TV vodič

Ponedjeljak

 

LAUDATO TV PROGRAM ZA PONEDJELJAK 21.08.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – Sveti Pio X., papa

08:15  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 28. epizoda – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45 Radosna priča –  11. epizoda – ”Dobar glas u pravi čas”. brinemo se zbog nevolja s grlom jednoga neobuzdanoga pjetlića. ”Radosna priča” serijal je s ilustriranim bajkama i basnama nadahnutima nekim važnim događajima iz Evanđelja, kao i Isusovim prispodobama. Osobita im je namjera približiti Radosnu vijest najmlađima preko dražesnih likova životinja, biljaka, stvari i pojava koje i Isus spominje kako bi slikovito opisao velike istine. I što je najvažnije, svi oni na kraju shvate poruku. I pouku. A ona glasi – uz Isusa je najveća radost. Budite radosni uz Radosnu priču!

09:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

09:30 Božanstvena komedija – 12. emisija – Uvijek nam je netko drugi kriv – Čini se da je nama Hrvatima uvijek netko drugi kriv. Je li to tako i, ako jest, zašto je to tako – tema je naše sljedeće emisije. Činjenice su sljedeće: u javnom diskursu često svjedočimo okrivljavanju i prebacivanju krivnje. To se posebice odnosi na svijet politike. Stoga smo odgovore na naša pitanja potražili kod saborskog zastupnika, ujedno i uglednog psihijatra dr. sc. Gorana Dodiga. Druga važna činjenica je to da se Hrvati ne mogu baš podičiti volonterskim aktivizmom. Stoga smo ugostili i volontere iz Udruge SKAC Palma s kojima smo razgovarali o preuzimanju odgovornosti za druge i društvo. Gosti su, kao i uvijek, zanimljiviji od voditelja koji ovom emisijom poručuju: budite kreatori, a ne samo komentatori društva. Ako propustite emisiju, sami ste si krivi. (R)

10:30  Duns Scot – talijanski igrani film. Priča o Dunsu Scotusu, franjevcu, teologu i filozofu iz 13. stoljeća koji se suprotstavio francuskom kralju kako bi obranio svoje ideale. Odbivši kraljev dekret protiv Pape, kralj ga je prognao. Na kraju, raspravljat će s dominikancima o Bezgrešnom začeću Djevice Marije. Ovo je priča o događajima koji su doveli do rasprave koju je blaženi Duns Scot dobio. (R)

12:00  Angelus – Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Padre Pio (2006), igrani film – Glasoviti talijanski kapucin, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih svetaca Katoličke crkve, poznati ispovjednik i stigmata, Padre Pio je jedan od najzanimljivih figura u povijesti Crkve. U filmu se iznose razna svjedočanstva koja nam približavaju ovog sveca, koji je bio u svemu siromašan, osim u Božjoj ljubavi.

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – Sveti Pio X., papa (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

13:30  Závet – dokumentarni film Edija Benčića – Štovatelji Majke Božje od Kuj prepričavaju tristo godina staru legendu o dolasku Majke Božje u ližnjansku uvalu Kuj u Istri.

14:15 Recepti oca Lea – 26. epizoda – Otac Leo posjećuje katedralu u Dallasu koja je ujedno i svetište gospe od Guadalupe. Rektor katedrale je njegov školski kolega i prijatelj otac Rudy Garcia. Njegovi roditelji su vlasnici restorana s Mex-Tex hranom kojeg posjećuju. Nakon objeda u restoranu pripremaju dvije vrste jela koja su kombinacija meksičke i talijanske kuhinje. (R)

15:00 Božanstvena komedija – 12. emisija – Uvijek nam je netko drugi kriv – Čini se da je nama Hrvatima uvijek netko drugi kriv. Je li to tako i, ako jest, zašto je to tako – tema je naše sljedeće emisije. Činjenice su sljedeće: u javnom diskursu često svjedočimo okrivljavanju i prebacivanju krivnje. To se posebice odnosi na svijet politike. Stoga smo odgovore na naša pitanja potražili kod saborskog zastupnika, ujedno i uglednog psihijatra dr. sc. Gorana Dodiga. Druga važna činjenica je to da se Hrvati ne mogu baš podičiti volonterskim aktivizmom. Stoga smo ugostili i volontere iz Udruge SKAC Palma s kojima smo razgovarali o preuzimanju odgovornosti za druge i društvo. Gosti su, kao i uvijek, zanimljiviji od voditelja koji ovom emisijom poručuju: budite kreatori, a ne samo komentatori društva. Ako propustite emisiju, sami ste si krivi. (R)

16:00 Dudo i prijatelji – 15. emisija – Pogledajte još jednu emisiju koja govori o sportu, sportskim uspjesima malih i velikih športaša, odnosno „malih i velikih prijatelja“ uspješnog hrvatskog olimpijca, Dubravka Šimenca.  Gosti večerašnje emisije su Tamara Despot, kondicijska trenerica, Pero Kuterovac, kondicijski trener i Renata Barić, sportska psihologinja. (R)

17:00  Ivan Merz – život za ideale – dokumentarni film Jakova Sedlara o hrvatskom blaženiku koji je kao laik živio posvećenim životom i postao uzorom hrvatske mladeži. Film je snimljen povodom desete obljetnice Merčeve beatifikacije u Banja Luci od strane svetoga pape Ivana Pavla II.. Govori o životu, djelovanju i poruci prvog, a ujedno i najmlađeg laika blaženika iz hrvatskog naroda koji je svojom gorućom ljubavi za Krista uzor svakom vjerniku, a posebno mladima.

18:00   Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

18:05  Katolički kalendar – Sveti Pio X., papa (R)

18:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija

18:30 Svjedočanstva – 13.emisija – Naša hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir, svjedoči kako joj vjera u Krista od najranijih dana pomaže da se suoči sa životnim preprekama. Kako je zastupati Hrvatsku u EU parlamentu, kakvo značenje ima izložba Alojzije Stepinac kojom je predstavila Hrvatsku u Bruxellesu saznajte u Svjedočanstvima. (R)

19:00  Jeste li znali? – 58. emisija – U emisiji Jeste li znali? gostovao je dr. sc. p. Francis Britto, SJ, profesor lingvistike i filozofije na Sveučilištu Sophia u Tokiju. Razgovarali smo misijama u Japanu, odnosu kršćanstva i drugih religija, lingvistici, o sv. Franji Ksaverskom i filmu ”Šutnja” koji govori o progonu katolika u Japanu. Urednik i voditelj: Marin Periš. (R)

20:00  Bog u Kini – dokumentarni film o životu Crkve u Kini.

21:15  Prosudbe –  72. emisija – Aktualna zbivanja na političkoj sceni, socio-ekonomski problemi i društvena pitanja koja izazivaju polemike zahtijevaju promišljanje. U emisiji Prosudbe o vrućim temama tjedna razgovaramo s uglednim novinarima, intelektualcima i stručnjacima. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

22:15  Betlehemsko dijete (Bambino di Betlemme, 2002), igrani film. Talijanski igrani film. Damiano je televizijski kamerman, koji je protiv svoje volje zatočen u bazilici Kristova Rođenja u Betlehemu prilikom njezine opsade u travnju 2002. godine. Uz druge novinare, svećenike, časne sestre i izbjeglice, u crkvi se nalazi i Palestinska žena u visokoj trudnoći. Ona se porodi u crkvi kada su istovremeno vođeni pregovori o puštanju novinara iz opkoljene crkve.

00:00 HIMNA

00:02 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

00:15  Závet – dokumentarni film Edija Benčića – Štovatelji Majke Božje od Kuj prepričavaju tristo godina staru legendu o dolasku Majke Božje u ližnjansku uvalu Kuj u Istri. (R)

01:00 Svjedočanstva  – 13.emisija – Naša hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir, svjedoči kako joj vjera u Krista od najranijih dana pomaže da se suoči sa životnim preprekama. Kako je zastupati Hrvatsku u EU parlamentu, kakvo značenje ima izložba Alojzije Stepinac kojom je predstavila Hrvatsku u Bruxellesu saznajte u Svjedočanstvima. (R)

01:30 Zagrli život – Ovaj dokumentarni film donosi svjedočanstva djevojaka koje su se suočile s pritiskom okoline za počinjenje pobačaja, a pomoć su pronašle u okviru udruge Betlehem u kojoj je, od njenog osnutka, više od tisuću djevojaka pronašlo pomoć. Kroz samu kuću prošlo je 90 djevojaka, a rođeno 50 djece. (R)

02:15  Novo srce – 21. emisija – Ohrabrite se i osnažite za poslanje i svjedočenje vjere u svakodnevnom životu uz ovu epizodu Novog srca. Gost ove emisije bio je Stjepan Lice, književnik i tajnik Pravnog fakulteta u Zagrebu. (R)

03:00  Prosudbe – 72. emisija – Aktualna zbivanja na političkoj sceni, socio-ekonomski problemi i društvena pitanja koja izazivaju polemike zahtijevaju promišljanje. U emisiji Prosudbe o vrućim temama tjedna razgovaramo s uglednim novinarima, intelektualcima i stručnjacima. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

04:00  Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

04:30  Ivan Merz – život za ideale – dokumentarni film Jakova Sedlara o hrvatskom blaženiku koji je kao laik živio posvećenim životom i postao uzorom hrvatske mladeži. Film je snimljen povodom desete obljetnice Merčeve beatifikacije u Banja Luci od strane svetoga pape Ivana Pavla II.. Govori o životu, djelovanju i poruci prvog, a ujedno i najmlađeg laika blaženika iz hrvatskog naroda koji je svojom gorućom ljubavi za Krista uzor svakom vjerniku, a posebno mladima. (R)

05:30  Jeste li znali? – 58. emisija – U emisiji Jeste li znali? gostovao je dr. sc. p. Francis Britto, SJ, profesor lingvistike i filozofije na Sveučilištu Sophia u Tokiju. Razgovarali smo misijama u Japanu, odnosu kršćanstva i drugih religija, lingvistici, o sv. Franji Ksaverskom i filmu ”Šutnja” koji govori o progonu katolika u Japanu. Urednik i voditelj: Marin Periš. (R)

06:30  Pravo na život od začeća – dokumentarni film novinarke Laudato televizije Ivane Nikolić koji putem svjedočanstava i izjava ljudi širokog spektra zanimanja u središte stavlja Ustavom zajamčeno temeljno ljudsko pravo – pravo na život.

 

Utorak

LAUDATO TV PROGRAM ZA UTORAK 22.08.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – Blažena Djevica Marija Kraljica

08:10  Moja katolička obitelj –  crtani serijal  –   sveti Josip

08:35  Stella Maris Dalmacije III. Štovanje bogorodice u Zadarskoj županiji  –  U znanstveno-obrazovnoj filmskoj snimci prikazana su: znamenita marijanska svetišta i njihova povijest, važne tiskane knjige, rukopisi i istaknuti kulturni velikani, izbor dojmljivih pjesničkih stihova vezanih uz odabrane Marijine crkve, odabir proslavljenih slikarskih djela, prikaz marijanskih pjesama i etnoloških običaja, te prirodnih ljepota.

 09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30 Novo srce – 22. epizoda – Nevjerojatna priča! Kako je prethodni duhovnik Međubiskupijskog svećeništva u Zagrebu, vlč. Ivan Grbešić čudesno preživio Domovinski rat i postao svećenik iako nije bio iz vjerničke obitelji? Pogledajte! (R)

10:00  Prosudbe – 72. emisija – Aktualna zbivanja na političkoj sceni, socio-ekonomski problemi i društvena pitanja koja izazivaju polemike zahtijevaju promišljanje. U emisiji Prosudbe o vrućim temama tjedna razgovaramo s uglednim novinarima, intelektualcima i stručnjacima. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

11:00  Marijo, ti si nam Majka! Gospa od Karavaja  – Prvi hrvatski film o štovanju Gospe od Karavaja. Ova pobožnost započela je u 15 stoljeću u Italiji a od 17 stoljeća preko doseljenih obitelji proširuje se u malom dalmatinskom mjestu – Tisno na Murteru. Film nas vodi dojmljivim životnim putevima i svjedočanstvima o  vapajima ljudi i odgovoru milosrđa i ljubavi Božje. Neka nam gledanje ovog filma učvrsti sjeme vjere, osnaži ufanje i zalije nadom žednu hrvatsku grudu, pod zaštitom naše Gospe. Scenarij i tekst: Lejdi Oreb i Ante Pavlov, producent Ante Pavlov, snimatelji: Dražen Jeren i Ante Pavlov, fotografije: Neven Jović – Neno, montaža i obrada Nex studio Zagreb.

11:45  Credo – 6. epizoda – Tko je Marija? –  Edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način.

12:00  Molitva Anđeo Gospodnji

12:10  Jeste li znali? – 71. epizoda – Je li u današnje vrijeme potrebna Obiteljska škola? Koji su aktualni “kradljivci vremena” našim obiteljima? Kako naučiti vrijeme posvetiti obitelji? Govore naši gosti: isusovac p. Nikola Stanković i supružnici Zrinka i Zlatko Gregov. Urednica i voditeljica: Tanja Popec. (R)

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – Blažena Djevica Marija Kraljica (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija. (R)

13:30  Božji prolazak kroz jedan život –  dokumentarni film o svetici tihog milosrđa sv. Katarini Laboure  Taj polusatni film priredio je Nacionalni centar Vojske Bezgrešne u povodu 175. obljetnice čudotvorne medaljice.  (R)

14:00 Kršćani u suvremenom svijetu – 5. epizoda – edukativan serijal o ulozi kršćana u suvremenom društvu na temelju socijalnog nauka Crkve i najpoznatijih socijalnih enciklika.

14:30 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 12. epizoda – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

15:00   Zlatni savjeti – 13. emisija – Zdrava ishrana, kretanje i dovoljan unos vode mogu nam pomoći da kvalitetnije živimo i skinemo suvišne kilograme. Kako mršaviti zdravo i ne dovesti svoje zdravlje u pitanje, saznajte u novim Zlatnim savjetima fra Jure Marčinkovića. (R)

15:30  Rim čuvar vjere – 2. nastavak – Rim je središte kršćanskog svijeta i čuvar vjere već 2000 godina. Kroz važne povijesne događaje i previranja, Vječni je Grad uspio zadržati svoj izvorni duh. Ova dokumentarna serija nastala je kao rezultat pomnih istraživanja te prolazi najvažnijim rimskim crkvama koje imaju i veliku umjetničku vrijednost. Tako gledatelje vode najznačajnijim putevima crkvene povijesti od početka do naših dana. U svakom se nastavku, uz tumačenje stručnjaka poznatih rimskih sveučilišta, na poseban način živi umjetnička, povijesna i religijska veličina Grada i kršćanske vjere.

16:00  Susret u Riječi – 28. emisija – Gošća: Sonja TomićKnjiževnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović. (R)

17:00  Prosudbe – 72. emisija – Aktualna zbivanja na političkoj sceni, socio-ekonomski problemi i društvena pitanja koja izazivaju polemike zahtijevaju promišljanje. U emisiji Prosudbe o vrućim temama tjedna razgovaramo s uglednim novinarima, intelektualcima i stručnjacima. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

18:05  Katolički kalendar – Blažena Djevica Marija Kraljica (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Blagoslovljen tek 5. emisija – gosti emisije bit će braća Horvat iz Pušćina pokraj Varaždina, koji su dokaz kako braća mogu biti i više nego složna. Zasladite se grahom iz kotlića!

19:15  Sisačka Majka Milosrđa (2016), znanstveno-obrazovni film  – Film prikazuje povijest štovanja Bogorodice na području Sisačke biskupije od Srednjeg vijeka do danas. Kroz film gledatelji imaju priliku upoznati pojedina istaknuta, ali i manje poznata povijesna marijanska svetišta. S obzirom na burne povijesne prilike u kojima je prostor Sisačke biskupije bio višestoljetno izložen ratnim nedaćama, ali značajan i bremenit junaštvom na braniku domovine, posebno su obrađeni lokaliteti bitke kod Siska, Zrina, Gvozdanskog, Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice i Hrvatskog Čuntića. Gledateljima su predstavljene i stare i rijetke knjige vezane uz sakralnu baštinu Biskupije poput Misala Juraja iz Topuskog, te povijesna djela Adama Baltazara Krčelića, Pavla Rittera Vitezovića, Ivana Kukuljevića Sakcinskog i drugih. Film donosi i izvorne narodne marijanske pjesme, tradiciju narodnih hodočašća, a kao osobitost Sisačke biskupije posebno je pružen prikaz vrijednih rustikalnih drvenih kapela.

20:00  Šahovnica – 44. emisija – U povodu europskog Dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima gost Šahovnice je slovenski istraživač i publicist Roman Leljak. Roman priprema dokumentarni film o najvećem hrvatskom poslijeratnom stratištu u Sloveniji – Mariboru. Tko je odgovoran za pokolj 30 tisuća Hrvata, koja je njihova krivnja, zašto kosti stradalih još uvijek nisu ekshumirane, što čine slovenske a što hrvatske vlasti kako bi se doznala istina o strahotama koje su činile partizansko-komunističke vlasti u prvim danima poslije završetka Drugoga svjetskoga rata – to su samo neka od pitanja na koja odgovara. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

21:15  Dijete Isus iz Praga (The Infant Jeasus of Prague, 2015.), dokumentarni film – Priča o čudesnom kipu Djeteta Isusa iz Praga prikazuje povijest kipa, kako je nastao i zašto ljudi iz cijeloga svijeta dolaze i očekuju čudo u glavnom gradu Češke.

22:15  Koncert „Jedna je Hrvatska“ – Hrvatski iseljenički kongres održao se u Zagrebu od 23. do 26. lipnja 2014. godine. Cilj organizatora Hrvatskoga iseljeničkog kongresa bio je potaknuti izradu i provedbu nove strategije prema hrvatskim iseljenicima temeljenu na znanstvenim istraživanjima i uz potporu svih relevantnih institucija i pojedinaca iz domovinske i iseljene Hrvatske. U sklopu kongresa održan je 25. lipnja 2014. godine koncert pod nazivom „Jedna je Hrvatska“.

00:00  HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20  Blagoslovljen tek – 5. emisija – gosti emisije bit će braća Horvat iz Pušćina pokraj Varaždina, koji su dokaz kako braća mogu biti i više nego složna. Zasladite se grahom iz kotlića! (R)

01:00  Zlatni savjeti – 13. emisija – Zdrava ishrana, kretanje i dovoljan unos vode mogu nam pomoći da kvalitetnije živimo i skinemo suvišne kilograme. Kako mršaviti zdravo i ne dovesti svoje zdravlje u pitanje, saznajte u novim Zlatnim savjetima fra Jure Marčinkovića. (R)

01:40  VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 12. epizoda – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

02:15  Sisačka Majka Milosrđa (2016), znanstveno-obrazovni film  – Film prikazuje povijest štovanja Bogorodice na području Sisačke biskupije od Srednjeg vijeka do danas. Kroz film gledatelji imaju priliku upoznati pojedina istaknuta, ali i manje poznata povijesna marijanska svetišta. S obzirom na burne povijesne prilike u kojima je prostor Sisačke biskupije bio višestoljetno izložen ratnim nedaćama, ali značajan i bremenit junaštvom na braniku domovine, posebno su obrađeni lokaliteti bitke kod Siska, Zrina, Gvozdanskog, Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice i Hrvatskog Čuntića. Gledateljima su predstavljene i stare i rijetke knjige vezane uz sakralnu baštinu Biskupije poput Misala Juraja iz Topuskog, te povijesna djela Adama Baltazara Krčelića, Pavla Rittera Vitezovića, Ivana Kukuljevića Sakcinskog i drugih. Film donosi i izvorne narodne marijanske pjesme, tradiciju narodnih hodočašća, a kao osobitost Sisačke biskupije posebno je pružen prikaz vrijednih rustikalnih drvenih kapela.(R)

03:15  Jeste li znali? – 71. epizoda – Je li u današnje vrijeme potrebna Obiteljska škola? Koji su aktualni “kradljivci vremena” našim obiteljima? Kako naučiti vrijeme posvetiti obitelji? Govore naši gosti: isusovac p. Nikola Stanković i supružnici Zrinka i Zlatko Gregov. Urednica i voditeljica: Tanja Popec. (R)

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30  Šahovnica – 44. emisija – U povodu europskog Dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima gost Šahovnice je slovenski istraživač i publicist Roman Leljak. Roman priprema dokumentarni film o najvećem hrvatskom poslijeratnom stratištu u Sloveniji – Mariboru. Tko je odgovoran za pokolj 30 tisuća Hrvata, koja je njihova krivnja, zašto kosti stradalih još uvijek nisu ekshumirane, što čine slovenske a što hrvatske vlasti kako bi se doznala istina o strahotama koje su činile partizansko-komunističke vlasti u prvim danima poslije završetka Drugoga svjetskoga rata – to su samo neka od pitanja na koja odgovara. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

05:30  Stella Maris Dalmacije III. Štovanje bogorodice u Zadarskoj županiji  –  U znanstveno-obrazovnoj filmskoj snimci prikazana su: znamenita marijanska svetišta i njihova povijest, važne tiskane knjige, rukopisi i istaknuti kulturni velikani, izbor dojmljivih pjesničkih stihova vezanih uz odabrane Marijine crkve, odabir proslavljenih slikarskih djela, prikaz marijanskih pjesama i etnoloških običaja, te prirodnih ljepota.(R)

06:30 Susret u Riječi – 28. emisija – Gošća: Sonja TomićKnjiževnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović. (R)

 

Srijeda

LAUDATO TV PROGRAM ZA SRIJEDU 16.08.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50  Katolički kalendar – Sveti Rok

07:55  Moja katolička obitelj –  crtani serijal  –   sveti Antun Padovanski

08:20 Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 24. epizoda – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45  Prozor sv. Josipa – 46. emisija  – Bračni par iz Karlovca podijelit će priču s nama o molitvi koja ujedinjuje, koja spaja, molitvi koja poziva na ljubav i zajedništvo. Molitva je to svetom Josipu, s jednom posebnom nakanom. Ove srijede upoznajemo Ivanu i Maria Zovkića. Otvorite prozor svetog Josipa i pogledajte unutra, pogledajte srcem. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml.(R)

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:45 SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka od srijede, 02.08.2017. Stručni suradnik: fra Jure Šarčević, OFMCap., provincijal Hrvatske kapucinske provincije i predsjednik HRK  (R)

11:00  Svetište Gospe Vrpoljačke (2012), dokumentarni film – U samom šibenskom zaleđu, desetak kilometara od grada smješteno je Vrpolje. Uz plodno malo polje omeđuju ga brežuljci obrasli niskim raslinjem, maslinom, vinovom lozom i smokvom. Župa je posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo ili, kako je popularno zovu, Gospi Vrpoljačkoj. Župna crkva ujedno je i marijansko svetište Šibenske biskupije. Kako stoji u dokumentima, u 13. stoljeću Vrpolje je imalo svoju kapelicu, a sliku BDM iz 14. stojeća, odnosno iz 1380. Potom je nastalo svetište i upravo po toj slici Majke Božje Vrpolje je bilo poznato sve do Drugoga svjetskog rata. Štoviše, bilo je poznatije nego Sinj i okolna marijanska svetišta. U posljednje vrijeme svetište se ponovno  budi i vraća mu se postupno onaj povijesni sjaj. (R)

12:00   Angelus – Molitva Anđeo Gospodnji

12:15  CHESTERTON – Apostol zdravog razuma – 14. epizoda – Poplavi agnosticizma i sumnje, engleski mislilac Gilbert Keith Chesterton suprotstavlja branu dogmi i vjerovanja za koje tvrdi kako su praktične i nužne te jedine na kojima možemo izgraditi dobar i smisleni život. Zašto je izabrao baš te stvari na lošem glasu, pogledajte u ovom nastavku Apostola zdravog razuma. (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar  – Sveti Rok (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Prozor sv. Josipa – 46. emisija  – Bračni par iz Karlovca podijelit će priču s nama o molitvi koja ujedinjuje, koja spaja, molitvi koja poziva na ljubav i zajedništvo. Molitva je to svetom Josipu, s jednom posebnom nakanom. Ove srijede upoznajemo Ivanu i Maria Zovkića. Otvorite prozor svetog Josipa i pogledajte unutra, pogledajte srcem. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml (R)

13:50  Draga Gospa Ilačka – dokumentarni film Branka Ištvančića otkriva povijest poznatog srijemskog hodočasničkog mjesta, pojavu svete vode po Blaženoj Djevici Mariji koja ju povezuje s francuskim Lourdesom. Snimljen na autentičnim mjestima zabilježio je izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovog hrvatskog mjesta. (R)

14:30 Jeste li znali? – 50.emisija – Iwo Bender regionalni direktor za Srednju i Istočnu Europu najveće katoličke televizijske postaje na svijetu EWTN., za našu emisiju je govorio o napretku Laudato televizije, o čudesnom početku EWTN-a, o potrebi za katoličkim medijima te o mnogim drugim temama. (R)

15:05  I tebe sam vidio u snovima  – dokumentarni film  – Film snimljen povodom stote obljetnice dolaska salezijanaca u Hrvatsku te dvjestotog rođendana osnivatelja reda svetog Ivana Bosca.  Naglasak filma stavljen je na mlade, baš kao što i priliči salezijanskoj karizmi, a i mladenački odskače od ostalih dokumentarnih filmova ove vrste, jer je u 35 minuta stalo preko 20 različitih sugovornika i možemo vidjeti i tri kratka specijalno animirana videospota. Povijest salezijanaca u Hrvatskoj je popraćena arhivskim fotografijama i novinskim člancima, a o aktivnostima i duhovnosti saznajemo preko osobnih svjedočanstava samih aktera. U 35 minuta gledatelj koji prvi put čuje za salezijance može dobiti detaljan uvid u njihove aktivnosti, duhovnost te ostale plodove don Boscova nauka

15:45 Blagoslovljen tek – 9. emisija – 18 godina sam tražio Boga, a 18 godina nisam znao kud ću s Njim. Tek u 36. godini sam shvatio kako trebam ići u svećenike“, u emisiji „Blagoslovljen tek’“ svjedoči p. Ivan Ike Mandurićkoji je danas duhovnik brojnih mladih a čiju  je vjeru u dobi od 12 godina ozbiljno poljuljala Teorija evolucije. Svoju priču ispričao nam je uz palačinke koje je ispekao uz Rafinu pomoć! (R)

16:25  Svjedočanstva – 10. emisija – Prostitutke spašava s ulice, a nepokretne odvozi autobusom u Lurd na hodočašće.  Sve češće smo svjedoci da su osobe koje imaju određene poteškoće u životu nepravedno stavljene  na rub društva, ali neki  kao što je to vlč. Dragutin Goričanec učinit će baš sve kako da im pomogne. (R) (R)

17:00 Majka Angelica – Život i djelo ( Mother Angelica: Her life and legacy2016), dokumentarni film  – Kako je časna sestra klarisa 1981. godine iz zatvorenog samostana bez znanja o medijima i tehnologiji te sa samo 200 dolara pokrenula televiziju Eternal World Catholic Network (EWTN), koja je danas najveća katolička medijska kuća na svijetu? Majka Angelica je prva žena u svijetu koja je osnovala i vodila televizijsku kuću, a sve je počelo u običnoj garaži samostana, u Birminghamu, Alabami. Potpora televiziji počela je dolaziti sa svih strana i na nevjerojatne načine, od ljudi iz cijelog svijeta koji su osjetili poticaj da joj pomognu u njenom naumu. Ova kontemplativna časna sestra postala je jedna od najgledanijih evangelizatora i branitelja katoličke vjere i tradicije u cijelom svijetu, a njezina televizijska kuća postala je medijski mogul.  Pogledajte nevjerojatnu priču o ustrajnosti, vjeri i hrabrosti te o potpunom povjerenju u Božji naum. (R)

17:28 Put za Emaus – kratki igrani film – Oplakujući Isusovi smrt, dvojici se putnika pridružuje tajanstveni stranac. U sljedećih nekoliko sati, taj im stranac objašnjava Pisma te im pomaže im dublje ih razumjeti. Uskoro se putnicima otvaraju oči i oni shvate tko je Isus i koji je smisao njegovog života.

18:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar – Sveti Rok (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka prijenosa od srijede, 31.5.2017. Stručni suradnik: bibličar doc. dr. sc. fra Darko Tepert, OFM. (R)

19:45  Prozor sv. Josipa – 46. emisija  – Bračni par iz Karlovca podijelit će priču s nama o molitvi koja ujedinjuje, koja spaja, molitvi koja poziva na ljubav i zajedništvo. Molitva je to svetom Josipu, s jednom posebnom nakanom. Ove srijede upoznajemo Ivanu i Maria Zovkića. Otvorite prozor svetog Josipa i pogledajte unutra, pogledajte srcem. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

20:15 Recepti oca Lea – 26. epizoda – Otac Leo posjećuje katedralu u Dallasu koja je ujedno i svetište gospe od Guadalupe. Rektor katedrale je njegov školski kolega i prijatelj otac Rudy Garcia. Njegovi roditelji su vlasnici restorana s Mex-Tex hranom kojeg posjećuju. Nakon objeda u restoranu pripremaju dvije vrste jela koja su kombinacija meksičke i talijanske kuhinje.

20:45 VINA CROATIA VINA MOSAICA – 12. epizoda – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te snubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj

21:15  Jeste li znali? – 44.emisija – Na koji način možemo shvatiti i prihvatiti bolest kao vrijeme milosti? Kako djelatno služiti bolesnima okrepljujući ih u vjeri? Naši gosti u studiu, Marion Djuran i s.Augustina Barišić prepričavaju zgode iz svog medicinskog okruženja, govore o svom iskustvu brige za bolesnike i radosnom naviještanju Krista uslijed tjelesnih patnji.

22:15  Vuk u ovčjoj koži (A Wolf in Sheep’s Clothing, 2016.), dokumentarni film Zašto je politički diskurs u krizi? Zašto su kršćanska, osobito katolička, uvjerenja toliko napadana od strane sekularne kulture? Koji su korijeni kulture smrti? Odgovor na ova i mnoga druga pitanja, nudi ovaj potresan dokumentarni film EWTN produkcije.

00:00  HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20  Prozor sv. Josipa – 46. emisija  – Bračni par iz Karlovca podijelit će priču s nama o molitvi koja ujedinjuje, koja spaja, molitvi koja poziva na ljubav i zajedništvo. Molitva je to svetom Josipu, s jednom posebnom nakanom. Ove srijede upoznajemo Ivanu i Maria Zovkića. Otvorite prozor svetog Josipa i pogledajte unutra, pogledajte srcem. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

00:50 SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka prijenosa od srijede, 31.5.2017. Stručni suradnik: bibličar doc. dr. sc. fra Darko Tepert, OFM. (R)

02:15  Svjedočanstva – 5. emisija – Ekskluzivno za Laudato televiziju Sean Brown, producent na EWTN televiziji,  najvećoj katoličkoj televiziji na svijetu,  svjedoči o važnosti katoličkih medija i svom bogatom iskustvu u radu s njima. Govori o konferenciji televizijskih producenata katoličkih televizija Srednje Europe. Objašnjava stanje katoličke vjere u Americi i pojam slobode. Pogledajte ovo ekskluzivno i zanimljivo svjedočanstvo.

03:00  Jeste li znali? – 44.emisija – Na koji način možemo shvatiti i prihvatiti bolest kao vrijeme milosti? Kako djelatno služiti bolesnima okrepljujući ih u vjeri? Naši gosti u studiu, Marion Djuran i s.Augustina Barišić prepričavaju zgode iz svog medicinskog okruženja, govore o svom iskustvu brige za bolesnike i radosnom naviještanju Krista uslijed tjelesnih patnji. (R)

 04:00  Izdvojeno – informativna emisija  (R)

04:20  Prozor sv. Josipa – 46. emisija  – Bračni par iz Karlovca podijelit će priču s nama o molitvi koja ujedinjuje, koja spaja, molitvi koja poziva na ljubav i zajedništvo. Molitva je to svetom Josipu, s jednom posebnom nakanom. Ove srijede upoznajemo Ivanu i Maria Zovkića. Otvorite prozor svetog Josipa i pogledajte unutra, pogledajte srcem. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

04:50 Blagoslovljen tek – 9. emisija – 18 godina sam tražio Boga, a 18 godina nisam znao kud ću s Njim. Tek u 36. godini sam shvatio kako trebam ići u svećenike“, u emisiji „Blagoslovljen tek’“ svjedoči p. Ivan Ike Mandurićkoji je danas duhovnik brojnih mladih a čiju  je vjeru u dobi od 12 godina ozbiljno poljuljala Teorija evolucije. Svoju priču ispričao nam je uz palačinke koje je ispekao uz Rafinu pomoć! (R)

05:30 I tebe sam vidio u snovima  – dokumentarni film  – Film snimljen povodom stote obljetnice dolaska salezijanaca u Hrvatsku te dvjestotog rođendana osnivatelja reda svetog Ivana Bosca.  Naglasak filma stavljen je na mlade, baš kao što i priliči salezijanskoj karizmi, a i mladenački odskače od ostalih dokumentarnih filmova ove vrste, jer je u 35 minuta stalo preko 20 različitih sugovornika i možemo vidjeti i tri kratka specijalno animirana videospota. Povijest salezijanaca u Hrvatskoj je popraćena arhivskim fotografijama i novinskim člancima, a o aktivnostima i duhovnosti saznajemo preko osobnih svjedočanstava samih aktera. U 35 minuta gledatelj koji prvi put čuje za salezijance može dobiti detaljan uvid u njihove aktivnosti, duhovnost te ostale plodove don Boscova nauka

06:00 Zlatni savjeti – 17. emisija – Nakon brojnih velikodušno podijeljenih zlatnih savjeta, fra Juro gledatelje po prvi puta odvodi na mjesto gdje savjete sabire i priprema za njih – u svoj dom u Lici. U nizu zlatnih savjeta o grillanju, ove je subote na meniju perad. I to ona koju je fra Juro sam uzgojio. Kako prepoznati svježe meso i kako sačuvati kvalitetu mesa? Koja je najbolja marinada za piletinu? I koja je najbolja alternativa marinadi? Kako omekšati kruto meso? I kako osigurati hrskavu površinu kod pečenja? Kao i kod svake pripreme jela, sitni savjeti iskusnog kuhara zlata vrijede, a poklonike kuhinje fra Jure i ovog će puta ugodno iznenaditi. Limun, naranče, bijelo vino, svježi začini i ljekovito bilje iz fra Jurina vrta, kombinacija je koja još jednom izaziva svakog ljubitelja roštilja da stavi pregaču i okuša se u novim izazovima. (R)

06:30 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 12. epizoda –– Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te snubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

07:00  Draga Gospa Ilačka – dokumentarni film Branka Ištvančića otkriva povijest poznatog srijemskog hodočasničkog mjesta, pojavu svete vode po Blaženoj Djevici Mariji koja ju povezuje s francuskim Lourdesom. Snimljen na autentičnim mjestima zabilježio je izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovog hrvatskog mjesta. (R)

 

­­­­­­­­­­­

­­­­­­­­­

­­­­­­­­­

­­­­­­­­­­

Četvrtak

LAUDATO TV PROGRAM ZA ČETVRTAK 17.08.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – Sveta Klara iz Montefalca

08:15 Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 23. epizoda – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:40  Radosna priča – 10.epizoda – U desetoj epizodi Radosne priče pod naslovom ”Večera za pamćenje” pratimo kako su suhi, tvrdi kruščići završili na večeri koja će promijeniti svijet.

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30 U naručju anđela  – kratkometražni igrani film – istinita priča prema bilješkama doseljenika u SAD krajem 19. stoljeća o jednom neobičnom događaju u životu jedne djevojčice. (R)

09:45 Dudo i prijatelji – 14. emisija –  U ovoj emisiji u gostima su nam bili mladi kanuist, Bruno Kumpez i trener Nikica Ljubek, sin slavnog hrvatskog športaša Matije Ljubeka. Gosti nam dolaze iz Kajak Kanu Kluba „Matija Ljubek“. O ovim zanimljivim športovima, životu športaša i klubova, pogledajte u ovoj epizodi. (R)

10:45  SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka od srijede, 09.08.2017. (R)

12:00 Angelus  – Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Ti si Božje djelo – 1. epizoda – Više od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji ”Ti si djelo Božje” kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo.

12:40  Credo –11. epizoda – Tema: Kraj svijeta – Edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – Sveta Klara iz Montefalca (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Susret u Riječi – 27. emisija – Gost: Drago Štambuk. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović. (R)

 14:15  Dudo i prijatelji – 14. emisija –  U ovoj emisiji u gostima su nam bili mladi kanuist, Bruno Kumpez i trener Nikica Ljubek, sin slavnog hrvatskog športaša Matije Ljubeka. Gosti nam dolaze iz Kajak Kanu Kluba „Matija Ljubek“. O ovim zanimljivim športovima, životu športaša i klubova, pogledajte u ovoj epizodi. (R)

14:55  Božanstvena komedija – 13. emisija – Tema epizode: je milosrđe. Da temu ne bi uzeli zdravo za gotovo te slučajno pomislili kako o njoj sve već znamo, odlučili smo je malo pobliže obraditi. O milosrđu i djelima milosrđa govorit će fra Ante Vučković, jedan od četvorice misionara milosrđa u Hrvatskoj imenovanih od Svetog Oca. Prikladnijeg gosta za ovu temu nismo mogli naći. Drugi je gost Dino Dabro, mladi filozof iz Splita i pjevač u klapi koji nam donosi jedan zanimljiv i konkretan primjer milosrđa. Konac emisije ostavljen je za časnu sestru milosrdnicu Mariju Zrno koja nam je o milosrđu govorila iz svoje sestrinske perspektive.(R)

16:00 Jeste li znali – 41. emisija – Kava  Malo tko je svjestan da je hrvatska kultura kave ta koja najviše i najbolje povezuje ljude. Kava se uvukla kao dio svakodnevnice i malo tko može zamisliti jutro bez svoje uobičajene šalice kave. Kako se rodila sudbonosna veza između kave i redovnice s.Pavle, te kako Željko Pervan ne može zamisliti jutro bez kave saznajte u ovoj emisiji. (R)

16:45 SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama – – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka prijenosa od  29.03.2017. Stručni suradnik: vlč. Željko Faltak, koordinator trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije.

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

18:05  Katolički kalendar – Sveta Klara iz Montefalca (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  Božji prolazak kroz jedan život –  dokumentarni film o svetici tihog milosrđa sv. Katarini Laboure  Taj polusatni film priredio je Nacionalni centar Vojske Bezgrešne u povodu 175. obljetnice čudotvorne medaljice.

19:00 Jeste li znali?  48.emisija –  Od samih početaka Družba sestara milosrdnica bila je otvorena slijediti poziv Crkve na misijsko poslanje i djelovanje u najpotrebnijim i najudaljenijim mjestima. Suočavajući se s mnogim izazovima sestre nisu nikad  ustuknule doprijeti do siromaha i svih nevoljnika koji su potrebni pomoći. U današnjoj emisiji odlazimo nakratko srcem i duhom u Južnu Ameriku i Salomonske otoke gdje sestre milosrdnice djeluju u u edukaciji, brizi i njezi lokalnog stanovništva kroz mnoge školske i odgojne ustanove.

20:00  Što nam kaže Sveto pismo  –  49. emisija – Tema emisije: Mirjam, proročica (Izl 15,20s). Prava biblijska proročica izvrsno pokazuje kako je važno prepoznati veliko Božje djelo usmjereno na spasenje svega naroda. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc p. Niko Bilić, SJ.

20:30  CHESTERTON Apostol zdravog razuma – 15. epizoda – U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje glumca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Keitha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma

21:15  Božanstvena komedija –  28.emisija  – Ovu emisiju posvećujemo punicama,  tim divnim cvjetovima u središtu rodbinskih stabala. Bavit ćemo se pitanjima odnosa punica i zetova, a nastojat ćemo odgonetnuti i zašto su najčešći i najrašireniji vicevi o obiteljskim odnosima upravo o punicama, a  ne o svekrvama. Dotaknut ćemo se i pitanja obiteljskih odnosa općenito, dinamike istih i potražiti recept za obiteljsku harmoniju. Gosti su psihijatar dr. Vladimir Gruden, sa višedesetljetnim iskustvom rada s obiteljima, Ivica Zadro, nagrađivani glumac i voditelj,  te splitski kazalištarci glumica Elza Tudor, redatelj Goran Golovko te glumac i redatelj Trpimir Jurkić. Zašto baš svi oni – pogledajte u nedjelju. Voditelji dva zeta i jedan koji će to tek postati, nadamo se što prije. Skečevi,  prilozi,  novi modni detalji i srednjoškolski humor!

22:15  Život na stijeni – 4. emisija – Gošća ove emisije uistinu je impresivna;  međunarodna govornica, pilotkinja, diplomirana instruktorica taekwandoa sa crnim pojasom, obaračica guinessovog rekorda, a sve to postigla je bez ruku.  Jassica Cox u ovoj emisiji dijeli s nama svoju životnu priču, načine na koje se motivira, kako je osnažena na putu vjere te svojim djelovanjem osnažuje mnoge druge. Domaćini u studiju su  Mark Mary, OFM i Doug Barry.

23:15  I tebe sam vidio u snovima – dokumentarni film  – Film snimljen povodom stote obljetnice dolaska salezijanaca u Hrvatsku te dvjestotog rođendana osnivatelja reda svetog Ivana Bosca.  Naglasak filma stavljen je na mlade, baš kao što i priliči salezijanskoj karizmi, a i mladenački odskače od ostalih dokumentarnih filmova ove vrste, jer je u 35 minuta stalo preko 20 različitih sugovornika i možemo vidjeti i tri kratka specijalno animirana videospota. Povijest salezijanaca u Hrvatskoj je popraćena arhivskim fotografijama i novinskim člancima, a o aktivnostima i duhovnosti saznajemo preko osobnih svjedočanstava samih aktera. U 35 minuta gledatelj koji prvi put čuje za salezijance može dobiti detaljan uvid u njihove aktivnosti, duhovnost te ostale plodove don Boscova nauka.

 00:00 HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:25  Što nam kaže Sveto pismo  –  49. emisija – Tema emisije: Mirjam, proročica (Izl 15,20s). Prava biblijska proročica izvrsno pokazuje kako je važno prepoznati veliko Božje djelo usmjereno na spasenje svega naroda. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc p. Niko Bilić, SJ. (R)

00:55  Božanstvena komedija – 13. emisija – Tema epizode: je milosrđe. Da temu ne bi uzeli zdravo za gotovo te slučajno pomislili kako o njoj sve već znamo, odlučili smo je malo pobliže obraditi. O milosrđu i djelima milosrđa govorit će fra Ante Vučković, jedan od četvorice misionara milosrđa u Hrvatskoj imenovanih od Svetog Oca. Prikladnijeg gosta za ovu temu nismo mogli naći. Drugi je gost Dino Dabro, mladi filozof iz Splita i pjevač u klapi koji nam donosi jedan zanimljiv i konkretan primjer milosrđa. Konac emisije ostavljen je za časnu sestru milosrdnicu Mariju Zrno koja nam je o milosrđu govorila iz svoje sestrinske perspektive. (R)

02:00  Jeste li znali?  48.emisija –  Od samih početaka Družba sestara milosrdnica bila je otvorena slijediti poziv Crkve na misijsko poslanje i djelovanje u najpotrebnijim i najudaljenijim mjestima. Suočavajući se s mnogim izazovima sestre nisu nikad  ustuknule doprijeti do siromaha i svih nevoljnika koji su potrebni pomoći. U današnjoj emisiji odlazimo nakratko srcem i duhom u Južnu Ameriku i Salomonske otoke gdje sestre milosrdnice djeluju u u edukaciji, brizi i njezi lokalnog stanovništva kroz mnoge školske i odgojne ustanove. (R)

03:00  Četvrti zavjet –  dokumentarni film – Film o redovnici Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb, s.Slavi Vedrina, misionarki u Paragvaju.

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:25  Što nam kaže Sveto pismo  –  49. emisija – Tema emisije: Mirjam, proročica (Izl 15,20s). Prava biblijska proročica izvrsno pokazuje kako je važno prepoznati veliko Božje djelo usmjereno na spasenje svega naroda. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc p. Niko Bilić, SJ.

05:00  Božanstvena komedija –  28.emisija  – Ovu emisiju posvećujemo punicama,  tim divnim cvjetovima u središtu rodbinskih stabala. Bavit ćemo se pitanjima odnosa punica i zetova, a nastojat ćemo odgonetnuti i zašto su najčešći i najrašireniji vicevi o obiteljskim odnosima upravo o punicama, a  ne o svekrvama. Dotaknut ćemo se i pitanja obiteljskih odnosa općenito, dinamike istih i potražiti recept za obiteljsku harmoniju. Gosti su psihijatar dr. Vladimir Gruden, sa višedesetljetnim iskustvom rada s obiteljima, Ivica Zadro, nagrađivani glumac i voditelj,  te splitski kazalištarci glumica Elza Tudor, redatelj Goran Golovko te glumac i redatelj Trpimir Jurkić. Zašto baš svi oni – pogledajte u nedjelju. Voditelji dva zeta i jedan koji će to tek postati, nadamo se što prije. Skečevi,  prilozi,  novi modni detalji i srednjoškolski humor!

06:00  I tebe sam vidio u snovima – dokumentarni film  – Film snimljen povodom stote obljetnice dolaska salezijanaca u Hrvatsku te dvjestotog rođendana osnivatelja reda svetog Ivana Bosca.  Naglasak filma stavljen je na mlade, baš kao što i priliči salezijanskoj karizmi, a i mladenački odskače od ostalih dokumentarnih filmova ove vrste, jer je u 35 minuta stalo preko 20 različitih sugovornika i možemo vidjeti i tri kratka specijalno animirana videospota. Povijest salezijanaca u Hrvatskoj je popraćena arhivskim fotografijama i novinskim člancima, a o aktivnostima i duhovnosti saznajemo preko osobnih svjedočanstava samih aktera. U 35 minuta gledatelj koji prvi put čuje za salezijance može dobiti detaljan uvid u njihove aktivnosti, duhovnost te ostale plodove don Boscova nauka.(R)

06:55  Dudo i prijatelji – 14. emisija –  U ovoj emisiji u gostima su nam bili mladi kanuist, Bruno Kumpez i trener Nikica Ljubek, sin slavnog hrvatskog športaša Matije Ljubeka. Gosti nam dolaze iz Kajak Kanu Kluba „Matija Ljubek“. O ovim zanimljivim športovima, životu športaša i klubova, pogledajte u ovoj epizodi. (R)

 

 

Petak

 

LAUDATO TV PROGRAM ZA PETAK  18.08.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – Sveta Jelena Križarica

07:55  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 26. epizoda – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:20  Moja katolička obitelj  –  crtani serijal – sv. Josip

08:45 Mali veliki –  5. emisija – Tema: Prijateljstvo. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Voditeljica: Vida Tunguz.. (R)

09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30 Božanstvena komedija –  28.emisija  – Ovu emisiju posvećujemo punicama,  tim divnim cvjetovima u središtu rodbinskih stabala. Bavit ćemo se pitanjima odnosa punica i zetova, a nastojat ćemo odgonetnuti i zašto su najčešći i najrašireniji vicevi o obiteljskim odnosima upravo o punicama, a  ne o svekrvama. Dotaknut ćemo se i pitanja obiteljskih odnosa općenito, dinamike istih i potražiti recept za obiteljsku harmoniju. Gosti su psihijatar dr. Vladimir Gruden, sa višedesetljetnim iskustvom rada s obiteljima, Ivica Zadro, nagrađivani glumac i voditelj,  te splitski kazalištarci glumica Elza Tudor, redatelj Goran Golovko te glumac i redatelj Trpimir Jurkić. Zašto baš svi oni – pogledajte u nedjelju. Voditelji dva zeta i jedan koji će to tek postati, nadamo se što prije. Skečevi,  prilozi,  novi modni detalji i srednjoškolski humor! (R)

 10:35   Što nam kaže Sveto pismo  –  49. emisija – Tema emisije: Mirjam, proročica (Izl 15,20s). Prava biblijska proročica izvrsno pokazuje kako je važno prepoznati veliko Božje djelo usmjereno na spasenje svega naroda. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc p. Niko Bilić, SJ. (R)

11:00  I tebe sam vidio u snovima – dokumentarni film  – Film snimljen povodom stote obljetnice dolaska salezijanaca u Hrvatsku te dvjestotog rođendana osnivatelja reda svetog Ivana Bosca.  Naglasak filma stavljen je na mlade, baš kao što i priliči salezijanskoj karizmi, a i mladenački odskače od ostalih dokumentarnih filmova ove vrste, jer je u 35 minuta stalo preko 20 različitih sugovornika i možemo vidjeti i tri kratka specijalno animirana videospota. Povijest salezijanaca u Hrvatskoj je popraćena arhivskim fotografijama i novinskim člancima, a o aktivnostima i duhovnosti saznajemo preko osobnih svjedočanstava samih aktera. U 35 minuta gledatelj koji prvi put čuje za salezijance može dobiti detaljan uvid u njihove aktivnosti, duhovnost te ostale plodove don Boscova nauka. (R)

 12:00 Angelus  –  Molitva Anđeo Gospodnji

12:02   Život na stijeni – 4. emisija – Gošća ove emisije uistinu je impresivna;  međunarodna govornica, pilotkinja, diplomirana instruktorica taekwandoa sa crnim pojasom, obaračica guinessovog rekorda, a sve to postigla je bez ruku.  Jassica Cox u ovoj emisiji dijeli s nama svoju životnu priču, načine na koje se motivira, kako je osnažena na putu vjere te svojim djelovanjem osnažuje mnoge druge. Domaćini u studiju su  Mark Mary, OFM i Doug Barry. (R)

13:00 Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima (R)

13:05  Katolički kalendar –  Sveta Jelena Križarica (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Što nam kaže Sveto pismo  –  49. emisija – Tema emisije: Mirjam, proročica (Izl 15,20s). Prava biblijska proročica izvrsno pokazuje kako je važno prepoznati veliko Božje djelo usmjereno na spasenje svega naroda. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc p. Niko Bilić, SJ.  (R)

14:00  Inkvizicija – dokumentarni serijal – 1. epizoda –  Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja? Ova dokumentarna serija govori o događajima inkvizicije koji su često pogrešno interpretirani. Snimana na izuzetnim lokacijama u šest prekrasnih europskih zemalja, kroz dramatski prikaz i uz pojašnjenja vrhunskih svjetskih stručnjaka, serija nas vodi nas na putovanje kroz mitove i krivovjerja otkrivajući pravu istinu. (R)

14:30 POĐI ZA MNOMKRIŽNI PUT –  Meditacija prema postajama križnog puta autora Tomislava Ivančića u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Teovizije Zagreb.

15:00  Krunica Božjeg milosrđa

 15:30  Uzimam! – 1 .epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku. (R)

16:00 Pravo na život od začeća – dokumentarni film novinarke Laudato televizije Ivane Nikolić koji putem svjedočanstava i izjava ljudi širokog spektra zanimanja u središte stavlja Ustavom zajamčeno temeljno ljudsko pravo – pravo na život.

17:00 Božanstvena komedija –  28.emisija  – Ovu emisiju posvećujemo punicama,  tim divnim cvjetovima u središtu rodbinskih stabala. Bavit ćemo se pitanjima odnosa punica i zetova, a nastojat ćemo odgonetnuti i zašto su najčešći i najrašireniji vicevi o obiteljskim odnosima upravo o punicama, a  ne o svekrvama. Dotaknut ćemo se i pitanja obiteljskih odnosa općenito, dinamike istih i potražiti recept za obiteljsku harmoniju. Gosti su psihijatar dr. Vladimir Gruden, sa višedesetljetnim iskustvom rada s obiteljima, Ivica Zadro, nagrađivani glumac i voditelj,  te splitski kazalištarci glumica Elza Tudor, redatelj Goran Golovko te glumac i redatelj Trpimir Jurkić. Zašto baš svi oni – pogledajte u nedjelju. Voditelji dva zeta i jedan koji će to tek postati, nadamo se što prije. Skečevi,  prilozi,  novi modni detalji i srednjoškolski humor! (R)

 18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

18:05  Katolički kalendar – Sveta Jelena Križarica (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  Zapisi s hodočašća na kraju svijeta – dokumentarni film – Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije.

20:00  Svijet očima Vatikana – 85. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.

20:20  Venezuela – žene na vrhu (Venezuela – women top, 2015), dokumentarni film   –  Krist je taj koji ujedinjuje razne društvene klase, on je taj koji nas prati, koji je s nama, širom raširenih ruku u stavu prihvaćanja svih. Pozvani smo da molitvom i predanjem Bogu, učinimo sve kako bi naša zalutala braća i sestre pronašla svoj put te kako bi hodili u istini i pravdi Božjoj. Na poseban način to čine osobe posvećenog života. Sestre iz družbe Misionarki Bezgrešnog Začeća od pouke odgovorile su na ovaj poziv u siromašnim četvrtima Venezuele. Ovaj film prikazuje njihova nastojanja u izgradnji društva dostojnog čovjeka

20:55 Nema veće ljubavi – kratkometražni igrani film – Priča nadahnuta stvarnim događajima. U listopadu 1956. Mađari su se pobunili protiv sovjetske okupacije. Nakon dva tjedna intenzivnih borbi, ruske su snage osvojile zadnja uporišta revolucionara. Odbijajući podleći sovjetskoj tiraniji, tisuće Mađara pobjegle su iz svoje domovine.

21:15 Jeste li znali? – 75. emisija – Majka Terezija, koju mnogi smatraju najznačajnijom ženom 20. stoljeća, uzor je svetosti i predanog rada za Krista i ljude. U našoj emisiji imamo čast ugostiti ljude koji su dio svog života i rada posvetili upravo ovoj ženi i njezinom djelu. S nama je u studiju mons. Leo Maasburg iz Austrije, koji je godinama putovao s Majkom Terezijom po svijetu, te svjedočio mnogim događajima, onima poznatima i manje poznatima. On nam govori o životu ove nevjerojatne ličnosti te o svojoj knjizi: „Majka Terezija: Osobni portret“. U Hrvatskoj je u nastanku dokumentarni film „Moje putovanje od Skopja preko Zagreba…do svetosti“. O ovome projektu govoriti će scenaristica i redateljica filma gospođa Mirjana Novak Perjanec, te producent filma gospodin Miljenko Marinac. Urednik i voditelj: vlč. Antun Štefan, nacionalni voditelj Papinskih misijskih djela u RH.

22:00  Majka Terezija  –  prilog

22:15  Duns Scot (Duns Scotus, 2011), igrani film  – Priča o Dunsu Scotusu, franjevcu, teologu i filozofu iz 13. stoljeća koji se suprotstavio francuskom kralju kako bi obranio svoje ideale. Odbivši kraljev dekret protiv Pape, kralj ga je prognao. Na kraju, raspravljat će s dominikancima o Bezgrešnom začeću Djevice Marije. Ovo je priča o događajima koji su doveli do rasprave koju je blaženi Duns Scot dobio.

 00:00  HIMNA

00:02   Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:25  Svijet očima Vatikana – 85. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

01:00  Pravo na život od začeća – dokumentarni film novinarke Laudato televizije Ivane Nikolić koji putem svjedočanstava i izjava ljudi širokog spektra zanimanja u središte stavlja Ustavom zajamčeno temeljno ljudsko pravo – pravo na život

02:00  Jeste li znali? – 75. emisija – Majka Terezija, koju mnogi smatraju najznačajnijom ženom 20. stoljeća, uzor je svetosti i predanog rada za Krista i ljude. U našoj emisiji imamo čast ugostiti ljude koji su dio svog života i rada posvetili upravo ovoj ženi i njezinom djelu. S nama je u studiju mons. Leo Maasburg iz Austrije, koji je godinama putovao s Majkom Terezijom po svijetu, te svjedočio mnogim događajima, onima poznatima i manje poznatima. On nam govori o životu ove nevjerojatne ličnosti te o svojoj knjizi: „Majka Terezija: Osobni portret“. U Hrvatskoj je u nastanku dokumentarni film „Moje putovanje od Skopja preko Zagreba…do svetosti“. O ovome projektu govoriti će scenaristica i redateljica filma gospođa Mirjana Novak Perjanec, te producent filma gospodin Miljenko Marinac. Urednik i voditelj: vlč. Antun Štefan, nacionalni voditelj Papinskih misijskih djela u RH. (R)

02:55 Majka Terezija  –  prilog

03:00 POĐI ZA MNOMKRIŽNI PUT –  Meditacija prema postajama križnog puta autora Tomislava Ivančića u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Teovizije Zagreb.

03:30 Krunica Božjeg milosrđa

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 Svijet očima Vatikana – 85. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

04:50  Zapisi s hodočašća na kraju svijeta – dokumentarni film – Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije.

06:15  Teologija tijela – Žena – predavanje don Damira Stojića, SDB

07:15  Što nam kaže Sveto pismo  –  49. emisija – Tema emisije: Mirjam, proročica (Izl 15,20s). Prava biblijska proročica izvrsno pokazuje kako je važno prepoznati veliko Božje djelo usmjereno na spasenje svega naroda. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc p. Niko Bilić, SJ. (R)

 

Subota

LAUDATO TV PROGRAM ZA SUBOTU 19.08.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – Sveti Ivan Eudes

08:00  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 27. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:25  Radosna priča – 3.epizoda – Treća epizoda nosi naslov ”U potrazi za dobrom zemljom”,

susrećemo četiri brata – Dina, Tina, Lina i Nina, mala zrna pšenice iz Isusove prispodobe o sijaču, koja krenu u svijet svaki svojim putem, ali samo jedan od njih završi sretno, zahvaljujući tomu što je dobro znao gdje mu je mjesto.

08:40  Božji prolazak kroz jedan život –  dokumentarni film o svetici tihog milosrđa sv. Katarini Laboure  Taj polusatni film priredio je Nacionalni centar Vojske Bezgrešne u povodu 175. obljetnice čudotvorne medaljice.  (R)

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30  Školske sestre franjevke u srcu Afrike – dokumentarni film – sestre franjevke 2014. godine obilježile su 40 godina života i djelovanja u Misiji u Kongu. U spomen na odlazak prvih sestara iz Splita, prve misijske korake i djelatnu prisutnost u Misiji, nastao je ovaj film, u suradnji sestara misionarki i autorskog dvojca Zorana Marinovića i Davora Stopića. Film prikazuje povijest sestrinskoga četrdesetogodišnjeg služenja Bogu u bližnjemu, u najsiromašnijima od siromašnih, kongoansku stvarnost sestara, ali i one čije je živote dotakla njihova briga.(R)

10:30 Svijet očima Vatikana – 85. epizoda – Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

10:50  Madrecitas – dokumentarni film o Službenicama Milosrđa, misionarkama u Ekvadoru, Hrvaticama koje ondje služe narodu.

12:00 Angelus  – Molitva Anđeo Gospodnji

12:10 Venezuela – žene na vrhu (Venezuela – women top, 2015), dokumentarni film   –  Krist je taj koji ujedinjuje razne društvene klase, on je taj koji nas prati, koji je s nama, širom raširenih ruku u stavu prihvaćanja svih. Pozvani smo da molitvom i predanjem Bogu, učinimo sve kako bi naša zalutala braća i sestre pronašla svoj put te kako bi hodili u istini i pravdi Božjoj. Na poseban način to čine osobe posvećenog života. Sestre iz družbe Misionarki Bezgrešnog Začeća od pouke odgovorile su na ovaj poziv u siromašnim četvrtima Venezuele. Ovaj film prikazuje njihova nastojanja u izgradnji društva dostojnog čovjeka  (R)

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – Sveti Ivan Eudes (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Svijet očima Vatikana – 85. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

14:00 Jeste li znali? – 75. emisija – Majka Terezija, koju mnogi smatraju najznačajnijom ženom 20. stoljeća, uzor je svetosti i predanog rada za Krista i ljude. U našoj emisiji imamo čast ugostiti ljude koji su dio svog života i rada posvetili upravo ovoj ženi i njezinom djelu. S nama je u studiju mons. Leo Maasburg iz Austrije, koji je godinama putovao s Majkom Terezijom po svijetu, te svjedočio mnogim događajima, onima poznatima i manje poznatima. On nam govori o životu ove nevjerojatne ličnosti te o svojoj knjizi: „Majka Terezija: Osobni portret“. U Hrvatskoj je u nastanku dokumentarni film „Moje putovanje od Skopja preko Zagreba…do svetosti“. O ovome projektu govoriti će scenaristica i redateljica filma gospođa Mirjana Novak Perjanec, te producent filma gospodin Miljenko Marinac. Urednik i voditelj: vlč. Antun Štefan, nacionalni voditelj Papinskih misijskih djela u RH. (R)

14:50 Majka Terezija  –  prilog (R)

15:00  Zlatni savjeti – 13. emisija – Zdrava ishrana, kretanje i dovoljan unos vode mogu nam pomoći da kvalitetnije živimo i skinemo suvišne kilograme. Kako mršaviti zdravo i ne dovesti svoje zdravlje u pitanje, saznajte u novim Zlatnim savjetima fra Jure Marčinkovića.

15:30 Svjedočanstva – 13.emisija – Naša hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir, svjedoči kako joj vjera u Krista od najranijih dana pomaže da se suoči sa životnim preprekama. Kako je zastupati Hrvatsku u EU parlamentu, kakvo značenje ima izložba Alojzije Stepinac kojom je predstavila Hrvatsku u Bruxellesu saznajte u Svjedočanstvima.

16:05 Recepti oca Lea – 26. epizoda – Otac Leo posjećuje katedralu u Dallasu koja je ujedno i svetište gospe od Guadalupe. Rektor katedrale je njegov školski kolega i prijatelj otac Rudy Garcia. Njegovi roditelji su vlasnici restorana s Mex-Tex hranom kojeg posjećuju. Nakon objeda u restoranu pripremaju dvije vrste jela koja su kombinacija meksičke i talijanske kuhinje. (R)

16:30 CHESTERTON – Apostol zdravog razuma – 15. epizoda – U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje glumca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Keitha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma (R)

17:00 Život i zdravlje – 13. emisija –Tijekom lijepih, sunčanih dana često se izlažemo ultravioletnom zračenju sunca što ima svojih pozitivnih i negativnih utjecaja na kožu koja je naš najveći organ i čija je funkcija zaštita tijela od okolišnih faktora.O utjecajima UV zračenja na naše zdravlje razgovaramo prof. dr. sc. Romanom Čeović, specijalisticom dermatovenerologije, Klinika za kožne bolesti KBC Zagreb. Emisiju uređuje i vodi poznata hrvatska pedijatrica prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med.

18:05  Katolički kalendar – Sveti Ivan Eudes (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Tjedni vrtuljak – Tema: Ljeto. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

19:00  Radosna priča –  2.epizoda – epizoda pod naslovom ”Čudo u vrčevima”, pratimo prometnu nezgodu jednog malog vrča nakon svadbe u Kani Galilejskoj i čuda koje je u njemu Isus izveo. Budite radosni uz Radosnu priču!

19:25  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 28. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

19:50  Mali veliki 4. emisija – Tema: Svetost. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Voditeljica: Vida Tunguz(R)

20:00  Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ.

20:30 Novo srce –22. epizoda – Nevjerojatna priča! Kako je prethodni duhovnik Međubiskupijskog svećeništva u Zagrebu, vlč. Ivan Grbešić čudesno preživio Domovinski rat i postao svećenik iako nije bio iz vjerničke obitelji? Pogledajte!

21:15  Inkvizicija – dokumentarni serijal – 2. epizoda –  Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja? Ova dokumentarna serija govori o događajima inkvizicije koji su često pogrešno interpretirani. Snimana na izuzetnim lokacijama u šest prekrasnih europskih zemalja, kroz dramatski prikaz i uz pojašnjenja vrhunskih svjetskih stručnjaka, serija nas vodi nas na putovanje kroz mitove i krivovjerja otkrivajući pravu istinu.

21:45 PROGLEDAJ SRCEM 2017 – 1. dio – Snimka koncerta održanog u veljači u košarkaškoj dvorani „Dražen Petrović“ – Koncert Progledaj srcem okupio je više od 6000 ljudi i nebrojeno mnogo srca u zajedničkom slavljenju Živoga Boga. Podrška radu Laudato televizije prerasla je u spektak za pamćenje.

23:25 Put za Emaus – kratki igrani film – Oplakujući Isusovi smrt, dvojici se putnika pridružuje tajanstveni stranac. U sljedećih nekoliko sati, taj im stranac objašnjava Pisma te im pomaže im dublje ih razumjeti. Uskoro se putnicima otvaraju oči i oni shvate tko je Isus i koji je smisao njegovog života.

00:00 HIMNA

00:02 Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20 Svjedočanstva – 13.emisija – Naša hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir, svjedoči kako joj vjera u Krista od najranijih dana pomaže da se suoči sa životnim preprekama. Kako je zastupati Hrvatsku u EU parlamentu, kakvo značenje ima izložba Alojzije Stepinac kojom je predstavila Hrvatsku u Bruxellesu saznajte u Svjedočanstvima. (R)

01:00 Jeste li znali? – 75. emisija – Majka Terezija, koju mnogi smatraju najznačajnijom ženom 20. stoljeća, uzor je svetosti i predanog rada za Krista i ljude. U našoj emisiji imamo čast ugostiti ljude koji su dio svog života i rada posvetili upravo ovoj ženi i njezinom djelu. S nama je u studiju mons. Leo Maasburg iz Austrije, koji je godinama putovao s Majkom Terezijom po svijetu, te svjedočio mnogim događajima, onima poznatima i manje poznatima. On nam govori o životu ove nevjerojatne ličnosti te o svojoj knjizi: „Majka Terezija: Osobni portret“. U Hrvatskoj je u nastanku dokumentarni film „Moje putovanje od Skopja preko Zagreba…do svetosti“. O ovome projektu govoriti će scenaristica i redateljica filma gospođa Mirjana Novak Perjanec, te producent filma gospodin Miljenko Marinac. Urednik i voditelj: vlč. Antun Štefan, nacionalni voditelj Papinskih misijskih djela u RH. (R)

02:00  Život i zdravlje – 13. emisija –Tijekom lijepih, sunčanih dana često se izlažemo ultravioletnom zračenju sunca što ima svojih pozitivnih i negativnih utjecaja na kožu koja je naš najveći organ i čija je funkcija zaštita tijela od okolišnih faktora.O utjecajima UV zračenja na naše zdravlje razgovaramo prof. dr. sc. Romanom Čeović, specijalisticom dermatovenerologije, Klinika za kožne bolesti KBC Zagreb. Emisiju uređuje i vodi poznata hrvatska pedijatrica prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med. (R)

03:00 Zlatni savjeti – 13. emisija – Zdrava ishrana, kretanje i dovoljan unos vode mogu nam pomoći da kvalitetnije živimo i skinemo suvišne kilograme. Kako mršaviti zdravo i ne dovesti svoje zdravlje u pitanje, saznajte u novim Zlatnim savjetima fra Jure Marčinkovića. (R)

03:25  Novo srce –22. epizoda – Nevjerojatna priča! Kako je prethodni duhovnik Međubiskupijskog svećeništva u Zagrebu, vlč. Ivan Grbešić čudesno preživio Domovinski rat i postao svećenik iako nije bio iz vjerničke obitelji? Pogledajte!(R)

04:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

04:20 Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 PROGLEDAJ SRCEM 2017 – 1. dio – Snimka koncerta održanog u veljači u košarkaškoj dvorani „Dražen Petrović“ – Koncert Progledaj srcem okupio je više od 6000 ljudi i nebrojeno mnogo srca u zajedničkom slavljenju Živoga Boga. Podrška radu Laudato televizije prerasla je u spektak za pamćenje. (R)

06:05 Madrecitas – dokumentarni film o Službenicama Milosrđa, misionarkama u Ekvadoru, Hrvaticama koje ondje služe narodu.

07:15 Jeste li znali – 41. emisija – Kava  Malo tko je svjestan da je hrvatska kultura kave ta koja najviše i najbolje povezuje ljude. Kava se uvukla kao dio svakodnevnice i malo tko može zamisliti jutro bez svoje uobičajene šalice kave. Kako se rodila sudbonosna veza između kave i redovnice s.Pavle, te kako Željko Pervan ne može zamisliti jutro bez kave saznajte u ovoj emisiji. (R)

 

Nedjelja

 

LAUDATO TV PROGRAM ZA NEDJELJU 20.08.2017.

 

 08:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

08:20 Katolički kalendar – Sveti Bernard (R)

08:25 Mali veliki –  5. emisija – Tema: Prijateljstvo. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Voditeljica: Vida Tunguz. (R)

08:30 Tjedni vrtuljak – Tema: Priroda. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

09:00  Moja katolička obitelj –  crtani serijal –  sv. Terezija Avilska

09:30  Uzimam! – 1. epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku. (R)

10:00  Novo srce – 18. epizoda – Profesor Igor Kanižaj, docent na Fakultetu političkih znanosti podijelio je s nama kako je živjeti zavjete franjevačkog svjetovnog reda, biti roditelj i suprug i raditi na fakultetu? Urednik i voditelj: fra Ivan Matić, OFM.

10:35 Što nam kaže Sveto pismo  –  49. emisija – Tema emisije: Mirjam, proročica (Izl 15,20s). Prava biblijska proročica izvrsno pokazuje kako je važno prepoznati veliko Božje djelo usmjereno na spasenje svega naroda. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc p. Niko Bilić, SJ. (R)

11:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 78. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

11:20  Inkvizicija – dokumentarni serijal – 1. epizoda –  Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja? Ova dokumentarna serija govori o događajima inkvizicije koji su često pogrešno interpretirani. Snimana na izuzetnim lokacijama u šest prekrasnih europskih zemalja, kroz dramatski prikaz i uz pojašnjenja vrhunskih svjetskih stručnjaka, serija nas vodi nas na putovanje kroz mitove i krivovjerja otkrivajući pravu istinu. (R)

12:00 PRIJENOS: Molitva i nagovor uz Angelus iz Vatikana – Papa Franjo, nikad bliži u vašem domu, na hrvatskom jeziku! Prenosimo njegov nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji s Trga sv. Petra i Vatikanu. Sveti Otac kroz srpanj ne održava opće audijencije srijedom, ali želi biti sa svojim narodom nedjeljom uz kratko razmatranje i molitvu. Ohrabrite se u svojoj svakodnevici riječima vrhovnog poglavara Katoličke Crkve!

12:30 Svijet očima Vatikana – 85. emisija Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

13:00  Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

13:20  Katolički kalendar – Sveti Bernard (R)

13:30  Izdvojeno – informativna emisija – tjedni pregled

14:30  Zlatni savjeti  – 15. emisija  – Zanima vas kako idealno napraviti povrće na roštilju? Želite znati male tajne uz pomoć kojih ćete postati majstor/majstorica roštilja? U prvom od četiri izdanja o roštilju  fra Juro Marčinković otkriva kako napraviti zdrav i ukusan roštilj sa povrćem.(R)

15:00   Svjedočanstva – 5. emisija – Ekskluzivno za Laudato televiziju Sean Brown, producent na EWTN televiziji,  najvećoj katoličkoj televiziji na svijetu,  svjedoči o važnosti katoličkih medija i svom bogatom iskustvu u radu s njima. Govori o konferenciji televizijskih producenata katoličkih televizija Srednje Europe. Objašnjava stanje katoličke vjere u Americi i pojam slobode. Pogledajte ovo ekskluzivno i zanimljivo svjedočanstvo. (R)

15:45  Jeste li znali? – 50.emisija – Iwo Bender regionalni direktor za Srednju i Istočnu Europu najveće katoličke televizijske postaje na svijetu EWTN., za našu emisiju je govorio o napretku Laudato televizije, o čudesnom početku EWTN-a, o potrebi za katoličkim medijima te o mnogim drugim temama. (R)

16:20 Majka Angelica – Život i djelo (Mother Angelica: Her life and legacy2016), dokumentarni film  – Kako je časna sestra klarisa 1981. godine iz zatvorenog samostana bez znanja o medijima i tehnologiji te sa samo 200 dolara pokrenula televiziju Eternal World Catholic Network (EWTN), koja je danas najveća katolička medijska kuća na svijetu? Majka Angelica je prva žena u svijetu koja je osnovala i vodila televizijsku kuću, a sve je počelo u običnoj garaži samostana, u Birminghamu, Alabami. Potpora televiziji počela je dolaziti sa svih strana i na nevjerojatne načine, od ljudi iz cijelog svijeta koji su osjetili poticaj da joj pomognu u njenom naumu. Ova kontemplativna časna sestra postala je jedna od najgledanijih evangelizatora i branitelja katoličke vjere i tradicije u cijelom svijetu, a njezina televizijska kuća postala je medijski mogul.  Pogledajte nevjerojatnu priču o ustrajnosti, vjeri i hrabrosti te o potpunom povjerenju u Božji naum.

17:00  Dudo i prijatelji – 15. emisija – Pogledajte još jednu emisiju koja govori o sportu, sportskim uspjesima malih i velikih športaša, odnosno „malih i velikih prijatelja“ uspješnog hrvatskog olimpijca, Dubravka Šimenca.  Gosti večerašnje emisije su Tamara Despot, kondicijska trenerica, Pero Kuterovac, kondicijski trener i Renata Barić, sportska psihologinja. (R)

18:00  Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

18:20  Katolički kalendar – Sveti Bernard (R)

18:30  Moja voljena Hrvatska – dokumentarni film Jakova Sedlara o proslavljenom hrvatskom nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću. U filmu on iznosi svoju istinu o slučaju „Za dom spremni“ i suspenziji koju je zbog toga zaradio, te o svojim nogometnim počecima u Australiji i kasnijem razvoju karijere.

20:00  Susret u Riječi – 28. emisija – Gošća: Sonja Tomić. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović.

21:15 Božanstvena komedija – 12. emisija – Uvijek nam je netko drugi kriv – Čini se da je nama Hrvatima uvijek netko drugi kriv. Je li to tako i, ako jest, zašto je to tako – tema je naše sljedeće emisije. Činjenice su sljedeće: u javnom diskursu često svjedočimo okrivljavanju i prebacivanju krivnje. To se posebice odnosi na svijet politike. Stoga smo odgovore na naša pitanja potražili kod saborskog zastupnika, ujedno i uglednog psihijatra dr. sc. Gorana Dodiga. Druga važna činjenica je to da se Hrvati ne mogu baš podičiti volonterskim aktivizmom. Stoga smo ugostili i volontere iz Udruge SKAC Palma s kojima smo razgovarali o preuzimanju odgovornosti za druge i društvo. Gosti su, kao i uvijek, zanimljiviji od voditelja koji ovom emisijom poručuju: budite kreatori, a ne samo komentatori društva. Ako propustite emisiju, sami ste si krivi.

22:15  Ljudsko iskustvo – dokumentarni film – priča o braći koja putuju svijetom u potrazi za odgovorima na iskonska pitanja: Tko sam? Tko je čovjek? Zašto tražimo smisao života? Njihova potraga dovodi ih u središte života beskućnika na ulicama New Yorka, siročadi i djece s poteškoćama u razvoju u Peruu i napuštenih gubavaca u šumama Gane u Africi. Što su putem otkrili zauvijek je promijenilo njihove živote. Kroz razgovore s pojedincima i stvarne susrete s ljudima, braća su ostala zapanjena ljepotom ljudske osobe i otpornošću ljudskog duha.

23:10  Uvjereno – 7. emisija – Prvi dio razgovora s utemeljiteljem Hagioterapije prof.dr. Tomislavom Ivančićem. Jesmo li svi jednako sposobni živjeti dubine vjere? Koje su značajke istinskog vjernika? Možemo li ikada biti potpuno slobodni? O duhovnim patnjama i kako od njih ozdraviti samo su neke od tema o kojima smo razgovarali s čovjekom koji je još od davnih 70-ih godina prošlog stoljeća jedan od najvećih autoriteta na duhovnom području. (R)

00:00  HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija – tjedni pregled (R)

01:00  Dudo i prijatelji – 15. emisija – Pogledajte još jednu emisiju koja govori o sportu, sportskim uspjesima malih i velikih športaša, odnosno „malih i velikih prijatelja“ uspješnog hrvatskog olimpijca, Dubravka Šimenca.  Gosti večerašnje emisije su Tamara Despot, kondicijska trenerica, Pero Kuterovac, kondicijski trener i Renata Barić, sportska psihologinja. (R)

01:45  Moja voljena Hrvatska – dokumentarni film Jakova Sedlara o proslavljenom hrvatskom nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću. U filmu on iznosi svoju istinu o slučaju „Za dom spremni“ i suspenziji koju je zbog toga zaradio, te o svojim nogometnim počecima u Australiji i kasnijem razvoju karijere.

03:00  Susret u Riječi – 28. emisija – Gošća: Sonja Tomić. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović.(R)

04:00  Izdvojenotjedni pregled, informativna emisija (R)

05:00  Božanstvena komedija – 12. emisija – Uvijek nam je netko drugi kriv – Čini se da je nama Hrvatima uvijek netko drugi kriv. Je li to tako i, ako jest, zašto je to tako – tema je naše sljedeće emisije. Činjenice su sljedeće: u javnom diskursu često svjedočimo okrivljavanju i prebacivanju krivnje. To se posebice odnosi na svijet politike. Stoga smo odgovore na naša pitanja potražili kod saborskog zastupnika, ujedno i uglednog psihijatra dr. sc. Gorana Dodiga. Druga važna činjenica je to da se Hrvati ne mogu baš podičiti volonterskim aktivizmom. Stoga smo ugostili i volontere iz Udruge SKAC Palma s kojima smo razgovarali o preuzimanju odgovornosti za druge i društvo. Gosti su, kao i uvijek, zanimljiviji od voditelja koji ovom emisijom poručuju: budite kreatori, a ne samo komentatori društva. Ako propustite emisiju, sami ste si krivi.

06:00 Novo srce – 18. epizoda – Profesor Igor Kanižaj, docent na Fakultetu političkih znanosti podijelio je s nama kako je živjeti zavjete franjevačkog svjetovnog reda, biti roditelj i suprug i raditi na fakultetu? Urednik i voditelj: fra Ivan Matić, OFM. (R)

07:00  Uvjereno – 7. emisija – Prvi dio razgovora s utemeljiteljem Hagioterapije prof.dr. Tomislavom Ivančićem. Jesmo li svi jednako sposobni živjeti dubine vjere? Koje su značajke istinskog vjernika? Možemo li ikada biti potpuno slobodni? O duhovnim patnjama i kako od njih ozdraviti samo su neke od tema o kojima smo razgovarali s čovjekom koji je još od davnih 70-ih godina prošlog stoljeća jedan od najvećih autoriteta na duhovnom području. (R)

 

 

Loading...