Umjetnost slavi Gospodina 8.6.2017.

Dana 2. lipnja u 19.30 sati u Histrionskom domu otvoren je treći Festival kršćanskog kazališta. Festival su otvorile dvije predstave. Koreodrama Igora Grubišića Moj život u režiji Igora Grubišića i u izvedbi Dramsko plesne skupine Ruđerica iz Osijeka te mjuzikl Sv. Franjo, manji brat na putu mira duše fra Nikole Drljepana, Marije Cerovac i Ivane Hrkać u režiji fra Nikole Drljepana i u izvedbi Grupe Prosopon koju čine studenti Katoličkog bogoslovnog, Filozofskog i Fakulteta prometnih znanosti. U ovoj emisiji predstavljamo drugi dio festivala, koji traje od 08. – 11. lipnja.

U organizaciji Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, sa fra Ivanom Lotarom, ovaj festival predstavlja kvalitetne sadržaje koje uz kristocentričnost i duhovnost, govore i općenito o temeljnim vrijednostima, kao i važnim odlukama u ljudskom životu. Selektorica dr. sc. Sanja Nikčević  je odabrala 19 predstava, koje će izvode 14 grupa iz 8 gradova u ovih 7 dana.

Raznoliko ali zanimljivo, tragično ali i komično, tiho ali i uz puno glazbe i plesa! Festival vas poziva na predstave na koje slobodno možete pozvati prijatelje, dovesti obitelj jer to su predstave koje nas raduju ili uzdižu, osnažuju ili potiču na nešto drugačije ali bolje!