino tradicionalno jelo ili jelo specifično za pojedino područje Lijepe Naše gledateljima pripremaju svjedočanstvo o ljepoti ‘običnoga’. Oni nisu medijske ličnosti i dokazuju kako ne moraš biti ‘poznat’ da bi bio uspješan i vrijedan divljenja. I znao izvrsno kuhati…i joše bolje blagovati!

 

ZLATNI SAVJETI

Simpatični i sveznajući fra Juro u kratkom je razdoblju osvojio publiku. Nakon samo jedne TV sezone njegovom se znanju domaćice dive, a savjeti se na veliko ‘sheraju’ među mladima. Još pregršt savjeta o kućanstvu, kuhinji i zdravlju donosi u skladu s plodnom jeseni! Kako ostati zdrav, vitalan i zadovoljan koristeći ljekovita svojstva biljaka? Kako urediti kućanstvo uz pristupačna i jeftina rješenja koja najčešće svi imamo u svojim domovima? Koji su tajni sastojci vrhunskih recepata dugogodišnjih domaćica? Vrijedi posušati zlatne savjete o tome.

 

DUDO I PRIJATELJI

Dubravko Šimenc – Dudo, koji iza sebe ima veliku vaterpolo karijeru, predstavlja mlade i talentirane hrvatske sportaše te razgovara s onima koji su ispisali i dalje pišu velike stranice hrvatske i svjetske sportske povijesti. Predstavljajući mlade sportaše otkriva koliko Hrvatska ima talentiranih i radišnih djevojaka i momaka iz raznih sportova, pomaže im u njihovoj sportskoj karijeri i ohrabruje ih na putu prema velikim natjecanjima. Približuje i napornu svakodnevicu poznatih hrvatskih sportskih imena koja su svoj rad i našu zemlju sačuvali u svjetskom pamćenju po najsjajnijim odličjima

 

JESTE LI ZNALI

Emisija ‘Jeste li znali?’ predstavlja raznolikost zajednica i pojedinaca, različitih službi i poslanja Crkve u svijetu. Od ove jeseni emisiju uređuje i vodi Tanja Popec, eminentna katolička novinarka koja će dugogodišnje iskustvo pretočiti u šaroliki izbor gostiju te otvoriti teme zanimljive i pristupačne svima. Kontinuirani rad i inicijative kršćanskih zajednica, pojedinaca i Crkve prečesto su skriveni očima javnosti. Ova emisija otvara nove perspektive i pitanja te predstavlja inicijative i plodove dobra u društvu.

 

RECEPTI OCA LEA

Otac Leo, katolički svećenik, stručnjak za borilačke vještine i breakdance, sprema jela veličanstvenog okusa prema receptima koji će začiniti vašu vjeru. Svakim receptom, gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom. Otac Leo, hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude.

 

G. K. CHESTERTON

Što je potrebno učiniti da bi zaslužili naslov ”Apostol zdravog razuma”? Zašto je taj naziv dodijeljen G. K. Chestertonu? Saznajte s nama na uzbudljivom putovanju uma kroz misli, polemike i rasprave o čovjeku, svijetu, filozofiji, vjeri, društvu i istaknutim temama tadašnjeg i današnjeg vremena. Intelektualno gladne gledatelje očekuje gozba kroz upoznavanje života, djela i misli jednog od najvećih književnika 20. stoljeća, teologa, novinara, filozofa, autora osamdesetak knjiga, četiri tisuće novinskih eseja, dvjestotinjak pjesama, brojnih kratkih priča, romana i drama.