TV vodič

Ponedjeljak

LAUDATO TV PROGRAM ZA PONEDJELJAK 26.06.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50  Katolički kalendar – sv. Ivan i Pavao

08:15 Zgode Emily i Alexandera –  crtani serijal – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45 Radosna priča – 8.epizoda – emisija s ilustriranim bajkama i basnama nadahnutima nekim važnim događajima iz Evanđelja, kao i Isusovim prispodobama. Budite radosni uz Radosnu priču!

09:15 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

09:30 Božanstvena komedija – 45. emisija –  Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba nego na određene ideje koje urednički trio smatra štetnima. Svaka emisija usmjerena je na jednu temu, koju obrađuje kroz razgovore sa gostima, skečeve i priloge. (R)

10:30  Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)

11:00  Prijelomni dan za kršćanstvo – Priča o Milanskom ediktu – Laudatov dokumentarni film – 313. godine u rimskom Carstvu dogodio se dramatičan obrat – prekinuti su progoni kršćana, a oni su otada mogli slobodno sudjelovati i izgradnji Europe. O tom prijelomnom trenutku za kršćanstvo i svijet govore vrhunski hrvatski stručnjaci za povijest i arheologiju.

11:40  Nema veće ljubavi – kratkometražni igrani film – Priča nadahnuta stvarnim događajima. U listopadu 1956. Mađari su se pobunili protiv sovjetske okupacije. Nakon dva tjedna intenzivnih borbi, ruske su snage osvojile zadnja uporišta revolucionara. Odbijajući podleći sovjetskoj tiraniji, tisuće Mađara pobjegle su iz svoje domovine.

12:00  Angelus – Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Naši stariji susjedi – 2 . emisija – Svima koji pomažu ili žele pomoći svojim starijim susjedima, ali i samim starijim ljudima, uvijek mogu biti korisne nove spoznaje o procesu starenja kao i informacije o suočavanju s problemima koje donosi starija dob. Imajući to u vidu, Laudato televizija odlučila je napraviti emisiju ‘Naši stariji susjedi’ posvećenu problematici starijih ljudi. Namijenjena je ne samo starijima, već i svima onima koji se osjećaju pozvanima svoje vrijeme, znanje i suosjećanje podariti osobama starije životne dobi. (R)

12:59  INFOKANAL

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar – sv. Ivan i Pavao (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

13:30 Vjera i nada – Povodom subotnjeg spomendana Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije donosimo svjedočanstva hodočasnika u Lurd i Fatimu o pobožnosti Srcu Marijinu. (R)

14:15 Recepti oca Lea– 21. epizoda – Otac Leo, katolički svećenik, stručnjak za borilačke vještine i breakdance, sprema jela veličanstvenog okusa prema receptima koji će začiniti vašu vjeru.  Svakim receptom, gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom. Otac Leo, hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude! (R)

15:00 Božanstvena komedija – 45. emisija –  Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba nego na određene ideje koje urednički trio smatra štetnima. Svaka emisija usmjerena je na jednu temu, koju obrađuje kroz razgovore sa gostima, skečeve i priloge. (R)

15:50 Dudo i prijatelji – 30. emisija – Uvijek dovodimo zanimljive goste iz raznih sportova u kojima Hrvatska ima predstavnike s visokim  rezultatima. Ovaj put u gostima su bili predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac te mladi i upješni sportaš Ivan Dogan. (R)

16:40 Kardinal ljubavi i dobrote (2013) – Dokumentarni film Jakova Sedlara o blagopokojnom kardinalu i Zagrebačkom nadbiskupu Franji Kuhariću. (R)

17:59  INFOKANAL

18:00   Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Ivan i Pavao (R)

18:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija

18:30  Svjedočanstva – Prostitutke spašava s ulice, a nepokretne odvozi autobusom u Lurd na hodočašće.  Sve češće smo svjedoci da su osobe koje imaju određene poteškoće u životu nepravedno stavljene  na rub društva, ali neki  kao što je to vlč. Dragutin Goričanec učinit će baš sve kako da im pomogne. (R)

19:00 Kimbulu – misija u zemlji pjesme, siromaštva i dijamanata – dokumentarni film autora Ivana Barišića o misionarskom  djelovanju hrvatskoga misionara i franjevca Ilije Barišića. Fra Ilija Barišić već 35 godina živi i radi u DR Kongu. Film  prikazuje stanovnike župe Kimbulu u sjevernoistočnom Kongu, na samoj liniji ekvatora, gdje se trenutno fra Ilija nalazi, te njihove običaje, kulturu, svakodnevicu.

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 71. emisija – U današnjim Vijestima iz Svete Zemlje: započeli smo s hodočašćem mjesta na kojim ja živio i djelovao Kristov preteča, sv. Ivan Krstitelj; kako ljeto provode djeca i maldi u ratom razrušenom sirijskom gradu Alepu i upoznajte se s Armenskom kuhinjom u dijaspori…. i još mnogo toga pogledajte u Vijestima iz Svete Zemlje.

20:20 Padre Pio (2006), igrani film – Glasoviti talijanski kapucin, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih svetaca Katoličke crkve, poznati ispovjednik i stigmata, Padre Pio je jedan od najzanimljivih figura u povijesti Crkve. U filmu se iznose razna svjedočanstva koja nam približavaju ovog sveca, koji je bio u svemu siromašan, osim u Božjoj ljubavi.

21:15  Prosudbe – 68. emisija – Aktualna zbivanja na političkoj sceni, socio-ekonomski problemi i društvena pitanja koja izazivaju polemike zahtijevaju promišljanje. U emisiji Prosudbe o vrućim temama tjedna razgovaramo s uglednim novinarima, intelektualcima i stručnjacima. Pridružite nam se u otvorenoj raspravi i prosudite sami iz novog kuta! Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

22:15  Heroji Vukovara, dokumentarna serija – 4. epizoda – Turbo vod bio je slan na najdelikatnije i najopasnije zadatke u obrani Vukovara i vod koji je išao na ispomoć svim drugim dijelovima obrane Vukovara. Prosjek godina u Turbo vodu bio je 20 godina. Oformio ga je i predvodio Blago Zadro. Specijalnost ovog voda, osim uništavanja tenkova, bila su tzv. “čišćenja”, operacije u kojima se išlo po kućama i borilo prsa u prsa. Zanimljivost ove epizode je priča Nevenka Mauzera, pripadnika Turbo voda, koji je preživio streljanje nakon okupacije te se sa svoja četiri suborca 22. 11. 1991 probio na teritorij pod hrvatskom kontrolom. U Turbo vodu glavni akteri su Miro Radmanović, Tomo Jakovljević, Nevenko Mauzer…

23:20 Novo srce – 11. emisija – Daniela Sisgoreo Morsan, kantautorica je duhovnih skladbi koje su mnoge dotaknule i dovele do susreta sa živim Bogom. ”Da te samo dotaknem”, jedna je od njih. U novoj epizodi Novog srca Daniela svjedoči i pjeva o svom susretu s Gospodinom.

00:00 HIMNA

00:02 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

00:25  Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)

01:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 71. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje.

01:30 Svjedočanstva – Prostitutke spašava s ulice, a nepokretne odvozi autobusom u Lurd na hodočašće.  Sve češće smo svjedoci da su osobe koje imaju određene poteškoće u životu nepravedno stavljene  na rub društva, ali neki  kao što je to vlč. Dragutin Goričanec učinit će baš sve kako da im pomogne. (R)

02:15  Vjera i nada – Povodom subotnjeg spomendana Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije donosimo svjedočanstva hodočasnika u Lurd i Fatimu o pobožnosti Srcu Marijinu. (R)

03:00 Prosudbe – 68. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

03:59 INFOKANAL

04:00 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

04:30 Heroji Vukovara, dokumentarna serija – 4. epizoda – Turbo vod bio je slan na najdelikatnije i najopasnije zadatke u obrani Vukovara i vod koji je išao na ispomoć svim drugim dijelovima obrane Vukovara. Prosjek godina u Turbo vodu bio je 20 godina. Oformio ga je i predvodio Blago Zadro. Specijalnost ovog voda, osim uništavanja tenkova, bila su tzv. “čišćenja”, operacije u kojima se išlo po kućama i borilo prsa u prsa. Zanimljivost ove epizode je priča Nevenka Mauzera, pripadnika Turbo voda, koji je preživio streljanje nakon okupacije te se sa svoja četiri suborca 22. 11. 1991 probio na teritorij pod hrvatskom kontrolom. U Turbo vodu glavni akteri su Miro Radmanović, Tomo Jakovljević, Nevenko Mauzer… (R)

05:45  Naši stariji susjedi – 2. emisija – Svima koji pomažu ili žele pomoći svojim starijim susjedima, ali i samim starijim ljudima, uvijek mogu biti korisne nove spoznaje o procesu starenja kao i informacije o suočavanju s problemima koje donosi starija dob. Imajući to u vidu, Laudato televizija odlučila je napraviti emisiju ‘Naši stariji susjedi’ posvećenu problematici starijih ljudi. Namijenjena je ne samo starijima, već i svima onima koji se osjećaju pozvanima svoje vrijeme, znanje i suosjećanje podariti osobama starije životne dobi. (R)

 06:45 Kimbulu – misija u zemlji pjesme, siromaštva i dijamanata – dokumentarni film autora Ivana Barišića o misionarskom  djelovanju hrvatskoga misionara i franjevca Ilije Barišića. Fra Ilija Barišić već 35 godina živi i radi u DR Kongu. Film  prikazuje stanovnike župe Kimbulu u sjevernoistočnom Kongu, na samoj liniji ekvatora, gdje se trenutno fra Ilija nalazi, te njihove običaje, kulturu, svakodnevicu. (R)

07:40 INFOKANAL

 

Utorak

LAUDATO TV PROGRAM ZA UTORAK 27.06.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50  Katolički kalendar –  sv. Ćiril Aleksandrijski

08:15  Zgode Emily i Alexandera –  crtani serijal – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:40 Tjedni vrtuljak – Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

09:30  Vijesti iz Svete Zemlje – 71. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

10:00  Prosudbe – 68. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

11:00 Padre Pio (2006), igrani film – Glasoviti talijanski kapucin, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih svetaca Katoličke crkve, poznati ispovjednik i stigmata, Padre Pio je jedan od najzanimljivih figura u povijesti Crkve. U filmu se iznose razna svjedočanstva koja nam približavaju ovog sveca, koji je bio u svemu siromašan, osim u Božjoj ljubavi.

12:00  AngelusMolitva Anđeo Gospodnji

12:15  Kimbulu – misija u zemlji pjesme, siromaštva i dijamanata – dokumentarni film autora Ivana Barišića o misionarskom  djelovanju hrvatskoga misionara i franjevca Ilije Barišića. Fra Ilija Barišić već 35 godina živi i radi u DR Kongu. Film  prikazuje stanovnike župe Kimbulu u sjevernoistočnom Kongu, na samoj liniji ekvatora, gdje se trenutno fra Ilija nalazi, te njihove običaje, kulturu, svakodnevicu. (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar –  sv. Ćiril Aleksandrijski (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija. (R)

13:30 Vijesti iz Svete Zemlje – 71. informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

14:00  VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 5. emisija – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

15:00 Zlatni savjeti – 5. epizoda – Ljetna epizoda o pripremanju zimnice!  Sve o najboljem i najzdravijem pripremanju zimnice reći će nam fra Juro Marčinković.  (R)

15:30 Rim čuvar vjere – 5. nastavak – Rim je središte kršćanskog svijeta i čuvar vjere već 2000 godina. Kroz važne povijesne događaje i previranja, Vječni je Grad uspio zadržati svoj izvorni duh. Ova dokumentarna serija nastala je kao rezultat pomnih istraživanja te prolazi najvažnijim rimskim crkvama koje imaju i veliku umjetničku vrijednost. Tako gledatelje vode najznačajnijim putevima crkvene povijesti od početka do naših dana. U svakom se nastavku, uz tumačenje stručnjaka poznatih rimskih sveučilišta, na poseban način živi umjetnička, povijesna i religijska veličina Grada i kršćanske vjere. (R)

16:00 Susret u Riječi – 21. emisija –  Gost:  Ivan Golub –  I. dio. Profesor emeritus Ivan Golub (Kalinovac, 21. lipnja 1930.) hrvatski je svećenik, teolog, povjesničar kulture, sveučilišni profesor, povjesnik, pjesnik i književni prevoditelj, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

17:00  Prosudbe – 68. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

18:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar –  sv. Ćiril Aleksandrijski (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:25 Blagoslovljen tek – 7. emisija – Mladi karizmatske molitvene zajednice ‘Nanovo rođeni’ iz zagrebačkog Botinca u emisiji Blagoslovljen tek svjedoče kako su u Kristu su pronašli svu radost i sreću, a u zajednici istinske prijatelje. Okupljaju se gotovo svake večeri u molitvi, a ponekad i oko stola. Ovog puta pripremaju finu kotlovinu!

 19:15 Susret – darivanje Boga čovjeku – dokumentarni film redatelja Roberta Knjaza – U crkvi, na ulici, u tramvaju i autobusu, u školama i vrtićima i na mnogim drugim mjestima možemo susresti redovnike, redovnice i svećenike. Tko su ovi ljudi koji su se odazvali živjeti drukčiji način života? Kako to da su odlučili živjeti bez obitelji? Jesu li sretni? Na ta i mnoga druga pitanja probat će nam odgovoriti četvero redovnika i redovnica. Vjerujemo da će njihova svjedočanstva pomoći mnogim mladim ljudima da pronađu odgovore o svome pozivu i svojim traženjima.

20:00  Šahovnica – 37. emisija Područje njegovog interesa je Domovinski rat. Kolekcionarska strast prema službenim odorama hrvatskih oružanih formacija, znakovlja i odlikovanja stečenih za zasluge u ratu rezultirala je knjigom i muzejskom zbirkom koja je postavljena u Bjelovaru. Iako je u vrijeme početka  Domovinskog rata bio dvogodišnjak,  nastanak slobodne i samostalne Hrvatske njegova je vječna inspiracija. Mladi hrvatski znanstvenik Marin Sabolović pokazuje nam kako bez istine o prošlosti nema budućnosti. Urednica i voditeljica: Nada Prkačin

21:15 Obilježeni križem  (Stigmatized by the Cross, 2015.), dokumentarni  film – Film ”Obilježeni križem” progovara o nepravdi i mučeništvu egipatskih kršćana u produkciji CRTN-a (Catholic Radio &Television Network). Početkom 1970-ih Egipat je postao islamska republika, a Kur’an je postao glavni izvor zakona. Bio je to presudan trenutak za muslimansko-kršćanske odnose, nakon čega su egipatski kršćani, kopti, postali građani drugog reda. Iako danas u Egiptu kršćani čine samo 10 posto stanovništva, bez obzira na dokaze mirnog suživota muslimana i kršćana u crkvenim institucijama, život na ulicama otkriva sve veću netrpeljivost prema kršćanima. Žene kršćanke vrijeđane su na ulicama ako ne nose muslimansku maramu – hidžab. U malim selima, djevojke se boje izlaziti iz svojih domova s ​​otkrivenim glavama, čak i u o obližnju trgovinu ili školu. Jedan od najdramatičnijih oblika brutalne represije je otimanje djece iz kršćanskih obitelji. Međutim, pojavio se tračak svjetla nad ovim tragičnim događajima. Početkom lipnja 2014. izabran je novi predsjednik, Abdel Fattahel-Sisi, bivši zapovjednik egipatske vojske, i to s gotovo 97 posto glasova. Usvojen je novi ustav koji uključuje sudjelovanje kršćana u društveno političkom životu. Premda su načela islama još uvijek glavni izvor zakona, ustav jamči prava za sve vjerske manjine. Film ”Obilježeni križem” informira i kritički sagledava problematičnu situaciju u Egiptu čiji dijelovi povremeno izviru u recima svjetskih medija.

22:00  Jeste li znali – 26. emisija – Jedan od načina na koji čovjek može razaznati što želi i je li to u skladu s Božjom voljom duhovne su vježbe svetog Ignacija. Jeste li znali da su ovakve duhovne vježbe postojale još od ranih dana kršćanstva? Na koji način ih je sveti Ignacije dorađivao i provodio,  kako one izgledaju danas  i kakve promjene mogu donijeti našim životima reći će nam pater Ike Mandurić. Urednica i voditeljica: Ana Lesić.

23:00  Torinsko platno (The Shroud, 2007), dokumentarni film – Torinsko platno naziv je za jednu od najpoznatijih kršćanskih relikvija koja predstavlja uzan komad lanenog platna na kojoj se može prepoznati obris muškog tijela. Ime je dobilo po Katedrali sv. Ivana Krstitelja u Torinu gdje se čuva. Ovaj dokumentarni film iznosi znanstvena istraživanja o autentičnosti te zanimljive relikvije.

23:59  INFOKANAL

00:00  HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20  Blagoslovljen tek – 7. emisija – Mladi karizmatske molitvene zajednice ‘Nanovo rođeni’ iz zagrebačkog Botinca u emisiji Blagoslovljen tek svjedoče kako su u Kristu su pronašli svu radost i sreću, a u zajednici istinske prijatelje. Okupljaju se gotovo svake večeri u molitvi, a ponekad i oko stola. Ovog puta pripremaju finu kotlovinu!

 01:00 Zlatni savjeti – 5. epizoda – Ljetna epizoda o pripremanju zimnice!  Sve o najboljem i najzdravijem pripremanju zimnice reći će nam fra Juro Marčinković.  (R)

01:40 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 5. emisija – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

02:15 Jeste li znali – 26. emisija – Jedan od načina na koji čovjek može razaznati što želi i je li to u skladu s Božjom voljom duhovne su vježbe svetog Ignacija. Jeste li znali da su ovakve duhovne vježbe postojale još od ranih dana kršćanstva? Na koji način ih je sveti Ignacije dorađivao i provodio,  kako one izgledaju danas  i kakve promjene mogu donijeti našim životima reći će nam pater Ike Mandurić. Urednica i voditeljica: Ana Lesić. (R)

03:15 Vjera i nada – Povodom subotnjeg spomendana Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije donosimo svjedočanstva hodočasnika u Lurd i Fatimu o pobožnosti Srcu Marijinu. (R)

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 Šahovnica – 37. emisija – Područje njegovog interesa je Domovinski rat. Kolekcionarska strast prema službenim odorama hrvatskih oružanih formacija, znakovlja i odlikovanja stečenih za zasluge u ratu rezultirala je knjigom i muzejskom zbirkom koja je postavljena u Bjelovaru. Iako je u vrijeme početka  Domovinskog rata bio dvogodišnjak,  nastanak slobodne i samostalne Hrvatske njegova je vječna inspiracija. Mladi hrvatski znanstvenik Marin Sabolović pokazuje nam kako bez istine o prošlosti nema budućnosti. Urednica i voditeljica: Nada Prkačin (R)

05:30 Susret – darivanje Boga čovjeku – dokumentarni film redatelja Roberta Knjaza – U crkvi, na ulici, u tramvaju i autobusu, u školama i vrtićima i na mnogim drugim mjestima možemo susresti redovnike, redovnice i svećenike. Tko su ovi ljudi koji su se odazvali živjeti drukčiji način života? Kako to da su odlučili živjeti bez obitelji? Jesu li sretni? Na ta i mnoga druga pitanja probat će nam odgovoriti četvero redovnika i redovnica. Vjerujemo da će njihova svjedočanstva pomoći mnogim mladim ljudima da pronađu odgovore o svome pozivu i svojim traženjima. (R)

 06:40 Susret u Riječi – 21. emisija – Gost:  Ivan Golub –  I. dio. Profesor emeritus Ivan Golub (Kalinovac, 21. lipnja 1930.) hrvatski je svećenik, teolog, povjesničar kulture, sveučilišni profesor, povjesnik, pjesnik i književni prevoditelj, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

07:40  INFOKANAL

 

 

Srijeda

LAUDATO TV PROGRAM ZA SRIJEDA 28.06.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50  Katolički kalendar – sv. Irenej, biskup i mučenik

08:15  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45  Prozor sv. Josipa – 59. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml.

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:45 Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik je fra Jure Šarčević, OFM Cap., provincijal Hrvatske kapucinske provincije i predsjednik HKVRPP

11:00  Sjećanje na o. Slaveka – dokumentarni film – film govori o ocu Vjenceslavu Mihetecu kroz svjedočenje ljudi koji su ga dobro poznavali, ali i kroz audio i video snimke nekih njegovih nagovora. O. Vjenceslav rođen je u Zagrebu, 22. rujna 1945. u obitelji s petero djece. Osmogodišnju školu pohađa u Zagrebu (Jordanovac) do 1960. godine, kao i srednju Učiteljsku školu do 1965.  Po završetku škole djeluje kao nastavnik. Potom upisuje Studij književnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kojega napušta i poslije odsluženja vojnog roka ulazi u karmelićanski novicijat u Somboru 8. ožujka 1969. Prve zavjete položio je 9. ožujka 1970. u Somboru, a svečane 10. studenoga 1974. Studij nastavlja na Teološkom fakultetu u Zagrebu, i na Papinskom učilištu “Teresianum” u Rimu. Za đakona je zaređen 14. prosinca 1974, a za prezbitera 29. lipnja 1975. Svećeničko služenje vrši najviše u Zagrebu (Remete), zatim u Somboru, Hrvatskom Leskovcu i Krku. Održavao je brojne tečajeve duhovnih vježbi i obnova redovničkim zajednicama i svećenicima, pučke misije u župama i kateheze mladima (R)

 12:00  Angelus  Molitva Anđeo Gospodnji

12:15  CHESTERTON Apostol zdravog razuma  – 14. epizoda – U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje gl  umca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Keitha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma. (R)

12:58  INFOKANAL

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar  – sv. Irenej, biskup i mučenik

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Prozor sv. Josipa – 59. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

14:00  Šahovnica – 37. emisija – Područje njegovog interesa je Domovinski rat. Kolekcionarska strast prema službenim odorama hrvatskih oružanih formacija, znakovlja i odlikovanja stečenih za zasluge u ratu rezultirala je knjigom i muzejskom zbirkom koja je postavljena u Bjelovaru. Iako je u vrijeme početka  Domovinskog rata bio dvogodišnjak,  nastanak slobodne i samostalne Hrvatske njegova je vječna inspiracija. Mladi hrvatski znanstvenik Marin Sabolović pokazuje nam kako bez istine o prošlosti nema budućnosti. Urednica i voditeljica: Nada Prkačin (R)

15:00  Jeste li znali? – 61. emisija – Iseljenički turizam-globalna i nacionalna perspektiva naziv je međunarodne konferencije  kojom se želi hrvatsko iseljeništvo dodatno povezati sa svojom domovinom, a time i pomoći u širem razvoju turizma. Hrvatsko iseljeništvo prepoznato je kao posebna zajednica za koju je potrebno razviti posebne modalitete i kapacitete turističke ponude koja bi, ne samo u ljetnim mjesecima, već tijekom cijele godine kroz razne vidove aranžmana omogućavala uživanje u hrvatskim ljepotama, ali i temeljitije upoznavanje s njihovim korijenima. Gosti su: Tanja Trošelj Miočević, Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva, Marin Sopta, predsjednik programsko-organizacijskog odbora . Urednica i voditeljica – Mirta Marinić (R)

 16:00  PRIJENOS: Konzistorij za imenovanje novih kardinala, Vatikan – Katolička će Crkva dobiti pet novih kardinala. Novi kardinali dolaze iz Malija, Španjolske, Švedske, Laosa i Salvadora. Njihova su imena: mons. Jean Zerbo, nadbiskup Bamaka (Mali), mons. Juan José Omella, nadbiskup Barcelone (Španjolska), mons. Anders Arborelius, OCD, biskup Stockholma (Švedska), mons. Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun, titularni biskup Aquae Novae in Proconsulari i apostolski vikar Paksé (Laos), mons. Gregorio Rosa Chávez, titularni biskup Mullija i pomoćni biskup nadbiskupije San Salvador (Salvador).

17:10 Torinsko platno (The Shroud, 2007), dokumentarni film – Torinsko platno naziv je za jednu od najpoznatijih kršćanskih relikvija koja predstavlja uzan komad lanenog platna na kojoj se može prepoznati obris muškog tijela. Ime je dobilo po Katedrali sv. Ivana Krstitelja u Torinu gdje se čuva. Ovaj dokumentarni film iznosi znanstvena istraživanja o autentičnosti te zanimljive relikvije. (R)

18:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Irenej, biskup i mučenik (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik je fra Jure Šarčević, OFM Cap., provincijal Hrvatske kapucinske provincije i predsjednik HKVRPP(R)

19:45  Prozor sv. Josipa – 58. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

20:15 Recepti oca Lea– 22. epizoda – Otac Leo, katolički svećenik, stručnjak za borilačke vještine i breakdance, sprema jela veličanstvenog okusa prema receptima koji će začiniti vašu vjeru.  Svakim receptom, gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom. Otac Leo, hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude!

20:45 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 5. epizoda –– Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te snubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj

21:15  Inkvizicija – dokumentarni serijal – 4. epizoda –  Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja? Ova dokumentarna serija govori o događajima inkvizicije koji su često pogrešno interpretirani. Snimana na izuzetnim lokacijama u šest prekrasnih europskih zemalja, kroz dramatski prikaz i uz pojašnjenja vrhunskih svjetskih stručnjaka, serija nas vodi nas na putovanje kroz mitove i krivovjerja otkrivajući pravu istinu.

22:00 Ljudsko iskustvo (The Human Experience, 2008), dokumentarni film – Priča o braći koja putuju svijetom u potrazi za odgovorima na iskonska pitanja: Tko sam? Tko je čovjek? Zašto tražimo smisao života? Njihova potraga dovodi ih u središte života beskućnika na ulicama New Yorka, siročadi i djece s poteškoćama u razvoju u Peruu i napuštenih gubavaca u šumama Gane u Africi. Što su putem otkrili zauvijek je promijenilo njihove živote. Kroz razgovore s pojedincima i stvarne susrete s ljudima, braća su ostala zapanjena ljepotom ljudske osobe i otpornošću ljudskog duha.

23:59 INFOKANAL

00:00 HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20  Prozor sv. Josipa – 59. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

00:50 Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: fra Jure Šarčević, OFM Cap., provincijal Hrvatske kapucinske provincije i predsjednik HKVRPP-a. (R)

02:15  SNIMKA PRIJENOSA: Konzistorij za imenovanje novih kardinala, Vatikan –Katolička će Crkva dobiti pet novih kardinala. Novi kardinali dolaze iz Malija, Španjolske, Švedske, Laosa i Salvadora. Njihova su imena: mons. Jean Zerbo, nadbiskup Bamaka (Mali), mons. Juan José Omella, nadbiskup Barcelone (Španjolska), mons. Anders Arborelius, OCD, biskup Stockholma (Švedska), mons. Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun, titularni biskup Aquae Novae in Proconsulari i apostolski vikar Paksé (Laos), mons. Gregorio Rosa Chávez, titularni biskup Mullija i pomoćni biskup nadbiskupije San Salvador (Salvador).

03:15 Svjedočanstva – Prostitutke spašava s ulice, a nepokretne odvozi autobusom u Lurd na hodočašće.  Sve češće smo svjedoci da su osobe koje imaju određene poteškoće u životu nepravedno stavljene  na rub društva, ali neki  kao što je to vlč. Dragutin Goričanec učinit će baš sve kako da im pomogne. (R)

03:59  INFOKANAL

04:00  Izdvojeno – informativna emisija  (R)

04:20 Prozor sv. Josipa – 59. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)

04:50 Blagoslovljen tek – 7. emisija – Mladi karizmatske molitvene zajednice ‘Nanovo rođeni’ iz zagrebačkog Botinca u emisiji Blagoslovljen tek svjedoče kako su u Kristu su pronašli svu radost i sreću, a u zajednici istinske prijatelje. Okupljaju se gotovo svake večeri u molitvi, a ponekad i oko stola. Ovog puta pripremaju finu kotlovinu! (R)

05:30 Kapi mora, kapi sunca – dokumentarni film u Laudato produkciji. Film o gradu Komiži na otoku Visu nastao je na temelju priče književnika i novinara Renata Baretića, a stihove Jakše Fiamenga u filmu govori pokojni glumac Ivica Vidović. Ovaj dokumentarni film je u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, podružnice Split, bio prikazan na Internacionalnom filmskom festivalu u San Pedru, Kalifornija (International film Festival San Pedro California), hrvatskoj zajednici u Houstonu i New Orleansu, kao i u Baka Gallery u Torontu, Kanada. Svugdje gdje je prikazan film je lijepo primljen jer govori o moru, jugu, karnevalu, Svetom Nikoli kada mještani pale brod u Komiži, a sve to na jedan poetičan način popraćen glazbom Marijana Rakića, Ljube Stipišića Delmate u izvođenju klape “Šufit” 

06:00 Zlatni savjeti  – Želite li saznati kako biti zdrav, vitalan, zadovoljan, koristiti ljekovita svojstva biljaka, živjeti u skladu s prirodom te uspješno voditi svoje kućanstvo? Gledajte emisiju ”Zlatni savjeti” i isprobajte praktične savjete fra Jure Marčinkovića koje je cijeloga života prikupljao diljem svijeta

06:35  VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 5. epizoda –– Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te snubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

07:00 Sveta Hrvatska – dokumentarni film – Film SVETA HRVATSKA predstavlja i pokazljivo prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjeljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj crkvi.

07:40  INFOKANAL

 

 

 

­­­­­­­­­­

­­­­­­­­­­

­­­­­­­­­­

Četvrtak

LAUDATO TV PROGRAM ZA ČETVRTAK 29.06.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – svetkovina sv. Petra i Pavla

08:15 Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30  PRIJENOS: Sveta misa i obred predaje palija metropolitima –  Na svetkovinu svetih Petra i Pavla Papa će predslaviti misu na kojoj će novim nadbiskupima metropolitima predati svete palije – liturgijski znak časti i ovlasti, te simbol posebne veze s Petrovim nasljednikom.

11:15  Dođi, slijedi me – naziv originala: “Come Follow me” (2013.) kratkometražni igrani film koji prikazuje odnos između Isusa i apostola Petra. Od dana kada je Petar čuo Isusov poziv do razgovora nakon uskrsnuća u kojem ga zove „pasti Njegove ovce“, ovaj kratki film prekrasno opisuje Petrovu transformaciju iz plašljivog kukavice u hrabrog vođu prve Crkve.

12:00  PRIJENOS: Molitva i nagovor uz Angelus iz Vatikana  – Papa Franjo, nikad bliži u vašem domu, na hrvatskom jeziku! Prenosimo njegov nagovor uz molitvu Angelusa s Trga sv. Petra i Vatikanu, iznimno i na proslavu svetkovine sv. Petra i Pavla. Ohrabrite se u svojoj svakodnevici riječima vrhovnog poglavara Katoličke Crkve!

12:40  Poznajemo li svece? – 3. epizoda –  dopustite da vas p. James Martin, DI, autor bestselera „Moj život sa svecima“ upozna sa svojim omiljenima katoličkim svecima kroz živopisne komentare s dramatičnim fotografijama i umjetničkim slikama koji vam približuju njihove izvanredne živote.

12:59  INFOKANAL

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – svetkovina sv. Petra i Pavla (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30 Susret u Riječi – 21. emisija –  Gost:  Ivan Golub –  I. dio. Profesor emeritus Ivan Golub (Kalinovac, 21. lipnja 1930.) hrvatski je svećenik, teolog, povjesničar kulture, sveučilišni profesor, povjesnik, pjesnik i književni prevoditelj, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

14:15  Dudo i prijatelji – 30. emisija – Uvijek dovodimo zanimljive goste iz raznih sportova u kojima Hrvatska ima predstavnike s visokim  rezultatima. Ovaj put u gostima su bili predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac te mladi i upješni sportaš Ivan Dogan. (R)

15:05  Božanstvena komedija – 27. emisija – U ovoj epizodi bavimo se vječnom i univerzalnom temom: KAKO NAĆI CURU/DEČKA?! Za neke lako i jednostavno pitanje, za druge nerješivo i naročito osjetljivo, ovoga će nam puta pokušati prokljuviti posebni gosti (TA RA RA RAAA!): Vlatka Kalinić – novinarka i osnivačica KATSUS-a (internetske stranice za katolike samce ), Nediljko Babić Gangster – doktor za ljubavne probleme i majstor od ženidbe koji je spojio stotine i stotine parova (i nijedan se nije rastao), te pater Mate Kolak, pavlin, bibličar i poznavatelj ljudskih srdaca koji nam kroz biblijsku perspektivu osvjetljava ovu vrhunaravnu temu. Kao i inače, tu su skečevi, prilozi, voditelji početnici i rubne autorske perspektive. Uživajte!

16:00 Ti si Božje djelo – 6. epizoda – Više od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji „Ti si djelo Božje“ kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo.

16:35 Credo –13. epizoda –  edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način. (R)

16:40 Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka prijenosa od srijede, 28.06.2017.

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

18:05  Katolički kalendar – svetkovina sv. Petra i Pavla (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Poznajemo li svece? – 3. epizoda –  dopustite da vas p. James Martin, DI, autor bestselera „Moj život sa svecima“ upozna sa svojim omiljenima katoličkim svecima kroz živopisne komentare s dramatičnim fotografijama i umjetničkim slikama koji vam približuju njihove izvanredne živote.

19:00  Hrvatska župa u New Yorku i Chicagu – dokumentarni film Jakova Sedlara o prvih 100 godina hrvatskih župa u SAD-u i životu Hrvata u tim župama.

20:00  Što nam kaže Sveto pismo –  42. emisija  –  TEMA: Vjera i žrtva (2. dio). Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI.

20:30  CHESTERTON Apostol zdravog razuma  – 8 . epizoda –  U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje glumca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Keitha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma.

21:15  Božanstvena komedija – 25. emisija – Božanstvena komedija u novu sezonu kreće s ljetnom temom. Govorimo o sunčanim naočalama i poteškoćama u komunikaciji koje one uzrokuju. Čekaju vas zanimljivi gosti i pregršt zabave. Izaberite najbolje, izaberite Božanstvenu komediju!

22:15 Katoličanstvo  5. epizoda  –  Nezamjenjivi ljudi: Petar, Pavao i misionarska avantura – Biskup Barron naziva Petra i Pavla “nezamjenjivim ljudima, bez kojih se Crkva nebi proširila i preživjela”. U ovoj epizodi, vidjet ćemo kako je Duh Sveti djelovao po apostolima i učenicima u izgradnji Crkve. Tragom ovih apostola, koji su Evanđelje naviještali do krajeva zemlje, biskup Barron nam predstavlja temelje apostolske vjere, vjere u uskrsloga Krista.

23:15  Život na stijeni – 19. emisija – Gosti u emisiji su Justin i Hope Schneir. Govore o bračnom životu, djeci, vjeri i glazbi kojom se bave. Svojom glazbom koja je prožeta katoličkim  temama, ali i svakodnevnim, općeljudskim, nastoje približiti ljude Bogu. U emisiji se također govori i o svetosti bračnog života na temElju Apostolske pobudnice o zadaćama kršćanske obitelji u suvremenom svijetu Ivana Pavla II. i govora pape Franje prilikom njegova obraćanja javnosti.

23:55 INFOKANAL

00:00 HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:25  Što nam kaže Sveto pismo –  42. emisija  –  TEMA: Vjera i žrtva (2. dio). Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI.(R)

01:00 Božanstvena komedija – 27. emisija – U ovoj epizodi bavimo se vječnom i univerzalnom temom: KAKO NAĆI CURU/DEČKA?! Za neke lako i jednostavno pitanje, za druge nerješivo i naročito osjetljivo, ovoga će nam puta pokušati prokljuviti posebni gosti (TA RA RA RAAA!): Vlatka Kalinić – novinarka i osnivačica KATSUS-a (internetske stranice za katolike samce ), Nediljko Babić Gangster – doktor za ljubavne probleme i majstor od ženidbe koji je spojio stotine i stotine parova (i nijedan se nije rastao), te pater Mate Kolak, pavlin, bibličar i poznavatelj ljudskih srdaca koji nam kroz biblijsku perspektivu osvjetljava ovu vrhunaravnu temu. Kao i inače, tu su skečevi, prilozi, voditelji početnici i rubne autorske perspektive. Uživajte! (R)

02:00 SNIMKA PRIJENOSA : Sveta misa i obred predaje palija metropolitima –  Na svetkovinu svetih Petra i Pavla Papa će predslaviti misu na kojoj će novim nadbiskupima metropolitima predati svete palije – liturgijski znak časti i ovlasti, te simbol posebne veze s Petrovim nasljednikom.

03:58  INFOKANAL

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:25  Što nam kaže Sveto pismo – 42. emisija – Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI (R)

05:00  Božanstvena komedija – 25. emisija – Božanstvena komedija u novu sezonu kreće s ljetnom temom. Govorimo o sunčanim naočalama i poteškoćama u komunikaciji koje one uzrokuju. Čekaju vas zanimljivi gosti i pregršt zabave. Izaberite najbolje, izaberite Božanstvenu komediju! (R)

06:00  SNIMKA PRIJENOSA: Molitva i nagovor uz Angelus iz Vatikana  – Papa Franjo, nikad bliži u vašem domu, na hrvatskom jeziku! Prenosimo njegov nagovor uz molitvu Angelusa s Trga sv. Petra i Vatikanu, iznimno i na proslavu svetkovine sv. Petra i Pavla. Ohrabrite se u svojoj svakodnevici riječima vrhovnog poglavara Katoličke Crkve!

06:40  Dudo i prijatelji – 30. emisija – Uvijek dovodimo zanimljive goste iz raznih sportova u kojima Hrvatska ima predstavnike s visokim  rezultatima. Ovaj put u gostima su bili predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac te mladi i upješni sportaš Ivan Dogan. (R)

 07:40  INFOKANAL

 

Petak

 

LAUDATO TV PROGRAM ZA PETAK  30.06.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:45  Katolički kalendar – Prvomučenici Svete Rimske Crkve

08:15  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45 Mali veliki – Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz. (R)

09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30 Božanstvena komedija – 25. emisija – Božanstvena komedija u novu sezonu kreće s ljetnom temom. Govorimo o sunčanim naočalama i poteškoćama u komunikaciji koje one uzrokuju. Čekaju vas zanimljivi gosti i pregršt zabave. Izaberite najbolje, izaberite Božanstvenu komediju! (R)

10:30 Što nam kaže Sveto pismo – 42. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

 11:00 Prijelomni dan za kršćanstvo – Priča o Milanskom ediktu – Laudatov dokumentarni film – 313. godine u rimskom Carstvu dogodio se dramatičan obrat – prekinuti su progoni kršćana, a oni su otada mogli slobodno sudjelovati i izgradnji Europe. O tom prijelomnom trenutku za kršćanstvo i svijet govore vrhunski hrvatski stručnjaci za povijest i arheologiju. (R)

11:40  Psalmi – Psalam 60 i Psalam 100 uz prizore Svete zemlje

12:00 Angelus  –  Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Život na stijeni – 19. emisija – Gosti u emisiji su Justin i Hope Schneir. Govore o bračnom životu, djeci, vjeri i glazbi kojom se bave. Svojom glazbom koja je prožeta katoličkim  temama, ali i svakodnevnim, općeljudskim, nastoje približiti ljude Bogu. U emisiji se također govori i o svetosti bračnog života na temElju Apostolske pobudnice o zadaćama kršćanske obitelji u suvremenom svijetu Ivana Pavla II. i govora pape Franje prilikom njegova obraćanja javnosti. (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana

 13:05  Katolički kalendar – Prvomučenici Svete Rimske Crkve

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Što nam kaže Sveto pismo – 42. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

14:00 Uzimam! – 5 .epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku. (R)

14:30 POĐI ZA MNOMKRIŽNI PUT –  Meditacija prema postajama križnog puta autora Tomislava Ivančića u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Teovizije Zagreb.

15:00  Krunica Božjeg milosrđa

15:30  Inkvizicija – dokumentarni serijal – 4. epizoda –  Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja? Ova dokumentarna serija govori o događajima inkvizicije koji su često pogrešno interpretirani. Snimana na izuzetnim lokacijama u šest prekrasnih europskih zemalja, kroz dramatski prikaz i uz pojašnjenja vrhunskih svjetskih stručnjaka, serija nas vodi nas na putovanje kroz mitove i krivovjerja otkrivajući pravu istinu.(R)

16:00 Prosudbe – 69. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

17:00 Božanstvena komedija – 25. emisija – Božanstvena komedija u novu sezonu kreće s ljetnom temom. Govorimo o sunčanim naočalama i poteškoćama u komunikaciji koje one uzrokuju. Čekaju vas zanimljivi gosti i pregršt zabave. Izaberite najbolje, izaberite Božanstvenu komediju! (R)

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

18:05  Katolički kalendar – Prvomučenici Svete Rimske Crkve

18:10  Psalmi – Psalam 60 i Psalam 100 uz prizore Svete zemlje

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  Iz srca Europe PLUS – 15. emisija – Posebno izdanje Iz Srca Europe sa hrvatskim euro- zastupnicima. Tema: 6. Europski tjedan pčela i oprašivača u Bruxellesu. Gosti u studiju: Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, Ankica Dušević, v.d. tajnica Hrvatskog pčelarskog saveza, Dejan Levačić, autor parfema Croatian Honey , Grozdana Grubišić-Popović, viši stručni savjetnik (hortikultura),  SAVJETODAVNA SLUŽBA, Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović

19:00  Pravo na život od začeća – dokumentarni film Ivane Nikolić koji putem svjedočanstava i izjava ljudi širokog spektra zanimanja u središte stavlja Ustavom zajamčeno temeljno ljudsko pravo – pravo na život.

20:00  Svijet očima Vatikana – 78. informativna emisija Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.

 20:20  Moje srce za Irsku (My heart for Ireland, 2016), dokumentarni film  –  Zašto su crkve u Irskoj sve praznije posljednjih 30 godina? Zašto se sveprisutna i moćna Crkva našla na marginama Irskog društva? Kako oživjeti vjeru tog naroda koji je kroz povijest slao tisuće misionara po cijelom svijetu (iznjedrio)? Otac Gašpar ima rješenje. On dijeli radost Evanđelja sa ircima kroz svoj osmijeh i široko srce.

21:15 Jeste li znali? – 62. emisija – Zašto je filozofija važna? Gost: prof. dr. sc. Georg Gasser, Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Innsbrucku. Prof. Gasser bavi se s trima glavnim tematskim blokovima: filozofska antropologija, filozofija religije i etika. U Zagrebu ima predavanja o tome kako je ljudski način spoznavanja povezan s našom tjelesnom egzistencijom uključujući i vjerovanje u uskrsnuće tijela. U razgovoru upozorava da naša pitanja npr. o pravednosti u politici pokazuju koliko je filozofija važna i u 21. stoljeću. Za razliku od ostalih znanosti, u kojima se takoreći odmah vidi što možemo neposredno proizvesti, filozofija ima djelovanje na dugi rok. Međutim zajedno s ostalim humanističkim znanostima osposobljava nas za promišljanje kakvo je u demokratskom društvu presudno. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. Niko Bilić, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Sveučilište u Zagrebu.

21:45 Iz ljubavi za Boga – igrani film – film prikazuje život 51 bogoslova koji su u kolovozu 1936. godine u Španjolskom građanskom ratu, postali mučenicima vjere. Nadahnjujući se na njihovim zapisima iz zatvora, film govori o ljudskoj i vjerskoj dimenziji ovih mladića, pri čemu ljubav uvijek pobjeđuje smrt.

23:58 INFOKANAL

00:00  HIMNA

00:02   Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:25   Svijet očima Vatikana – 78. informativna emisija Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.  (R)

00:50  Iz srca Europe PLUS – 15. emisija –  Posebno izdanje Iz Srca Europe sa hrvatskim euro- zastupnicima. Tema: 6. Europski tjedan pčela i oprašivača u Bruxellesu. Gosti u studiju: Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, Ankica Dušević, v.d. tajnica Hrvatskog pčelarskog saveza, Dejan Levačić, autor parfema Croatian Honey , Grozdana Grubišić-Popović, viši stručni savjetnik (hortikultura),  SAVJETODAVNA SLUŽBA, Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović (R)

01:15  Závet – dokumentarni film Edija Benčića – Štovatelji Majke Božje od Kuj prepričavaju tristo godina staru legendu o dolasku Majke Božje u ližnjansku uvalu Kuj u Istri.

02:00 Jeste li znali? – 62. emisija – Zašto je filozofija važna? Gost: prof. dr. sc. Georg Gasser, Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Innsbrucku. Prof. Gasser bavi se s trima glavnim tematskim blokovima: filozofska antropologija, filozofija religije i etika. U Zagrebu ima predavanja o tome kako je ljudski način spoznavanja povezan s našom tjelesnom egzistencijom uključujući i vjerovanje u uskrsnuće tijela. U razgovoru upozorava da naša pitanja npr. o pravednosti u politici pokazuju koliko je filozofija važna i u 21. stoljeću. Za razliku od ostalih znanosti, u kojima se takoreći odmah vidi što možemo neposredno proizvesti, filozofija ima djelovanje na dugi rok. Međutim zajedno s ostalim humanističkim znanostima osposobljava nas za promišljanje kakvo je u demokratskom društvu presudno. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. Niko Bilić, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Sveučilište u Zagrebu. (R)

 02:25 Prijelomni dan za kršćanstvo – Priča o Milanskom ediktu – Laudatov dokumentarni film – 313. godine u rimskom Carstvu dogodio se dramatičan obrat – prekinuti su progoni kršćana, a oni su otada mogli slobodno sudjelovati i izgradnji Europe. O tom prijelomnom trenutku za kršćanstvo i svijet govore vrhunski hrvatski stručnjaci za povijest i arheologiju. (R)

 02:55 Psalmi – Psalam 60 i Psalam 100 uz prizore Svete zemlje

03:00 POĐI ZA MNOMKRIŽNI PUT –  Meditacija prema postajama križnog puta autora Tomislava Ivančića u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Teovizije Zagreb.

03:30 Krunica Božjeg milosrđa

03:59  INFOKANAL

04:00 Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 Svijet očima Vatikana – 78. informativna emisija Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.  (R)

04:50 Iz srca Europe PLUS – 15. emisija –  Posebno izdanje Iz Srca Europe sa hrvatskim euro- zastupnicima. Tema: 6. Europski tjedan pčela i oprašivača u Bruxellesu. Gosti u studiju: Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, Ankica Dušević, v.d. tajnica Hrvatskog pčelarskog saveza, Dejan Levačić, autor parfema Croatian Honey , Grozdana Grubišić-Popović, viši stručni savjetnik (hortikultura),  SAVJETODAVNA SLUŽBA, Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović (R)

05:20  Pravo na život od začeća – dokumentarni film Ivane Nikolić koji putem svjedočanstava i izjava ljudi širokog spektra zanimanja u središte stavlja Ustavom zajamčeno temeljno ljudsko pravo – pravo na život.

06:20  Prosudbe – 69. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

07:20  Što nam kaže Sveto pismo – 41. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

07:40 INFOKANAL

 

Subota

 

LAUDATO TV PROGRAM ZA SUBOTU 01.07.2017.

 

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – sv. Estera

08:00  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal –  27. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:25  Radosna priča – 8. epizoda –  U osmoj epizodi Radosne priče pod naslovom Izgubljeno – nađeno strepimo zbog nestašne ovčice Janje kojoj je dugo trebalo da shvati kako joj je najljepše u njenome stadu. Pogledajte što joj se dogodilo.

08:40  Iz srca Europe – Iz prijestolnice Europe, Bruxellesa, donosimo razgovore o aktualnim političkim i društvenim zbivanjima. Urednik i voditelj: Alen Legović (R)

09:15 Izdvojeno – informativna emisija  (R)

09:45 Moje srce za Irsku (My heart for Ireland, 2016), dokumentarni film  –  Zašto su crkve u Irskoj sve praznije posljednjih 30 godina? Zašto se sveprisutna i moćna Crkva našla na marginama Irskog društva? Kako oživjeti vjeru tog naroda koji je kroz povijest slao tisuće misionara po cijelom svijetu (iznjedrio)? Otac Gašpar ima rješenje. On dijeli radost Evanđelja sa ircima kroz svoj osmijeh i široko srce. (R)

10:25 Svijet očima Vatikana – 78. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.  (R)

10:45 Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku, od srijede 28.06.2017.

12:00 Angelus  – Molitva Anđeo Gospodnji

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – sv. Estera (R)

13:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Svijet očima Vatikana – 78. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.  (R)

14:00 Jeste li znali? – 62. emisija – Zašto je filozofija važna? Gost: prof. dr. sc. Georg Gasser, Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Innsbrucku. Prof. Gasser bavi se s trima glavnim tematskim blokovima: filozofska antropologija, filozofija religije i etika. U Zagrebu ima predavanja o tome kako je ljudski način spoznavanja povezan s našom tjelesnom egzistencijom uključujući i vjerovanje u uskrsnuće tijela. U razgovoru upozorava da naša pitanja npr. o pravednosti u politici pokazuju koliko je filozofija važna i u 21. stoljeću. Za razliku od ostalih znanosti, u kojima se takoreći odmah vidi što možemo neposredno proizvesti, filozofija ima djelovanje na dugi rok. Međutim zajedno s ostalim humanističkim znanostima osposobljava nas za promišljanje kakvo je u demokratskom društvu presudno. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. Niko Bilić, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Sveučilište u Zagrebu. (R)

14:50 Credo – 7. epizoda  –  Edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način.

15:00 Zlatni savjeti  – Želite li saznati kako biti zdrav, vitalan, zadovoljan, koristiti ljekovita svojstva biljaka, živjeti u skladu s prirodom te uspješno voditi svoje kućanstvo? Gledajte emisiju ”Zlatni savjeti” i isprobajte praktične savjete fra Jure Marčinkovića koje je cijeloga života prikupljao diljem svijeta

15:30 Svjedočanstva – Pogledajte različite zanimljive priče i svjedočanstva života koja će vas nadahnuti!

16:00 Recepti oca Lea – 22. epizoda – Otac Leo, katolički svećenik, stručnjak za borilačke vještine i breakdance, sprema jela veličanstvenog okusa prema receptima koji će začiniti vašu vjeru.  Svakim receptom, gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom. Otac Leo, hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude! (R)

16:30  CHESTERTON Apostol zdravog razuma  – 8 . epizoda –  U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje glumca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Keitha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma.

17:00 Život i zdravlje –  Emisija posvećena vrijednosti života te važnosti zdravlja koje predstavlja fizičku, psihičku i  duhovnu  ravnotežu ljudskog organizma. Ugledni znanstvenici približiti će vam  suvremene spoznaje iz područja medicine i  njihov utjecaj na kvalitetu  života. Na taj način želimo vam omogućiti bolji i svrsishodniji uvid u misterij života i zdravlja. Emisiju uređuje i vodi poznata hrvatska pedijatrica prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med.

18:05 Katolički kalendar – sv. Estera (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Tjedni vrtuljak – Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle!

19:00 Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal  – 28. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

19:25 Radosna priča –  7.epizoda – emisija s ilustriranim bajkama i basnama nadahnutima nekim važnim događajima iz Evanđelja, kao i Isusovim prispodobama. Budite radosni uz Radosnu priču

19:45  Mali veliki – Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz.

20:00  Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: Don Damir Stojić, SDB.

20:30  Novo srce – Emisija  želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. Upravo je to ono što želimo podijeliti s gledateljima ove emisije. Urednik i voditelj emisije je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru.

21:15 Rim čuvar vjere – 5. epizodaRim je središte kršćanskog svijeta i čuvar vjere već 2000 godina. Kroz važne povijesne događaje i previranja, Vječni je Grad uspio zadržati svoj izvorni duh. Ova dokumentarna serija nastala je kao rezultat pomnih istraživanja te prolazi najvažnijim rimskim crkvama koje imaju i veliku umjetničku vrijednost. Tako gledatelje vode najznačajnijim putevima crkvene povijesti od početka do naših dana. U svakom se nastavku, uz tumačenje stručnjaka poznatih rimskih sveučilišta, na poseban način živi umjetnička, povijesna i religijska veličina Grada i kršćanske vjere.

22:00 ”Oslobađajući kontinent – Ivan Pavao II i pad komunizma” (Liberating a Continent: John Paul II and the Fall of Communism, 2016), dokumentarni film – Film ”Oslobađajući kontinent – Ivan Pavao II i pad komunizma” zorno prikazuje najbolji primjer trijumfa duhovne moći nad nasiljem i tlačenjem. Ivan Pavao II. imao je važnu ulogu u raspadu komunizma i oslobađanju srednje i istočne Europe, njegov život bio je herojski, a ovaj dokumentarac donosi detalje koji dokazuju te činjenice, a ne mogu se pronaći u udžbenicima.

23:35 Putokazi  Upoznajte pobliže mučenike, blaženike i svece Katoličke crkve te se nadahnite njihovim životima i djelom. Na hrvatskom jeziku, sa raznim predavačima koji će nam približiti  djelo i lik naših uzora.

00:00 HIMNA

00:02 Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20 Svjedočanstva – Prostitutke spašava s ulice, a nepokretne odvozi autobusom u Lurd na hodočašće.  Sve češće smo svjedoci da su osobe koje imaju određene poteškoće u životu nepravedno stavljene  na rub društva, ali neki  kao što je to vlč. Dragutin Goričanec učinit će baš sve kako da im pomogne. (R)

01:00  Život i zdravlje –  Emisija posvećena vrijednosti života te važnosti zdravlja koje predstavlja fizičku, psihičku i  duhovnu  ravnotežu ljudskog organizma. Ugledni znanstvenici približiti će vam  suvremene spoznaje iz područja medicine i  njihov utjecaj na kvalitetu  života. Na taj način želimo vam omogućiti bolji i svrsishodniji uvid u misterij života i zdravlja. Emisiju uređuje i vodi poznata hrvatska pedijatrica prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med.

02:30 Novo srce – Emisija  želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. Upravo je to ono što želimo podijeliti s gledateljima ove emisije. Urednik i voditelj emisije je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru.

03:15  Jeste li znali? – 62. emisija – Zašto je filozofija važna? Gost: prof. dr. sc. Georg Gasser, Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Innsbrucku. Prof. Gasser bavi se s trima glavnim tematskim blokovima: filozofska antropologija, filozofija religije i etika. U Zagrebu ima predavanja o tome kako je ljudski način spoznavanja povezan s našom tjelesnom egzistencijom uključujući i vjerovanje u uskrsnuće tijela. U razgovoru upozorava da naša pitanja npr. o pravednosti u politici pokazuju koliko je filozofija važna i u 21. stoljeću. Za razliku od ostalih znanosti, u kojima se takoreći odmah vidi što možemo neposredno proizvesti, filozofija ima djelovanje na dugi rok. Međutim zajedno s ostalim humanističkim znanostima osposobljava nas za promišljanje kakvo je u demokratskom društvu presudno. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. Niko Bilić, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Sveučilište u Zagrebu. (R)

04:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: Don Damir Stojić, SDB.

04:20 Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:50 Otto i Hrvati – dokumentarni film Vanje Vinkovića govori o Nasljedniku habsburške monarhije, poznatom političaru i europarlamentarcu Ottu von Habsburgu, koji je zaslužan za samostalnost RH i njezino primanje u EU

07:00  Putokazi  Upoznajte pobliže mučenike, blaženike i svece Katoličke crkve te se nadahnite njihovim životima i djelom. Na hrvatskom jeziku, sa raznim predavačima koji će nam približiti  djelo i lik naših uzora. (R)

07:59 INFOKANAL

 

Nedjelja

LAUDATO TV PROGRAM ZA NEDJELJU 25.06.2017.

 

08:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi.

08:20 Katolički kalendar – sv. Maksim

08:25 Mali veliki – Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz.. (R)

08:30 Tjedni vrtuljak – Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

08:50 Moja katolička obitelj – crtani serijal – sveti Josip

09:15 Uzimam! – 4 .epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku. (R)

09:45 Novo srce – Posjetio nas je mons. Gerard Anton Žerdin, OFM, biskup Apostolskog vikarijata San Ramon u Peruu. Progovorio je o sebi, svom zvanju i misiji koju živi u ovoj dalekoj zemlji. (R)

10:30 Što nam kaže Sveto pismo –  41. emisija  – Plodna molitva u trpljenju 2. dio.  Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI.

11:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 70. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje.

11:30 Rim čuvar vjere – 5. nastavak – Rim je središte kršćanskog svijeta i čuvar vjere već 2000 godina. Kroz važne povijesne događaje i previranja, Vječni je Grad uspio zadržati svoj izvorni duh. Ova dokumentarna serija nastala je kao rezultat pomnih istraživanja te prolazi najvažnijim rimskim crkvama koje imaju i veliku umjetničku vrijednost. Tako gledatelje vode najznačajnijim putevima crkvene povijesti od početka do naših dana. U svakom se nastavku, uz tumačenje stručnjaka poznatih rimskih sveučilišta, na poseban način živi umjetnička, povijesna i religijska veličina Grada i kršćanske vjere. (R)

12:00 PRIJENOS: Angelus  –  molitva Anđeo Gospodnji i nagovor pape Franje s Trga sv. Petra u Vatikanu 

12:30 Svijet očima Vatikana – 76. epizoda Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

13:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi.  (R)

13:20  Katolički kalendar – sv. Maksim (R)

13:30  Izdvojeno – informativna emisija – tjedni pregled

14:30 Kerigma – Aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo.

15:00 Tjedni vrtuljak – Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

15:30 Kardinal ljubavi i dobrote (2013) – Dokumentarni film Jakova Sedlara o blagopokojnom kardinalu i Zagrebačkom nadbiskupu Franji Kuhariću.

16:30 Zlatni savjeti – 5. epizoda – Ljetna epizoda o pripremanju zimnice!  Sve o najboljem i najzdravijem pripremanju zimnice reći će nam fra Juro Marčinković. (R)

17:00 Dudo i prijatelji – 30. emisija – Uvijek dovodimo zanimljive goste iz raznih sportova u kojima Hrvatska ima predstavnike s visokim  rezultatima. Ovaj put u gostima su bili predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac te mladi i upješni sportaš Ivan Dogan.

18:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. (R)

18:20 Katolički kalendar – sv. Maksim (R)

18:25 Vjera i nada – Povodom subotnjeg spomendana Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije donosimo svjedočanstva hodočasnika u Lurd i Fatimu o pobožnosti Srcu Marijinu.

19:00  Sveta Hrvatska – dokumentarni film – Film SVETA HRVATSKA predstavlja i pokazljivo prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjeljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj crkvi.

20:00 Susret u Riječi – 21. emisija –  Gost:  Ivan Golub –  I. dio. Profesor emeritus Ivan Golub (Kalinovac, 21. lipnja 1930.) hrvatski je svećenik, teolog, povjesničar kulture, sveučilišni profesor, povjesnik, pjesnik i književni prevoditelj, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

21:15 Božanstvena komedija – 45. emisija –  Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba nego na određene ideje koje urednički trio smatra štetnima. Svaka emisija usmjerena je na jednu temu, koju obrađuje kroz razgovore sa gostima, skečeve i priloge.

22:30  Uzimam! – 5 .epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku.

23:00 Istinom do pobjede – perom i kamerom kroz Domovinski rat (2011), dokumentarni film – Film Petra Malbaše koji je Domovinski rat prošao kao pripadnik 126. sinjske brigade, a od 1994. Zbornog područja Split pod izravnom odgovornošću generalu Anti Gotovini. Osim „Oluje”, pratio je i operacije “Maestral”, “Južni potez”, “Zima ’94.”. Njegove snimke tek oslobođenog Knina, glasovitog sastanka generala Gotovine, ali i mnoge druge, obišle su svijet. Malbaša je čovjek koji je u Domovinskom ratu na prve crte ratišta odlazio kao dragovoljac s kamerom na leđima, s ciljem da budućim naraštajima pokaže na kakvim je temeljima građena hrvatska sloboda.

00:00 HIMNA

00:02  Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna. (R)

01:00  Kerigma – Aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)

01:30 Dudo i prijatelji – 30. emisija – Dudo i prijatelji – 30. emisija – Uvijek dovodimo zanimljive goste iz raznih sportova u kojima Hrvatska ima predstavnike s visokim  rezultatima. Ovaj put u gostima su bili predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac te mladi i upješni sportaš Ivan Dogan.(R)

02:30  Vjera i nada – Povodom subotnjeg spomendana Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije donosimo svjedočanstva hodočasnika u Lurd i Fatimu o pobožnosti Srcu Marijinu. (R)

03:00 Susret u Riječi – 21. emisija – Gost:  Ivan Golub –  I. dio. Profesor emeritus Ivan Golub (Kalinovac, 21. lipnja 1930.) hrvatski je svećenik, teolog, povjesničar kulture, sveučilišni profesor, povjesnik, pjesnik i književni prevoditelj, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

 04:00  Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna. (R)

05:00 Istinom do pobjede – perom i kamerom kroz Domovinski rat (2011), dokumentarni film – Film Petra Malbaše koji je Domovinski rat prošao kao pripadnik 126. sinjske brigade, a od 1994. Zbornog područja Split pod izravnom odgovornošću generalu Anti Gotovini. Osim „Oluje”, pratio je i operacije “Maestral”, “Južni potez”, “Zima ’94.”. Njegove snimke tek oslobođenog Knina, glasovitog sastanka generala Gotovine, ali i mnoge druge, obišle su svijet. Malbaša je čovjek koji je u Domovinskom ratu na prve crte ratišta odlazio kao dragovoljac s kamerom na leđima, s ciljem da budućim naraštajima pokaže na kakvim je temeljima građena hrvatska sloboda. (R)

06:30  Božanstvena komedija – 45. emisija –  Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba nego na određene ideje koje urednički trio smatra štetnima. Svaka emisija usmjerena je na jednu temu, koju obrađuje kroz razgovore sa gostima, skečeve i priloge. (R)

07:40   INFOKANAL

 

Loading...