JESEN NA LTV-u

U novoj jesenskoj shemi Laudato TV donosi izvrsne visokobudžetne dokumentarce ‘Stope’ i ‘Gorući biskup’, nove emisije ‘Živopisi’ s običnim ljudima velikog iskustva, sportsku ‘Fit katolik’, gastro ‘Maminjami’, dnevna razmatranja ‘Pod smokvom’ i razgovore Marina Miletića s poznatim gostima.

U jesen se vraćaju aktualne emisije LTV-a s novim sezonama: ‘Božanstvena komedija’, ‘Blagoslovljen tek’, ‘Kuhinja sv. Hildegarde’, ‘Otvori spomenar’, ‘Dudo i prijatelji’, ‘Zlatni savjeti’, ‘More milosrđa’. Iz stranog programa s novim emisijama dolaze ‘Recepti oca Lea’, ‘Majka Angelica’, ‘Nadbiskup Fulton J. Sheen’, ‘Chesterton’ i dr.

 

 

STOPE

(Footprints: The Path of Your Life), 2016., 89′, Špa

Dokumentarni film o poznatoj hodočasničkoj ruti ‘Camino’ prema Santiagu de Composteli. Sniman s budžetom od gotovo 200 tisuća eura ovaj film donosi nezaboravne prizore rute koja polazi iz južne Francuske ide preko sjeverne Španjolske do svetišta sv. Jakova. Nestvarni prizori prirode i povijesne arhitekture iz zraka, bliski prikaz boli i trpljenja mladih američkih hodočasnika te promjena koja se događa u njima pred ciljem okosnica su ovog hvaljenog dokumentarca.

Rimokatolički svećenik iz američke Arizone predvodi grupu od deset mladića različitog podrijetla na  pješačenje dugačko 800 kilometara.

 

GORUĆI BISKUP  

(Goreći škof), 2017., 55′, Slo

Nagrađivani dokumentarac o slovenskom svećeniku, nadbiskupu Ljubljane Antonu Vovku kojeg su komunističke vlasti nakon Drugog svjetskog rata polile benzinom i zapalile.

Niz intervjua u filmu rasvjetljava vrijeme nakon 1945. g. kada su komunisti došli na vlast u Jugoslaviji.

Biskup Vovk je zapamćen po svojim vrlinama, ali najviše po događaju iz 1952. godine. Tijekom ispitivanja te noći komunistički dužnosnici mučili su Vovka psihički i fizički, iako nije u ratu sudjelovao sa Silama osovine i zalagao se za slovenski identitet. U noći 20. siječnja te godine nadbiskupa Vovka zapalili su na željezničkoj postaji u Novom Mestu. Tadašnji mediji u Jugoslaviji i van granica nijekali su da je Vovk uopće gorio i izvještavali su o manjim ozljedama. Činjenica je da mu je njegova zapaljena odjeća, osobito svećenički kolar, zadala ozbiljne opekline vrata i lica.

 

POD SMOKVOM

Dnevna razmatranja Evanđelja od strane smokvaša, poznate skupine svećenika, laika, umjetnika i ostalih entuzijasta koji donose različite aktualne i duhovne sadržaje na koje bi Isus bio ponosan.

Ovaj projekt rodio se na malom otoku Krapnju od male skupine ljudi koja je doživjela veliko iskustvo, iskustvo susreta s Bogom. Taj susret se dogodio kroz biblijske radionice, međusobna svjedočenja i susrete. Susreli su jedan drugoga da bi susreli Gospodina. I to su iskustvo poželjeli podijeliti kao susret sa živom Božjom Riječi.

 

S MARINOM MILETIĆEM

Poznati vjeroučitelj i novinar Marin Miletić u novoj emisiji vodi razgovore sa zanimljivim osobama o još zanimljivijim temama vjere, ljubavi, društva. Ovaj suprug i otac, humanitarac i voditelj katoličkih skauta, citira misli Pape, svetaca i drugih istaknutih ličnosti te komentira aktualnosti.

 

FIT KATOLIK

‘Život je kao traka za trčanje na kojoj nema stajanja’ – moto je autora i urednika Josipa Vučka. Ovaj kineziolog spaja struku i vjeru i s Domagojem Penavom vodi emisiju o sportu. Emisija donosi edukativni i praktični dio te će nas poučiti o zdravstvenoj, tjelovježbenoj i nutri kulturi te duhovnoj kulturi kroz razgovore s liječnicima, nutricionistima, kineziolozima, svećenicima i hagioterapeutima. U praktičnom dijelu budimo fit katolici, molimo i vježbajmo zajedno!

 

ŽIVOPISI

Matej Sunara, glumac splitskog HNK-a Pere Eranović i živopisni ljudi. Stari zanati i obrti, legendarna lica i likovi splitskog đira u ćakulama koje vraćaju osmijeh na lica. Onda kada je potrebna mudra i topla riječ i kada ne možete tek tako proći gradom bez pozdrava, snimaju se Živopisi.

Mladi će u emisiji saznati o zaboravljenim zanimanjima, vrijednom radu i njegovanju obiteljskih vrijednosti. Također kako izgleda svakodnevnica malenog čovjeka, kakvi ga problemi muče, a što ga raduje, kako žive obiteljski i vjerski život. Uz pokoji vic Darka Rapića, bit će uvijek zabavno i zanimljivo!

 

MAMINJAMI

Veseli, kreativni kulinarski format Maminjami nadahnjuje mame i tate kako pripremiti zdrave i slasne objede za svoje najmanje koji baš i nisu raspoloženi za pražnjenje tanjura. Simpatičan i estetski dojmljiv televizijski format koji nudi ideje kako aranžirati hranu da bi se potakao apetit, prvenstveno onih najmanjih.